Pinion / gear verhoudingen TT 01

Discussie in 'Electro onroad' gestart door guyken, 13 dec 2020.

 1. guyken

  guyken

  Lid geworden:
  25 mei 2009
  Berichten:
  3.354
  Locatie:
  belgium
  Ik wou graag wat experimenteren met pinions en tandwielen op een TT 01 met stock motor . Het circuit waarop we rijden heeft 1 lang recht stuk en voor de rest allemaal korte bochten . Het is hier misschien al allemaal eens uitgelegd maar wie wil me helpen kiezen voor een correcte verhouding ? :zoeken::bye:
   
 2. wvr

  wvr

  Lid geworden:
  12 mei 2003
  Berichten:
  2.546
  Locatie:
  Velserbroek
 3. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.493
  Locatie:
  Sassenheim
  Het is net als de formule-1, als je snel op het ene stuk van het circuit wilt zijn zal je langzamer op een ander deel zijn, je moet dus een compromis zoeken voor de beste rondetijd. Omdat veel RC circuits meer om het acceleren van bocht naar bocht gaat moet je dus niet al te veel focussen op de maximale snelheid want dan lever je in op acceleratie. Ook mag het duidelijk zijn dat je tijd op het rechte stuk maar een klein deel is van de totale rondetijd.

  Er is helaas geen directe gegeven welke tandwielen voor jou gaan werken. Wel als je Tamiya wedstrijden rijdt of clubwedstrijden in een TT01 klasse dan kan er een bepaalde tandwielverhouding opgelegd worden en hoef je niet na te denken wat te gebruiken.

  Hoe constant zijn je rondetijden? Hoe goed kan je de rondjes rijden?
  Als je amper een paar rondjes goed kunt doorkomen is het beter om eerst te focussen op de constantheid factor. Hele goed rijders die een auto perfect kunnen afstellen en de baan perfect met een minimaal aantal meters per ronde kunnen rijden zullen zelfs met een langzamere auto sneller rijden dan een mindere rijder met een snelle auto.
   
 4. guyken

  guyken

  Lid geworden:
  25 mei 2009
  Berichten:
  3.354
  Locatie:
  belgium
  Het is nu toch al ongeveer 3 jaar dat we dit circuit gebruiken maar enkel tijdens de zomermaanden zijnde juli augustus . Het is dus altijd weer even op gang komen . En idd de persoon van wie het circuit zijn eigendom is , die rijdt quasi vlekkeloos maar god weet hoe lang die al rijdt ? Nu als ik tussen de lijntjes lees ben ik beter met acceleratie dan topsnelheid ? Of vergis ik me .
   
 5. guyken

  guyken

  Lid geworden:
  25 mei 2009
  Berichten:
  3.354
  Locatie:
  belgium

Deel Deze Pagina