R.O.V of duikboot?

Discussie in 'Duikboten' gestart door Sareno, 7 mrt 2020.

 1. Sareno

  Sareno

  Lid geworden:
  3 okt 2018
  Berichten:
  363
  Locatie:
  Wijk bij Duurstede
  Ik heb inmiddels van alles dat rijdt, vliegt en vaart. Ook heb ik een 3D printer en basiskennis van Fusion360 (al blijft dat best een lastig iets).

  Daarnaast heb ik stapel RC onderdelen waar ik wat mee wil doen.

  Wat ik niet heb, maar wat me wel leuk lijkt om te maken is iets dat onder water kan. Geen al te moeilijk accuraat model maar gewoon iets wat kan duiken (tot een meter of 5 tot 10) en fatsoenlijke beelden/fotos kan maken.

  Ik weet dat ik geen 2.4Ghz kan gebruiken en dat ook 40Mhz maar tot een bepaalde diepte werkt. Ik heb voldoende Cat5/6 kabels liggen, tot 50m lang en wellicht is dat een optie om te gebruiken. Voordeel is dat ik dan geen beperkingen heb qua bereik en zelfs iets heb om hem los te trekken (indien voorzien van juiste trekontlasting). Nadeel is natuurlijk dat ik uit moet kijken dat kabel niet verstrikt raakt.

  Waar ik echter geen enkele weet van heb is het mechanisme dat ervoor zorgt dat hij duikt en weer naar boven komt. Ik heb wel eea gelezen maar dit is vaak model specifiek.

  Daarnaast heb ik ook te maken met het drukverschil op deze dieptes EN het waterdicht maken van verbindingen van bv stuurstangen door een romp heen naar een servo.

  Kunnen jullie mij in de juiste richting sturen van een goede tutorial over drijfvermogen, ballastsystemen etc? Als in, hoe laat ik lucht ontsnappen om te duiken en laat ik het water er weer uit om te stijgen?

  Het mag een lelijk ding zijn/worden en hoeft geen snelheid te maken. Wel moet hij kunnen stil hangen op een bepaalde diepte. Het is in eerste instantie om te leren over duiken/stijgen/manouvreren en omgaan met dieptes.
   
 2. FreekS

  FreekS

  Lid geworden:
  17 jul 2008
  Berichten:
  723
  Locatie:
  Düsseldorf, Duitsland
  Er zijn veel mogelijkheden zie o.a. Hier http://www.rc-sub.com/resources/

  kijk vooral ook hier http://www.modelluboot.de/ Norbert heeftROVs zoals jij beschrijft aan een kabel gebouwd en levert onderdelen.

  ik gebruik twee zeer verwante systemen in mijn twee modellen
  1. K-XVIII, een duiktank in het midden van de boot die met een kavan-tandradpomp vol- en leeggepompt kan worden. In deze boot worde de lucht uit de tank via de periscoop naar buiten gepompt, waardoor de boot niet onder druk komt en dus niet luchtdicht hoestte zijn bij overdruk. Dus kan de boot alleen de tank leegpompen op periscoopdiepte. Wel een klep inbouwen wanted tandradpomp is niet waterdicht.
  2.O-1, ook een duiktank maar nu met een slangenpomp en de lucht blijft in de boot en dus kan de boot ook onder water de tank legen.

  waarschijnlijk de meest gebruikte methode is die van een engel-kolbentank.

  freek
   
 3. Sareno

  Sareno

  Lid geworden:
  3 okt 2018
  Berichten:
  363
  Locatie:
  Wijk bij Duurstede
  Dankjewel Freek,

  Ik ga daar mee aan de slag,

  Groet, Sander
   

Deel Deze Pagina