Reserve wedstrijd op 10 november in Deventer

Discussie in 'HLG/DLG/F3K' gestart door jaap27, 31 okt 2019.

 1. jaap27

  jaap27

  Lid geworden:
  15 sep 2008
  Berichten:
  539
  Locatie:
  Arnhem
  beste Piloten,

  op zondag 10 november zijn wij weer welkom in Olst voor een inhaalwedstrijd (Dalfsen is niet gevlogen).

  Inschrijven kan weer op http://inschrijven.f3k.nl

  Jaap
   
  Monique Wakkerman en tunderman vinden dit leuk.
 2. Monique Wakkerman

  Monique Wakkerman

  Lid geworden:
  23 aug 2015
  Berichten:
  46
  Locatie:
  Nijmegen
  En, meer informatie over deze wedstrijd vind je op: http://www.f3k.nl/index.php?id=368. Dus gewoon inschrijven, graag uiterlijk dinsdag 5 november tot 24.00 uur, en nog lekker een dagje vliegen voor de winterstop!
   
  tunderman vindt dit leuk.
 3. BastiaanD

  BastiaanD

  Lid geworden:
  11 dec 2010
  Berichten:
  113
  Locatie:
  Overasselt
  Vanwege te weinig aanmeldingen wordt de wedstrijd van aanstaande zondag in Deventer afgelast
   
 4. macedh

  macedh

  Lid geworden:
  22 sep 2013
  Berichten:
  257
  Locatie:
  Rijswijk
  Kan dat om die reden afgelast worden? Wat is dan het minimale aantal deelnemers voor een wedstrijd? Er zijn 8 deelnemers dat zijn er toch genoeg? En waarom doen Vincent en Bastiaan niet mee? dan zijn er 10.
  Ik teken protest aan tegen deze beslissing.
   
 5. macedh

  macedh

  Lid geworden:
  22 sep 2013
  Berichten:
  257
  Locatie:
  Rijswijk
  Ik heb officieel bezwaar gemaakt in een mail aan de subcommissie f3k. Ik hoop dat deze beslissing terug gedraaid wordt omdat het geen goed signaal is wat betreft het toch al teruglopende aantal wedstrijddeelnemers. Als de huidige nummers 1, 2 en 3 zich bij voorbaat al niet inschrijven dan vind ik dat wel heel erg op een strategische beslissing lijken. En dat hoort niet in onze sportieve f3k club.
   
 6. specialpainter.nl

  specialpainter.nl

  Lid geworden:
  24 mrt 2012
  Berichten:
  2.191
  Locatie:
  Elst gld.
  inderdaad heel vervelend wanneer je nog kans kon maken op een podium plek, als voorzitter reageer ik even op de klacht. In principe heeft Edwin gelijk en zou de wedstrijd door moeten gaan, echter ben ik goed op de hoogte over de huidige stand van zaken qua wedstrijdleiding en organisatie. De officiele wedstrijdleiding van 2019 heeft de organisatie helaas door prive omstandigheden moeten verlaten net na de 1e helft van het seizoen. Hierdoor was f3k Nederland officieel ''stuurloos'' en mogen ze van geluk spreken dat piloten vrijwillig er zorg voor hebben gedragen dat er nog 3 wedstrijden gevlogen zijn. hierdoor kunnen we spreken van een volledig en officieel f3k seizoen met volgens mij toch wel heel gezellige en vooral sportieve dagen, een dankbetuig zou in dat geval meer op z'n plaats zijn. Gezien de organisatorische situatie waarin f3k momenteel zit kan ik als voorzitter begrip op brengen voor dit besluit, hoewel het niet ideaal is. gelukkig zijn er gesprekken geweest met positieve uitkomst voor volgend seizoen, wat dat betreft heb ik er het volste vertrouwen in. Ondanks dat je opmerking over een strategische beslissing niet echt motiverend is voor de vrijwilligers, moet ik toegeven dat daar ruimte voor is wanneer een wedstrijdleiding beslissingen kan nemen of neemt waardoor beïnvloeding van een nk mogelijk is. in dit geval is de reden 4 piloten per groep , dat zou te weinig zijn terwijl we op andere wedstrijden wel met 4 per groep vlogen... inderdaad dat geeft ruimte voor suggesties, maar ook ruimte aan organisaties die de ranking met opzet manipuleren. Als voorzitter kan ik dit niet goedkeuren en zal er alles aan doen om dit waar mogelijk te beperken.

  Hoezeer ik mij als voorzitter ook afkeer tegen dit soort beslissingen, ik kan niet anders dan deze aflassing te laten staan. De vrijwilligers die het zouden moeten verzorgen geven aan dat niet meer te willen doen, de eerder genoemde suggestie is wat rauw gevallen en heeft het laatste beetje motivatie voor dit seizoen weggenomen, aldus de betreffende vrijwilligers.

  Laten we ons vooral focussen op volgend seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe organisatie. Ook ben ik van plan deze winter leuke dagen te organiseren samen met een andere zweef klasse, clinic-achtig, info uitwisselen, dat soort werk. beetje snuffelen bij de buren;)

  Groet, Vincent
   
 7. tunderman

  tunderman

  Lid geworden:
  21 okt 2007
  Berichten:
  98
  Locatie:
  Gemert NB
  Ik betreur het ten zeerste te moeten lezen dat de wedstrijd afgelast is door een te weinig aantal deelnemers.
  Een minimaal aantal van 10 zou toch makkelijk te doen moeten zijn....

  Een gebrek aan vrijwilligers zou de pret niet mogen drukken,
  dit argument is volgens mij bij de ingelaste vergadering vorige wedstrijd uit de wereld geholpen. :bye:
   
 8. macedh

  macedh

  Lid geworden:
  22 sep 2013
  Berichten:
  257
  Locatie:
  Rijswijk
  Wat moet er gebeuren aan vrijwilligerswerk? Ik wil daar graag bij helpen. Dan mist er volgens mijn berekeningen nog 1 deelnemer. Wie o wie meldt zich aan? Dan kunnen we dit jaar nog 1 keertje vliegen.
   
  tunderman vindt dit leuk.
 9. BastiaanD

  BastiaanD

  Lid geworden:
  11 dec 2010
  Berichten:
  113
  Locatie:
  Overasselt
  Zoals in post 2 in dit draadje wordt vermeld is de deadline voor het inschrijven van de wedstrijd ''dinsdag 5 november tot 24.00 uur''.
  De dag erop heeft de F3k organisatie overleg gehad en besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan vanwege te weinig aanmeldingen ( 8 stuks op dat moment) terwijl er 10 stuks nodig zijn om een wedstrijd te vliegen, zoals vermeld staat in de sporting code. Mocht er van de sporting code afgeweken worden dan wordt dit tijdens de KNVVL jaarvergadering besproken of tijdens de briefing voorafgaand aan een wedstrijd.

  Door mijn naam te noemen neem ik aan dat je mij persoonlijk aanspreekt dus bij deze wil ik wel even antwoord geven waarom ik niet ingeschreven sta. Door de club waar ik lid van ben wordt er dit weekend een indoor modelvlieg event georganiseerd daar verleen ik waar nodig hand en span diensten.
  Tevens kunnen we niet in elkaars planning kijken om te zien wanneer iedereen kan komen op dagen voor een wedstrijd, iedereen heeft wel eens een dag waarop die niet kan, zie de uitslagen van Deventer, daar waren maar 11 deelnemers van de 24 mensen die mee vliegen in het NK.

  Er is op je mail richting de F3k organisatie gereageerd.
  Het aantal teruglopende wedstrijddeelnemers in de laatste wedstrijden kan meerdere oorzaken hebben.
   
  Loet Wakkerman vindt dit leuk.
 10. Helle Wakkerman

  Helle Wakkerman

  Lid geworden:
  7 nov 2019
  Berichten:
  2
  Locatie:
  Huissen
  Ik wil ook even mijn uitleg aan de opmerking van Vincent over het volgende:
  "De officiele wedstrijdleiding van 2019 heeft de organisatie helaas door prive omstandigheden moeten verlaten net na de 1e helft van het seizoen."

  Ik heb afgelopen jaar toen ik weer besloot om de subcommissie F3K te blijven ondersteunen en als wedstrijdleider te functioneren meteen aangegeven dat ik niet aanwezig zou zijn als ik met vakantie zou zijn of als Loet (mijn lieve man) de beslissing
  samen zouden nemen om een ander wedstrijd te vliegen.
  Ik heb pas op de wedstrijd in Zerbst (14 en 15 september) aangegeven dat ik volgend jaar niet meer aan de subcommissie deel zal nemen vanwege Privé-omstandigheden. Dus niet zoals Vincent schrijft na de eerste drie wedstrijden.
  Voor de wedstrijd in Elburg waren we met vakantie en voor de zorg van mijn vader in Denemarken. Ook tijdens de wedstrijd in Deventer Waren wij voor de verzorging van mijn vader in Denemarken.

  Ik heb dus pertinent niet na de eerste wedstrijden van dit seizoen mijn taak neergelegd. Maar wel meegedraaid in beslissingen te nemen, maar ik ben inderdaad niet op twee wedstrijden geweest.

  Dit alleen om het iets te nuanceren.

  Lieve Groet,

  Helle
   
  Loet Wakkerman vindt dit leuk.
 11. specialpainter.nl

  specialpainter.nl

  Lid geworden:
  24 mrt 2012
  Berichten:
  2.191
  Locatie:
  Elst gld.
  Verwarring alom, te meer om dat ik de informatie persoonlijk van je heb vernomen. Maakt verder niet uit. Tijdens de wedstrijd in Deventer waren Loet en Monique op de res wedstrijd, aan de foto te zien die op die dag is genomen, jij wellicht in Denemarken. wat jullie ook beslissen, als voorzitter neem ik het ter kennisgeving aan, ik hoop dat het belang van de groep en de sfeer de doorslag geeft in deze beslissing.
   
 12. Helle Wakkerman

  Helle Wakkerman

  Lid geworden:
  7 nov 2019
  Berichten:
  2
  Locatie:
  Huissen
  Dank je voor je reactie Vincent.

  Just in belang van de F3K groep heb ik besloten om na dit seizoen niet meer deel te nemen aan de subcommissie, omdat ik/wij (Loet heeft ook zijn aandeel in het werk gedaan) er vaker niet zullen zijn op de wedstrijden.

  En uiteindelijk lijkt het mij ook goed dat anderen ook deel neemt aan de subcommissie om te zien wat voor werkzaamheden die door iedereen is verricht door de jaren heen.
  Hier denk ik ook aan jou, Jorn, Jan Somers en in een hele lange periode heeft Theo Schoorl alles gedaan.

  Helle
   
 13. Lyckele

  Lyckele

  Lid geworden:
  20 okt 2007
  Berichten:
  3.164
  Locatie:
  Alphen aan den Rijn
  Wachten deelnemers nu langer vanwege het weer met inschrijven?
   
 14. jve

  jve

  Lid geworden:
  4 mrt 2007
  Berichten:
  2.668
  Locatie:
  's-Hertogenbosch
  Dat zien we bij RES wel, inschrijven kan daarom tot donderdag 20u voor de wedstrijd en dat kan zelfs opschuiven, waarom niet? Daarmee kun je meer deelnemers naar je wedstrijd halen.
   
 15. Loet Wakkerman

  Loet Wakkerman

  Lid geworden:
  8 jan 2006
  Berichten:
  2.971
  Locatie:
  Huissen
   
  Laatst bewerkt: 7 nov 2019
 16. specialpainter.nl

  specialpainter.nl

  Lid geworden:
  24 mrt 2012
  Berichten:
  2.191
  Locatie:
  Elst gld.
  Jammer Loet dat je weer op de man speelt. ik heb enkel getracht deze vervelende situatie tot een positief einde te brengen. als persoon en als voorzitter. Ik probeer een positieve bijdrage aan onze hobby te leveren, dat heeft niets met zelf verheerlijking te maken, maar je mag het vinden natuurlijk.

