Pin out Turnigy camera

Discussie in 'FPV (First person view)' gestart door pompebled, 13 jan 2020.

  1. pompebled

    pompebled Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    8.043
    Locatie:
    Sneek
    Goedemiddag!

    Ik heb een gebruikte Turnigy IC-Y130NH (PAL) camera op de kop getikt, met alleen een stekker met drie draden er aan; rood, zwart en geel.
    Dat zou dus plus, min en video out moeten zijn, maar ik krijg het ding niet aan de praat.

    Wie kan me vertellen welke pin wat is, van links naar rechts gezien, achterop de camera.

    Ik heb ook een RCTimer camera, die wél werkt en daarbij zitten de rode en de gele draad precies tegenovergesteld aan de Turnigy. Dit is dus ietwat verwarrend en om nu de Turnigy domweg op de manier van de RCTimer camera aan te sluiten durf ik met het oog op rookvorming niet aan...

    Op de foto links de RCTimer en rechts de Turnigy:
    Pin out.JPG
    De witte draad aan de linker camera is audio, echter de camera heeft geen microfoon aan boord.

    Groeten, Jan.
     
  2. pompebled

    pompebled Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    8.043
    Locatie:
    Sneek
    Oh boy,

    Te oud?
    Niet meer in gebruik bij leden?
    Niemand een idee?

    Groeten, Jan.
     
  3. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    11.758
    Locatie:
    Woerden
    Sorry Jan maar er is verrekte weinig hierover te vinden. Ik heb wat zitten zoeken en vond wel íets maar dat was wat onduidelijk. Iemand had problemen met deze camera en was tot de ontdekking gekomen dat de rode en gele draad omgewisseld moesten worden ten opzichte van een andere camera die hij had. Voor zo ver ik kan zien kloppen de aansluitingen zoals jij ze nu hebt en zou de camera dus moeten werken.
    Is hij misschien defect? :confused:
     
  4. Ard Schell

    Ard Schell

    Lid geworden:
    20 mei 2009
    Berichten:
    332
    Locatie:
    Doetinchem
    Hoi Jan,

    Zoals op de foto moet hij ook aangesloten zitten.
    Video Links
    - Midden
    + Rechts



    gr.

    Ard
     
  5. Ard Schell

    Ard Schell

    Lid geworden:
    20 mei 2009
    Berichten:
    332
    Locatie:
    Doetinchem
    Probeer je monitor is op PAL te zetten .
     
  6. pompebled

    pompebled Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    8.043
    Locatie:
    Sneek
    Hallo Ard,
    Als monitor gebruik ik de Haweye Little pilot (met spiegel hoofd houder, ideaal voor brildragers) en die heeft drie standen: auto, PAL en NTSC.
    Met de Mobius en RCTimer camera heb ik (goed) beeld in de stand auto en PAL.

    @Ernst: er is inderdaad weinig te vinden over de Turnigy versie van dit rebranded Sony Had board en zelfs van de Sony versie vind ik niks dat dezelfde print layout gebruikt.

    Ik zal nog eens aan het pielen met verschillende voltages; de 5V van de Eachine Tx5258 is wellicht te laag om de camera te laten werken, hoewel dat volgens de HK website wel zou moeten kunnen (5-15V).
    Defect is natuurlijk altijd een mogelijkheid, hoewel de verkoper me verzekert dat 'ie werkend was/is.

    Groeten, Jan
     
  7. Ard Schell

    Ard Schell

    Lid geworden:
    20 mei 2009
    Berichten:
    332
    Locatie:
    Doetinchem
    Meestal zit rood + in het midden om rook te voorkomen. Als je de stekker er dan andersom in zou doen (Wat niet past) dan gebeurt er niets.
    Het is dus raar dat deze de + recht heeft.
    Ik heb er vermoeden dat hij stuk is.
     
  8. Spikker

    Spikker

    Lid geworden:
    22 apr 2018
    Berichten:
    15
    Locatie:
    Apeldoorn
  9. Ard Schell

    Ard Schell

    Lid geworden:
    20 mei 2009
    Berichten:
    332
    Locatie:
    Doetinchem
  10. Spikker

    Spikker

    Lid geworden:
    22 apr 2018
    Berichten:
    15
    Locatie:
    Apeldoorn
    Je hebt gelijk, heb ik overheen gelezen. :frustie:
     
    Ard Schell vindt dit leuk.
  11. pompebled

    pompebled Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    8.043
    Locatie:
    Sneek
    Dat is dus ook de reden dat ik om informatie betreffende de pinout van deze camera zoek; ik ben in verwarring gebracht door de RCTimer camera pinout.
    Als de Turnigy/Sony inderdaad de rode draad in het midden moet hebben, dan heb ik bij het proberen dus 12V op óf de min, óf op de video uitgang gehad...

    Een paar foto's van de print:
    PIC08515.JPG
    PIC08516.JPG

    Groeten, Jan.
     
  12. Ard Schell

    Ard Schell

    Lid geworden:
    20 mei 2009
    Berichten:
    332
    Locatie:
    Doetinchem
    Een aantal video's en wat afbeeldingen laten zien dat de + toch rechts zit bij de Turnigy versie. Op je foto's lijkt massa - toch in het midden te zitten. Denk dat hij gewoon stuk is. Er zijn gelukkig prima camera's die goed betaalbaar zijn. Ik gebruik tegenwoordig Caddx camera's .
     
  13. pompebled

    pompebled Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    8.043
    Locatie:
    Sneek
    Hallo Ard,

    Ik ben er vandaag niet meer aan toe gekomen, morgen nog eens kijken of er wel of niets te zien valt...
    Bedankt voor je moeite.

    Groeten, Jan.
     
    Laatst bewerkt: 16 jan 2020 om 23:23
    Ard Schell vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina