Probleem met Beier USM RC2

Discussie in 'Model elektronica' gestart door LukeSkySailor, 12 jul 2020.

 1. LukeSkySailor

  LukeSkySailor

  Lid geworden:
  29 jan 2016
  Berichten:
  20
  Locatie:
  Wuustwezel
  Bij het testen in mijn scheepsmodel (Happy Hunter) van de Beier USM RC2 Sound en stuur module heb ik vreemd gedrag vastgesteld.
  De unit reageert niet meer op de commando's van de multiswitch module wanneer ik één van de schakelaars naar boven duw. Naar beneden reageert hij wel zoals verwacht.
  Bij het naar boven duwen gaat het blauwe lichtje op het USM bord uit en gebeurt er niets (geen geluid, geen servo actie). Wanneer ik dezelfde schakelaar naar beden duw blijft het blauwe ledje knipperen en wordt de functie uitgevoerd (geluid zowel als servo actie). Dit doet zich voor op alle acht de schakelaars van de multiswitch module.
  Zender: Robbe FC 16 Boat'n Truck
  Uitgebouwd met: JETI 2,4GHz HF Zendmodule Jeti Box Mini, Robbe MULTI-SWITCH 16 MODUL F-FC serie nr. 1-8084 , Robbe FC-16 Truck & Boat Multimodule Filter en MS16 Multiswitch Encoder
  Ontvanger : Jeti Ontvanger Duplex EX R8

  Ik heb ook al voor test de gekozen functie van de up omgezet op de down van de schakelaar. Hieruit blijkt dat het probleem bij de up actie van de schakelaar icm met de usm blijft en niet aan het geschakelde onderdeel ligt.


  Heeft er iemand een tip voor mij zodat ik het opgelost krijg?
   
 2. Ecstacy

  Ecstacy

  Lid geworden:
  28 aug 2013
  Berichten:
  419
  Locatie:
  Groningen
  Ik vermoed het probleem in de bedrading van het Multiswitch-Modul in de zender, vermoedelijk is ergens een aansluiting onderbroken, de stekker heeft slecht contact of een soldering is slecht, waardoor de schakelaars maar één spanning krijgen.
  Mijn tip:
  Controller eens deze dingen en meet de spanning over de schakelaars (deze schakelen vermoedelijk naar plus of minus van de aangesloten voeding).
   
 3. LukeSkySailor

  LukeSkySailor

  Lid geworden:
  29 jan 2016
  Berichten:
  20
  Locatie:
  Wuustwezel
  Bedankt voor je reactie. Er is blijkbaar niets mis met de hardware. Ik heb vandaag mijn stoute schoenen aangetrokken en mijn Happy Hunter model op een andere geheugen plaats in de zender opnieuw ingesteld. Nu werkt alles terug zoals gewenst. Wat ik juist verkeerd gedaan heb in de programmatie zou ik nog kunnen uitzoeken. Vermits het nu werkt laat ik het hierbij en wis het geheugen waar de happy hunter eerst was op ingesteld.
  Nogmaals dank voor de tip.
   
 4. Corrien

  Corrien Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  28 okt 2003
  Berichten:
  12.513
  Locatie:
  Maasland
  Ik zou toch even de moeite nemen om te kijken wat er onjuist was ingesteld. Voor een volgende keer weet je dan wat je moet doen.

  Het meest aannemelijk is, dat de epa instelling van het desbetreffende kanaal een andere instelling heeft dan 100/100%. Om dit te controleren moet je de multiswitch losnemen van multi 1 (of 2) en op kanaal 8 (of 7) een schakelaar aansluiten.
   
 5. LukeSkySailor

  LukeSkySailor

  Lid geworden:
  29 jan 2016
  Berichten:
  20
  Locatie:
  Wuustwezel
  Heb het ondertussen gevonden Multi stond op "INH" in plaats van op "ON" Waarschijnlijk per ongeluk verzet terwijl ik op zoek was naar de servo reverse setting. Alles werkt nu terug goed en ik heb ook mijn stommiteit gevonden.
  Het is ook pas bij het inbouwen van de opstelling in het model dat je merkt dat de motoren omgekeerd draaien.. Op de testbank buiten het model leek alles ok.
  Allen dank voor de hulp.
   
  AHoogendijk vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina