Quanum diy fpv goggles v2

Discussie in 'FPV (First person view)' gestart door DutchRC, 19 jun 2015.

  1. probaco

    probaco

    Lid geworden:
    22 nov 2009
    Berichten:
    707
    Locatie:
    Hendrik Ido Ambacht
    Het is zeker verslavend. Een beetje TE verslavend. Nu met dat klote weer echt gewoon afkick verschijnselen.

    @Fifikus .. Je gaat wel gelijk een kolere eind uit de buurt :D Vergeet niet... als het fout gaat moet je hem ook nog halen he... hahhahahahaha...
    Nee hoor... zolang je beeld nog goed is en de quad nog reageert op de input... gewoon doen.
     
  2. classicracer

    classicracer

    Lid geworden:
    2 sep 2005
    Berichten:
    1.518
    Locatie:
    Genk - België - EBZW
    @Fifikus : Zou je zo vriendelijk willen zijn om je volledige set up hier te posten? Ik ben een systeem aan het zoeken om met mijn Phantom lijnbesturing combatwedstrijden te filmen om te analyseren. Ik ben heel hard onder de indruk van de kwaliteit van je filmpje.

    Met dank,

    Jo
     
  3. Fifikus

    Fifikus

    Lid geworden:
    10 feb 2015
    Berichten:
    18
    De verslaving zit er inderdaad volledig in. Fijn dat je de videos bevallen, daarvoor zet ik ze op YouTube. Het beeld en de input waren inderdaad nog helemaal stabiel. Al had ik wel het gevoel dat ik een beetje last had van "lagging", daarom ben ik niet nog verder weg gevlogen.
     
  4. classicracer

    classicracer

    Lid geworden:
    2 sep 2005
    Berichten:
    1.518
    Locatie:
    Genk - België - EBZW
    En welke setup gebruik je hiervoor?

    Mvg,

    Jo
     
  5. Fifikus

    Fifikus

    Lid geworden:
    10 feb 2015
    Berichten:
    18
    Ja natuurlijk! Bij deze mijn volledige setup:
    DJI F450 Flamewheel met de DJI Propulsion E305 set (letop: te verkrijgen in 2 varianten, de 960kv motoren voor 3S en de 800kv motoren voor 4S lipo's) ik heb de 960kv motoren.
    DJI Naza v2 flightcontroler
    FlySky TH9X transmitter en daarvan de orginele ontvanger
    walkera g-3d gimbal
    Denver 5000W action camera
    Onder elke arm een aantal leds gemonteerd die aan/uit te schakelen zijn via de transmitter (Turnigy Receiver Controlled Switch)

    Voor fpv
    Quanum V2 fpv goggles
    RunCam 600TVL DC 5-17V Wide Voltage 2.8mm Mini FPV Camera
    Eachine FPV Boscam 5.8G 600mW 32CH Wireless Transmitter
    Receiver TS832 RC832

    SMA& RP-SMA 5.8G Circular Polarized Antenna Set Transmit & Receive
    4500mah 3s lipos

    Volledige setup vlieg ik rond de 12 minuten (Ik vlieg redelijk rustig en ga bij 10,5V landen).

    Indien er meer vragen zijn kun je me altijd een PM sturen.

    Gr. Fifikus
     
    classicracer vindt dit leuk.
  6. Mappie

    Mappie

    Lid geworden:
    30 jul 2015
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Emmen
    Fifikus, ik zit ook te denken aan een G-3D voor een gimbal. Ik vraag me alleen af hoe die zijn power krijgt? moet ik hem solderen aan mijn pdb van mijn f450?
     
  7. Fifikus

    Fifikus

    Lid geworden:
    10 feb 2015
    Berichten:
    18
    Dit heb ik wel gedaan en ik vlieg met 3S Lipo's. Ik zie dat in de manual staat dat de operating voltage DC 7.4V ~ 28V mag zijn (recommended 3S Lipo)
    http://www.walkera.com/downloads//G-3D/G-3D manual english.pdf
     
  8. Mappie

    Mappie

    Lid geworden:
    30 jul 2015
    Berichten:
    14
    Locatie:
    Emmen
    ik vlieg ook met 3s. Bedankt voor het antwoord.
     
  9. Fifikus

    Fifikus

    Lid geworden:
    10 feb 2015
    Berichten:
    18
    Graag gedaan!
     
  10. Teun prevoo

    Teun prevoo

    Lid geworden:
    22 mei 2015
    Berichten:
    57
    Fifikus, hoe bevalt deze FPV-setup u?
     
  11. Fifikus

    Fifikus

    Lid geworden:
    10 feb 2015
    Berichten:
    18
    Hoi Teun,

    Ik moet zeggen dat ik niet gedacht had dat FPV vliegen zo leuk zou zijn. Het is een gevoel van vrijheid.
    De setup wat ik heb voldoet ruim aan mijn verwachtingen. Aan het begin was ik nogal sceptisch van de fpv camera kwaliteit (600tvl), maar het is meer dan genoeg om rond te kunnen vliegen.

    Hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd, anders hoor ik het wel ;)

    Gr. Fifikus
     
  12. cor123

    cor123

    Lid geworden:
    11 mei 2004
    Berichten:
    465
    Locatie:
    Poortugaal
    Hoi Fifikus,

    Heb je misschien een foto van de setup van je quadcopter?
     
  13. probaco

    probaco

    Lid geworden:
    22 nov 2009
    Berichten:
    707
    Locatie:
    Hendrik Ido Ambacht
    Ik kreeg gisteren die V2 update binnen van HK.
    Beeld met de lenzen is echt een heel stuk scherper ipv met die fresnel lens. Nu mogen ze zeker de Fat Sharks houden. Dit bevalt prima.

    Enige nadeel is dat hij wel een stukje zwaarder wordt.... Beetje naar beneden kijken en de extra druk op je neus zal je niet echt merken.

    Vanavond eens verder stoeien met de rest van de onderdelen die erbij zitten.
     
  14. seldo

    seldo

    Lid geworden:
    5 apr 2016
    Berichten:
    1
    Locatie:
    Be
    Ben van plan om ook deze goggles te bestellen enkel vroeg ik mij af met welke transmitter,receiver,batt en antennes ik deze best combineer. (Ben redelijk nieuw in de hobby)

    Sent from my XT1562 using Tapatalk
     
  15. probaco

    probaco

    Lid geworden:
    22 nov 2009
    Berichten:
    707
    Locatie:
    Hendrik Ido Ambacht
    Ik heb de TS632 receiver erop zitten icm de bekende blauwe Banggood antennes. Mijn VTX is een TS58500. Ik vind dit een goede VTX met weinig tot geen storingen en wordt niet warm tot tegenstelling van de Eachine versies. Gewicht scheelt maar een paar gram. Bereik is meer als zat voor een 250 size quad/ kleine vliegtuig ( op youtube filmpjes van 1200m +).
    De VTX heb ik met DennisK clover of skewer antennes of met mijn eigen skewer antennes (net welke ik als eerste pak uit mijn kist).
    Dit alles heb ik op een 1050mah 3S lipo. Met deze batterij kan ik de hele dag vliegen en meekijken.
     
  16. DutchRC

    DutchRC Guest

  17. sokolum

    sokolum

    Lid geworden:
    8 feb 2009
    Berichten:
    190
    Kan iemand met een v2 de binnen maten svp opmeten en doorgeven? Momenteel aan het oriënteren en wil zelf namelijk een andere scherm plaatsen. Nu wordt er een 5 inch meegeleverd, probeer te achterhalen wat het maximale maat van het scherm kan zijn.

    Of wat de afmetingen zijn van de meegeleverde monitor.

    Alvast bedankt.
     
    Laatst bewerkt: 8 mei 2016
  18. DutchRC

    DutchRC Guest

    Ik heb Wel de afmetingen van de V2 monitor:
    Breedte: 12,5cm
    Hoogte: 8,3cm
    Dikte: 1,35cm
     
  19. sokolum

    sokolum

    Lid geworden:
    8 feb 2009
    Berichten:
    190
    Dank je.
     
    Laatst bewerkt: 9 mei 2016

Deel Deze Pagina