Robbe Power Peak Twin EQ BID 1000W lader: hoe storage niveau instellen?

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door Frits37, 17 jul 2020.

  1. Frits37

    Frits37 Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    820
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Volgens de handleiding kun je het storage voltage van de lader instellen, maar nergens staat hoe/waar je dat kunt doen in het menu. Hij gaat nu naar 3,95V voor lipo's, wat mij aan de hoge kant lijkt. Mijn andere laders (Turnigy) gingen tot 3,8V voor storage. Weet iemand waar ik de instelling kan wijzigen?
     
  2. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.536
    De ontlaadspanning voor het programma "Discharge" worden ingesteld. Maar voor zover ik weet is dat voor "Storage" niet mogelijk.

    Uit de handleiding:

    Using the "STORE MODE" program, Lithium batteries can be brought to a defined voltage suitable for winter storage. For all Lithium batteries, a shut-off of 60% of the set battery capacity is suitable. The battery parameter should therefore be carefully set.
     
    Laatst bewerkt: 17 jul 2020
  3. Frits37

    Frits37 Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    820
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Exact, dat bedoel ik: 'should be carefully set'.
     
  4. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.536
    Even een test gedaan. Als de Li-Po geladen moet worden om naar storage te worden gebracht dan stopt het laadproces bij 3,95 volt per cel. Moet de Li-Po ontladen worden om naar storage te worden gebracht dan stop het ontlaadproces bij 3,825 Volt per cel. Zou me daar niet al te veel zorgen om maken. Als de Li-Po een uurtje rust heeft gehad dan is de spanning weer anders.

    Nog even een vraag. Mijn Twin Duo is voorzien van firmware 1.04. Met de "Enter" toets wordt het storage-charge of discharge programma gestart. Dat gaat erg moeizaam. Je moet volgens de handleiding de toets 2 seconden indrukken. Dat werkt in geen geval. Het is veel langer, maar het blijft een verrassing of het gekozen programma start. Bij alle andere instellingen waarbij de "Enter" toets nodig is, werkt deze feilloos. Heb jij hetzelfde probleem of doe ik iets verkeerd?
     
  5. Frits37

    Frits37 Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    820
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    De mijne heeft versie 1.02 en niet het probleem dat je beschrijft.
     
  6. Tbird2

    Tbird2

    Lid geworden:
    7 nov 2008
    Berichten:
    516
    Locatie:
    Doesburg
    Same here. Ik weet zo mijn versie niet maar hij draait al wat jaren dus zal best een oude versie zijn.
    Ik heb geen problemen met een programma te kiezen, even enter vast houden (zeker niet langer als 2 sec) en dan werkt hij, ook storrage.

    Storage is bij mij hetzelfde als bij N.P.S, anders bij laden als ontladen, maar idd daar maak ik me niet druk om.
    Grappige is wel dat hij beide keren 60% aangeeft, dat bewijst maar weer dat het percentage verhaal niet te exact genomen moet worden.
     
  7. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.536
    Door het opnieuw installeren van softwareversie v1.04 lijkt het opgelost.
     
  8. Frits37

    Frits37 Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    820
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Mooi dat het weer OK is.

    Ik heb begrepen dat de upgrade alleen iets toevoegt m.b.t. het gebruik van BID chips?
     
  9. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.536
    Nee, ook het menu is iets gewijzigd. Het instellen zou gemakkelijker zijn. De ZIP-file met beschrijvingen, USB driver, installatieprogramma en de firmware is hier https://www.kohorst.eu/download.php te downloaden. De installatiesoftware en driver is voor Windows 7. Heb de installatie uitgevoerd met een oude laptop met Windows 7. Geen idee of het ook onder Windows 10 werkt.
     
  10. Frits37

    Frits37 Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    820
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Bedankt, maar door schade&schande: 'don't fix it if it ain't broken' ;-)
     
  11. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.536
    Voorzichtigheid is de moeder van de porceleinkast...
     
  12. Frits37

    Frits37 Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    24 apr 2015
    Berichten:
    820
    Locatie:
    Noordwest Veluwe
    Hoe dan ook: bedankt voor alle informatie!
     

Deel Deze Pagina