Robbe U-47 van dynamisch naar statisch

Discussie in 'Duikboten' gestart door Jonkje, 9 aug 2009.

  1. tiger1gek

    tiger1gek

    Lid geworden:
    21 mei 2009
    Berichten:
    422
    Locatie:
    Almere
    Hoi Maarten

    Ik heb de schakelaars al gemonteerd en het werkt.
    Ik heb de Graupner MC-10 hier moet je op de printplaat gewone servo stekkertjes plaatsen .

    @ Raf
    Mijn zender is een jaar of 5 oud nu .
    En er zitten een aantal aansluitings mogelijkheden op de printplaat.
    kanaal 5 tot 7
    2 x voor een externe aansluiting
    en een 4 polige bovenop de printplaat.
    Ik hoor wel of er bij jou een weerstand tussen zit,heb gister alles getest en werkte prima.

    Grt Fred
     
  2. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo
    bij de mc 10 gebruik ik 4 weerstanden

    [​IMG]

    de rode zijn 1 k en de orange 2 K
    zo heb ik nog steeds de weerstand die anders ook op de potmeter zit
    en kan je der een servo mee aan sturen zonder problemen
    want zonder weerstanden kan het zijn dat hij te vergaat en tegen zijn eindpunt aan loopt

    op de MC12 heb ik drie weerstanden zitten
    net zoals de orange maar dan 1 van 1K van de middelste poot naar de signaal draad

    groetjes raf
     
  3. tiger1gek

    tiger1gek

    Lid geworden:
    21 mei 2009
    Berichten:
    422
    Locatie:
    Almere
    Hoi Raf

    de servo wordt bediend via het triple S Syteem dus niet via de zender.
    Wat voor stekkertje heb op de potmeter zitten .
    ik heb alleen nu een 3 standen schakelaar om het duiksysteem te bedienen.
    groet fred
     
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo fred

    potmeter ??????
    dit is ook en drie standen schakelaar
    en het stekkertje uit een oude computer voeding
    die stekkers passen perfect in je zender
    NIET in je ontvanger steken daarvoor is de behuizing te groot

    groetjes raf
     
  5. tiger1gek

    tiger1gek

    Lid geworden:
    21 mei 2009
    Berichten:
    422
    Locatie:
    Almere
    Hoi Raf

    Uh potmeter even verkeerd gelezen .
    Ik moet in mijn zender de servo stekkertjes gebruiken andere passen hier niet op .
    grt Fred
     
  6. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.336
    Locatie:
    Heerenveen
    Wie o wie heeft of weet voor mij de even de instellingen voor de Robbe rokraft 120 up??

    Zoals het er nu naar uitziet is eind deze week mijn techrek waarschijnlijk klaar en kan de boot hopelijk dit weekend de eerste lektesten ondergaan en kan ik misschien wel een begin maken met het uittrimmen van de boot op de waterlijn... Het langverwachte moment komt steeds dichterbij :)
     
  7. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.562
    Locatie:
    As,België
    hallo fred

    ik bedoel die kleine computer stekkers voor de aansluiting van de luidspreker en de HD led's

    groetjes raf
     
  8. Lex Verkuijl

    Lex Verkuijl

    Lid geworden:
    30 okt 2004
    Berichten:
    4.347
    Locatie:
    Lelystad
  9. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.336
    Locatie:
    Heerenveen
  10. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    2.254
    Locatie:
    Den Haag
  11. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.336
    Locatie:
    Heerenveen
    Bedankt Marten,

    Gaat helemaal goed komen :thumbsup:
     
  12. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.336
    Locatie:
    Heerenveen
    Eindresultaat

    Op een enkele draadjes aansluiten na is het eindelijk zover: Mijn nieuwe techrek met 750 ml Engel tank is af! :celebrate: En de boot sluit nog ook haha.

    Het nieuwe voorstuk:

    [​IMG]

    [​IMG]

    Met een beetje geluk gaat de boot morgen voor de eerste lektest het water in. Even duimen dat ie nog steeds dicht is en dan kan ik een begin maken om de boot uit te trimmen op de waterlijn. :thumbsup:
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015
  13. tiger1gek

    tiger1gek

    Lid geworden:
    21 mei 2009
    Berichten:
    422
    Locatie:
    Almere
    Hoi Merlijn

    Ik wilde as Zondag gaan kijken of hij goed werkt met de pomp en natuurlijk kijken of hij niet lekt.
    suc6 morgen
    grt Fred
     
  14. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.336
    Locatie:
    Heerenveen
    Hoi Fred,

    Mijn tewaterlating is ook uitgesteld naar morgen... Het achterstuk van de romp sloot niet helemaal lekker aan de onderkant. Gelukkig alleen even een kwestie van het aanpassen van de hoek tussen het achterstuk en het techrek.

    Tevens vandaag een 3 standen schakelaar gekocht ipv een schuif voor de bediening van de duiktank. Had voor 5 euro 4 schakelaars, enkel een stekker aan solderen en klaar. Scheelt alweer wat euri's in verhouding met zo'n schuif van 30 euro per stuk :)

    Ook de aparte ontvangeraccu heb ik toch maar achterwege gelaten. Nu alleen even het draadje van de bec terugplaatsen in de stekker en klaar.
     
    Laatst bewerkt: 20 mrt 2010
  15. marc 2

    marc 2

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    3.818
    Locatie:
    tussen breda en eindhoven
    suc 6 heren.
     
  16. tiger1gek

    tiger1gek

    Lid geworden:
    21 mei 2009
    Berichten:
    422
    Locatie:
    Almere
    Hoi Merlijn

    Als het morgen net zulk weer is als nu dan ben ik de duikboot ,wat een snert weer hier .
    regen regen regen vandaag al 20 mm gevallen .
    Dus hoop dat t morgen droog is .
    grt Fred
     
  17. tiger1gek

    tiger1gek

    Lid geworden:
    21 mei 2009
    Berichten:
    422
    Locatie:
    Almere
    Thanks marc
    Kunnen we wel gebruiken .
    grt Fred
     
  18. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.336
    Locatie:
    Heerenveen
    Bedankt Marc :thumbsup:

    @ Fred: Het was hier ook triest en vooral vochtig weer... Moet morgen eerst nog aan de 1:1 boten werken, neem de U-47 en ga als het 1:1 werk klaar is nog even lekker met de sub aan de gang. Heb de loods heerlijk voor mezelf alleen :D
     
  19. tiger1gek

    tiger1gek

    Lid geworden:
    21 mei 2009
    Berichten:
    422
    Locatie:
    Almere
    Hoi Merlijn

    Dat zijn toch die snelle jongens waar je aan werkt net zo als ik aan de Spykers heb gewerkt ?
    Als het morgen droog is sta ik even langs het water om te kijken of het duiken goed gaat .
    Ik heb nog geen regelaars dus werk ik even met een ontvanger accu.
    groet Fred
     
  20. tiger1gek

    tiger1gek

    Lid geworden:
    21 mei 2009
    Berichten:
    422
    Locatie:
    Almere
    Hoi

    Jawel het werkt op 1 dingetje na.
    De pomp van conrad pompt de 650 ml tank met 15 sec vol en leeg.
    Heb dit getest in de tuin .
    Vol voeler weg gehaald om failsaf te testen (moest even afgesteld worden )maar wat een straal kwam eruit dat gaatje denk 2 meter hoog.
    Nu nog de regelaars en ik ben klaar.
    Grt Fred
     

Deel Deze Pagina