Dat lijkt in tegenstelling met de verschillende motor pinions die je bv bij een 450 heli kan krijgen, hoe doen ze het daarbij?
En de tandmoduul, daarmee bedoel je toch de vorm van de tand en de afstand tot de volgende?
Die kan toch ook bij een kleiner tandwiel gelijk blijven?
Of haal ik nu dingen door elkaar?
Bij 450 heli's is vrijwel altijd de motor in slopgaten bevestigd, en kun je dus de tandspeling afstellen. OP zegt dat in zijn heli de motor niet verstelbaar is.
Moduul, is een "normering" voor de afmetingen van de tand, die er voor zorgt dat als twee tandwielen allebei hetzelfde moduul hebben, ze "matchen"
Dus twee tandwielen van moduul 1 (M1) passen in elkaar, ongeacht het aantal tanden van elk wiel.
Moduul is gedefinieerd als het aantal tanden gedeeld door de diameter van het tandwiel, gemeten op de steekcirkel (halve tandhoogte). De radius van die steekcirkel is dus (T x M)/2, de asafstand dus R1 R2, ofwel ((T1 x M)/2 + (T2 x M)/2)
ofwel ((T1 + T2) x M)/2
Verder: De tandvorm is gedefinieerd als een evolvente, met twee keer de moduulwaarde als hoogte (dus een M1 tand is 2 mm hoog, 1 mm buiten en 1 mm binnen de steekcirkel). Meestal houd men de top iets lager, en de kuil iets dieper zodarer wat flankspeling overblijft.
Als je het moduul weet, is tandjes tellen heel eenvoudig (diameter - (2 x moduul))=aantal tanden
Als je het moduul niet weet, is een ruwe indicatie de tandhoogte (maar hier loop je vaak tegen die bovengenoemde fabricagetoleranties aan), en anders moet je de steekcirkel meten en het aantal tandjes tellen.
Een standaard 450 T-rex hoofdtandwiel is moduul 0,7 en heeft over de toppen van de tanden gemeten een diameter van (150 x 0,7)+(2 x 0,7) 106,4 mm met een heel klein beetje fabricagetolerantie.
Het 55-tands tandwiel M1) in je SkyFox is over de buitendiameter (55+(2 x 1))=57 mm. Check het maar....

Vario gebruikt bijvoorbeeld 22 x 55 tands, 23 x 54 tands, en 20 x 57 tands overbrengingen, omdat je die rechtsstreeks kunt monteren zonder de motor te hoeven verstellen.