Project Wildcat

morgen gaat de zaag in de neus en wordt ie met er ongeveer ( minstens?) 5 centimeter verlengd, om zo het lood kwijt te raken en het zwaartepunt toch op e nieuwe plek te houden. Daarna? We zullen zien!
Stop!:eek: HO!!!!! :bye:
We zetten er gewoon een dikkere motor in. Een zelfde totaalgewicht, een beter zwaartepunt en.... meer snelheid bij volgas. Wat wil een mens nog meer?
 
Ik herinner mij vaag nog iets met een kunstvluchtmodel waar een ST60 in moest, in plaats van de oorspronkelijke viertaktmotor... :rolleyes::oops:

Andere ezel, zelfde steen....:rofl:;)
 
Bruno;

Dikkere motor, grotere accu, meer gewicht.
Hoe dan ook; hierbij een paar foto's van het blauwe beest en de concurrentie.
En 2 foto's van het deck, best klein eigenlijk.

MVG

Max
 

Bijlagen

  • DSCN0206[1].JPG
    DSCN0206[1].JPG
    147,2 KB · Weergaven: 493
  • DSCN0214[1].JPG
    DSCN0214[1].JPG
    72,5 KB · Weergaven: 448
  • DSCN0240[1].JPG
    DSCN0240[1].JPG
    136,8 KB · Weergaven: 449
  • DSCN0218[1].JPG
    DSCN0218[1].JPG
    475,4 KB · Weergaven: 455
  • DSCN0219[1].JPG
    DSCN0219[1].JPG
    508,8 KB · Weergaven: 460
Zo te zien hebben de andere deelnemers hun vliegtuig uitgebalanceerd met extra motoren aan de voorkant. :)
 
Even over de regels: de klasse is BASIC Carrier deck. Dus je mag je hoogteroer en je motordrossel bedienen, en een vanghaak uit laten klappen. Verder niet! Dus alle fantasierijk geknutsel mag je achterwege laten. 't Is maar dat je het weet..... Verder moet je model een semi (oké, mag erg SEMI) schaal model zijn van een vliegtuig dat van een dek van een vliegdekschip heeft geopereerd. Daarvoor krijg je 10 punten. Er zijn lieden die denken dat ze door een bizar vliegend (of aan de prop hangend?) mirakel in elkaar te knutselen met het vliegen meer punten verdienen dan wat ze met de semi-schaal regel kwijtraken. Persoonlijk zie ik dat als een verlies voor de hobby (ook al is het knap). Deze klasse modelvliegen is immers bedoeld om met low tech spullen gemakkelijk de lucht in te komen en dat je het vooral van je vliegvaardigheid moet hebben.
Een ander punt is dat hoewel normaal gesproken bij lijnbesturing de regel wordt gesteld dat alle besturing via de lijnen moet gebeuren, je bij Basic Carrier ziet dat mensen de motordrossel van een elektromotor via een RC zender bedienen. Dat is in tegenstrijd met het basisbeginsel. En aangezien er inmiddels prima systemen zijn om via geïsoleerde lijnen en een control unit op je handvat via de BEC je elektromotor te regelen, wordt het tijd om de zenders te verbieden.
 
Laatst bewerkt:
Ik had nog nooit van deze klasse gehoord en ik wil ook niemand aansporen de regels te ontduiken, maar het viel me gewoon op dat er veel modellen waren met meerdere motoren.

De vliegclubs met zo'n deck zijn vrij beperkt neem ik aan, dus waarschijnlijk ben ik niet de enige die niet op de hoogte is van de BASIC Carrier deck regels (heb ze intussen gelezen).
Gelukkig zijn er ouwe modelvliegrotten die er mooie verslagen op Modelbouwforum over maken en er uitleg over kunnen geven :thumbsup:.
Fantasierijk geknutsel hoort bij de hobby, Burt Rutan is er groot mee geworden:


Dus bedankt voor het antwoorden van "onnozele" vragen en opmerkingen, op naar het vervolg!

Denk overigens wel een goed uitganspunt voor een reglementair model gevonden te hebben :bye::

Hawkeye.jpg
 
Een ander punt is dat hoewel normaal gesproken bij lijnbesturing de regel wordt gesteld dat alle besturing via de lijnen moet gebeuren, je bij Basic Carrier ziet dat mensen de motordrossel van een elektromotor via een RC zender bedienen. Dat is in tegenstrijd met het basisbeginsel. En aangezien er inmiddels prima systemen zijn om via geïsoleerde lijnen en een control unit op je handvat via de BEC je elektromotor te regelen, wordt het tijd om de zenders te verbieden.
I hope it's just a joke.
Aviation are not improved by 2.4ghz. Whether the control signals are sent through the leash or through the "air" or through the third line does not matter.
only the elevator has to be maneuvered mechanical.
The English have added it extra to the rules.
I think the rules had previously stated it
Such discussions also took place with the electric drives.
It's so nice about this BCD class that it gets along with so few rules. Everyone can let off steam constructively.
The relationship between elevator and throttle to keep the 30 ° with changing wind directions in the 7 rounds, must be controlled in the head by hand.
as well as to place the landing correctly
To the picture: Mickal took a step back shortly before landing
Michal goes for the deck 2.JPG

that's what makes this class
 
Welnu, gister ging zoals beloofd de zaag erin. Ging nog gemakkelijk, met een ijzerzaag was de neus er zo af.
IMG_0407.JPG

Vervolgens ook de triplex driehoeken verwijderd, met het 'zware' gereedschap: het stanleymes! Ze zijn afgeschuurd en opzij gelegd om hergebruikt te worden. Zo kreeg ik plaats voor twee 10x3 vuren latjes, onder en boven op de romp. Hier werd een 10x10 balsa latje tussen gelijmd, met de lange kant tegen de romp. Zo ontstond een solide genoeg basis voor een rompverlenging van 3mm balsa.
IMG_0408.JPG

Aan de buitenkant van de romp werd weer, net als bij de eerste poging, klitteband vastgelijmd en genaaid om de accu vast te zetten. Vooraan werd de romp afgedicht met weer een stukje 10x10 balsa lat.
IMG_0409.JPG

Vanmorgen vroeg werd de neus weer op z'n plaatst gelijmd en de triplex driehoeken weer teruggelijmd, en kon de epoxy in de auto op weg naar het veld verder uitharden. Ik moet nog wel wat cosmetisch herstelwerk doen....
IMG_0413.JPG
Aan de buitenkant is er nu ruimte om de accu in de lengterichting te verplaatsen, de accu zit niet meer klem tussen de neus en de vleugel.
IMG_0414.JPG

Bij de proefvluchten bleek dat 5 cm rompverlenging aan de ruime kant was, 4 cm was ook voldoende geweest! Wat me wel verbaasde, aangezien er 60 gram lood in de neus nodig was geweest. Met de accu in de voorste positie was het model neuslastig, de middenpositie is beter. Toch moest tegelijk de stootstang een gaatje hoger in de roerhoorn worden geplaatst om meer reactie op het roer te krijgen. Dat betekent of dat het zwaartepunt met de accu in middenpositie nog iets verder naar voren ligt dan afgelopen weekeinde, of dat de propeller nu hij verder naar voren zit, sterkere torsiekrachten op het model uitoefent. In ieder geval vliegt de Wildcat nu goed, en kan ik gaan oefenen in langzaam vliegen....
 

Bijlagen

  • IMG_0407.JPG
    IMG_0407.JPG
    237,6 KB · Weergaven: 398
  • IMG_0408.JPG
    IMG_0408.JPG
    244,8 KB · Weergaven: 387
Vandaag voorlopig de laatste hand gelegd aan de Wildcat. Nog wat blauwe folie toegevoegd, en wat witte folie tot sterren, strepen en letters versneden. Ook de busjes in de romp voor het onderstel toegevoegd, nu is het onderstel weer zo stevig als bedoeld was. Het enige wat nog overblijft, is nog eens een andere haak aan te brengen, want wat er nu onder zit is nog een haak van een vorig model. Maar dat heeft de tijd....
IMG_0416.JPG

IMG_0415.JPG
 
Back
Top