  vriendelijke groet, Vincent Merlijn
   
 17. Jeroen Kole

  Jeroen Kole

  Lid geworden:
  27 nov 2010
  Berichten:
  290
  Locatie:
  breukelen
  @Edwin,
  Ik voel me niet persoonlijk aangevallen. Ik zit in een tropisch oord, vakantie zonder vliegen. Kon dus onmogelijk in Deventer meedoen. Maar lees stiekem af en toe toch wat over vliegen.
  Van deze serie berichten word je dan toch wel wat verdrietig.
  Het posten van een officieel protest tegen de beslissing hier in dit draadje lijkt me een verkeerde keus. Een ketting reaktie van berichten is het gevolg. Soms is bellen en wat vragen stellen beter dan een bericht de wereld in slingeren op een forum. Dat loopt best vaak uit de hand. Zeker als je er suggestieve opmerkingen bij plaatst.
  Alle vrijwilligers die dit jaar en ook de jaren ervoor ons f3k circus draaiende hebben gehouden doe je zo behoorlijk te kort. Het is namelijk veel meer werk dan je denkt(denk ik).
  Groet aan allen, en tot op terlet deze winter.
   
  heino, jorn, BastiaanD en 4 anderen vinden dit leuk.
 18. macedh

  macedh

  Lid geworden:
  22 sep 2013
  Berichten:
  257
  Locatie:
  Rijswijk
  @allemaal Het is inderdaad een beetje uit de hand gelopen. Had ik beter over na moeten denken. Excuses hier voor. Met mijn berichtje hier hoopte ik nog wat mensen te kunnen bereiken om zich toch nog in te schrijven. Eerlijk gezegd wist ik heel weinig van de subcommissie of wie hiervan deel uit maken.
  Kortom @Jeroen, je hebt helemaal gelijk. Alle vrijwilligers hebben zeker mijn waardering. Het f3k vliegen is een bijzondere hobby en ik doe dat graag zoveel en zo vaak mogelijk, ik merk alleen (althans bij mijzelf) dat het steeds minder wordt.
  Laten we deze exercitie als flater van mij beschouwen en er van leren. Voor de toekomst zou ik willen voorstellen om een lijstje te publiceren waarin de telefoonnummers van alle vliegers staan en een overzicht van de leden die zich inzetten voor vrijwilligerstaken en/of in de subcommissie zitten.

  Groeten, Edwin
   
  Huey, specialpainter.nl, tunderman en 4 anderen vinden dit leuk.
 19. jve

  jve

  Lid geworden:
  4 mrt 2007
  Berichten:
  2.668
  Locatie:
  's-Hertogenbosch
  ivm de AVG zou ik geen gegevens publiceren. Wat we bij RES doen is de mogelijkheid bij de inschrijving bieden om je mobiele nr/email achter te laten.
  Deze worden niet gepubliceerd maar worden met n verzendlijst in Whatsapp gebruikt om deelnemers (per wedstrijd) op de hoogte te houden. Door de verzendlijst te gebruiken zijn deze nummers ook weer niet te zien door de deelnemers. De deelnemer ziet alleen het nummer van de verzender (organisatie).
   
  specialpainter.nl en tunderman vinden dit leuk.
 20. bgo

  bgo

  Lid geworden:
  10 okt 2008
  Berichten:
  467
  Locatie:
  Almelo
  Fijn dat de lucht geklaard is Edwin. Dan is er weer ruimte voor thermiek. Ook moedig dat je hier je hand in eigen boezem steekt. Daar heb ik altijd respect voor.

  Het deelnemers aantal lijkt het laatste jaar inderdaad minder te worden. Eerlijk gezegd zie ik dat fenomeen ook terug bij andere klasses zoals F3J en F5J. De instroom van nieuwe mensen is minimaal en er zijn tegenwoordig erg veel leuke klasses om te vliegen (althans dat vind ik). Als de instroom dan niet toeneemt en mensen kiezen zelf voor de leukste klasses dan is het best een uitdaging om een mooie competitie vast te stellen. Tel daarbij op het aantal internationale wedstrijden en je krijgt een bijna onmogelijke puzzel.

  Je zult met elkaar moeten overleggen hoe je de positieve richting weer te pakken kunt krijgen. Volgens mij is dat best mogelijk. Voor veel mensen is het beleven van een leuke dag veel belangrijker dan de competitie uitslag. Uiteraard willen we allemaal zo goed en competitief mogelijk vliegen. Daarvoor doen we tenslotte mee aan wedstrijden. Maar niet ten koste van alles.

  Prima agendapunt voor de jaarvergadering zou ik zeggen.

  Groet,

  Brian
   
  l shems, jaap27, tunderman en 5 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina