Probleem Multiplex cockpit sx

Discussie in 'Beginners' gestart door X11, 22 mei 2007.

 1. X11

  X11

  Lid geworden:
  26 apr 2007
  Berichten:
  94
  Locatie:
  België - Vlaams Brabant / Oost-Vlaanderen
  Wat is het probleem met de multiplex cockpit sx ? Ik heb wat onderzoek gedaan en prijs / kwaliteit lijkt me deze super. Intussen heb ik 2 winkels bezocht die me beiden vertelden dat ik beter een MX-12 ipv een cockpit sx zou nemen. Een deftig antwoord op de vraag "waarom" kreeg ik niet.

  Ik zie dat de cockpit sx zo'n 70 € duurder is dan een MX-12 maar daar krijg je een synthesiser-zender, een extra kanaal en een frequentie-gebruik-detector bij. Lijkt mij aanvaardbaar voor 70 €.

  Maar als de cockpit sx niet aangeraden wordt, dan stel ik me er wel vragen bij, hopelijk kan hier iemand me wat info geven:
  - zie ik iets over het hoofd in mijn vergelijking ?
  - heeft een cockpit sx misschien een korter bereik of zijn de batterijen te snel leeg?
  - zijn de programmeermogelijkheden van de cockpit sx te beperkt ?
  - is het omdat men misschien in veel clubs met de mx-12 werken ?
  - whatever...

  Bedankt !

  Dirk
   
 2. Theo Coenen

  Theo Coenen Guest

  Nee, je ziet niets over het hoofd.

  Nee en nog eens nee Reikwijdte is normaal en ook de accu gaat meer dan lang genoeg mee.\

  Nee volgens mij zelfs uitgebreider dan een mx-12

  Dat zou best wel eens het geval kunnen zijn.

  Meer omzet marge misschien?

  Ik vlieg nu al enkele maanden met die Cockpit SX en ben nog geen problemen op welk gebied dan ook tegen gekomen.
   
 3. Huibert

  Huibert

  Lid geworden:
  5 sep 2005
  Berichten:
  2.735
  Locatie:
  IJsselstein
  Denk dat het grootste "probleem" van de SX is dat hij een eigen logica heeft in de bediening. En die is anders dan wat men gewend is van de JR en Futaba, en dan komt het oude spreekwoord "Wat men niet kent vreet men niet" weer om de hoek kijken :lol: Overigens heb ik hem zelf en vind het een perfecte zender :zon:
   
 4. Baron Bonanza

  Baron Bonanza

  Lid geworden:
  6 jan 2007
  Berichten:
  25
  Locatie:
  Bladel
  Vlieg zelf al een half jaar met de cockpit SX
  Goede zender niks mis mee. Batterij blijft lang veel capaciteit houden. Ik kan makkelijk 4 middagen vliegen van een uur vliegtijd per middag zonder bij te laden.
  Baron Bonanza
   
 5. stefan_riemens

  stefan_riemens

  Lid geworden:
  17 feb 2006
  Berichten:
  1.069
  Locatie:
  Eersel
  Cockpit SX is een prima zender, twee clubgenoten hebben er één, en ik vind de menustructuur erg duidelijk (waar is die stomme handleiding voor :roll: Hij zit overigens wel goed in elkaar, maar nodig hebben doe je m niet)

  Hou er wel rekening mee dat synthesizer leuk is, maar als je geen synthesizer ontvangers hebt ben je nog steeds gebonden aan één kanaal...

  Stefan
   
 6. arnold remkes

  arnold remkes

  Lid geworden:
  23 feb 2006
  Berichten:
  1.589
  Locatie:
  Het mooiste dorp in Brabant: EERSEL
  Ik heb sinds en week een Cockpit SX, (voorheen een Futaba F14). In het begin is het even wennen en moet je de tijd nemen om even door het Menu heen te lopen aan de hand van de handleiding (deze is erg duidelijk). Je moet in het begin even wennen aan de verschillende termen die ze gebruiken maar gaandeweg wordt alles duidelijk.
  De zender ligt goed in de hand. De zenderpult is wel erg duur voor een brokje schuim (Elapor?) Maar aan de andere kant is het superlicht.
  Als je dan een tweede of derde.... ontvanger koopt dan spaar je zowieso een kristal uit en ben je nauwelijks meer geld kwijt.
  Moet je op een club van kanaal wisselen. dan is dat een kwestie van instellen. In 10 seconden heb je zender en ontvanger van kanaal gewisseld.
  Verder heeft de zender een strak uiterlijk en ziet er minder vervaarlijk uit dan bijv. de Graupner MX 12 of 16 met zijn chroom en knoppen. Tenslotte gaat het om de "hersenen" van het apparaat.
  Een gemakkelijk te bedienen zender die door zijn mogelijkheden niet gauw te "klein" zal zijn (Memo voor 12 modellen!)
   
 7. gait

  gait The First Aviators

  Lid geworden:
  23 feb 2004
  Berichten:
  433
  Locatie:
  't harde
  ik kan mij geheel vinden in de voorgaande meningen; ben zelf overgestapt van een fc 28(!) naar een SX en het is een prima zender die makkelijk te programmeren is. Biedt bijna dezelfde mogelijkheden als de FC-28 m.u.v. het toewijzen van de functie aan een kanaal. Dit is vastgelegd in 8 verschillende stick modi( of is het nou modussen?). Erg eenvoudig te programmeren mede door het opknippen van de menu structuur in easy en glider/aerobatic/helicopter. in de easy mode heb je voor een beginner alle direct benodigde zaken bij de hand. in de andere modi heb je specialistische functies beschikbaar zoals bijvoorbeeld butterfly, flaps etc.

  Ik gebruik de zender nu ca. 4 maanden voor elektrovliegen en ben er erg tevreden mee.
   

Deel Deze Pagina