Servo uitslag

Discussie in 'Model truckers' gestart door Th Lodewijks, 23 mei 2019.

  1. Th Lodewijks

    Th Lodewijks

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Assendelft
    ik heb een vraag , ik heb een tamiya actros gebouwd nu heb ik onlangs de servo,s verplaats naar de voorkant de stuurarm naar achter de as zit super goed enkelt maakt mijn stuur servo nu een te grote uitslag en draaien de Wielen tegen het chassis ook heb ik er een aluminium vooras ondergezet iemand enig idee hoe ik dit kan verhelpen
     
  2. Th Lodewijks

    Th Lodewijks

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Assendelft
    ik heb een vraag , ik heb een tamiya actros gebouwd nu heb ik onlangs de servo,s verplaats naar de voorkant de stuurarm naar achterde as zit super goed enkelt maakt mijn stuur servo nu een te grote uitslag en draaien de Wielen tegen het chassis ook heb ik er eenaluminium vooras ondergezet iemand enig idee hoe ik dit kan verhelpen
     
  3. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Almere Netherlands
    Een kortere servo arm gebruiken
     
  4. Tamaniac

    Tamaniac

    Lid geworden:
    2 aug 2008
    Berichten:
    1.300
    Locatie:
    West-Vlaanderen
    Stuurstang op de servohevel een gaatje dichter bij het center zetten?
     
  5. Modeltrucker93

    Modeltrucker93

    Lid geworden:
    18 aug 2013
    Berichten:
    539
    Locatie:
    Utrecht
    Of de kogel die op de servo arm zit meer naar binnen zetten (dichter bij het draaipunt),, zodat de uitslag minder wordt
     
  6. Th Lodewijks

    Th Lodewijks

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Assendelft
    Als ik thuis ben maak ik even een foto want het is eigenlijk belachelijk veel tilt de hele auto scheef
     
  7. trialrolf

    trialrolf Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    23 mrt 2015
    Berichten:
    737
    Locatie:
    Achterhoek
    Welke zender heb je? Kun je de uitslag niet instellen?
     
  8. Ghossie

    Ghossie

    Lid geworden:
    28 dec 2008
    Berichten:
    1.825
    Locatie:
    Schoonebeek
    Zorg dat je een zender krijgt waar je de uitslag kunt instellen. Dus je moet daarop je “Endpoint” kunnen instellen van ieder kanaal.
     
  9. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.161
    Locatie:
    Sassenheim
    Heel veel zenders hebben wel een D/R functie waarmee je ook de uitslag kunt instellen.
     
  10. Ghossie

    Ghossie

    Lid geworden:
    28 dec 2008
    Berichten:
    1.825
    Locatie:
    Schoonebeek
    Volgens mij alleen pistoolzenders Roelof
     
  11. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    27.161
    Locatie:
    Sassenheim
    Aha, kijkend wat het is lijkt het mij beter dat het topic verplaatst wordt, regel ik effe.

    Misschien voor de topicstarter ook een handig idee om even het model zender aan te geven.
     
  12. adrie van gerwen

    adrie van gerwen

    Lid geworden:
    17 nov 2008
    Berichten:
    2.063
    Locatie:
    waspik
    De Graupner hott MX-16 heeft het ook.
     
  13. Th Lodewijks

    Th Lodewijks

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Assendelft
    Het is een carson reflex stick
     
  14. Th Lodewijks

    Th Lodewijks

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Assendelft
  15. Th Lodewijks

    Th Lodewijks

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Assendelft
  16. Th Lodewijks

    Th Lodewijks

    Lid geworden:
    2 mrt 2019
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Assendelft
    Denk dat ik de servo moet draaien
     
  17. Roel van Essen

    Roel van Essen Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    12.929
    Locatie:
    Betuwe
    Tja, dit is echt een kwestie van 'good old technics' uit de tijd toen we het zonder Dual Rate en computer-gestuurde eindpunten moesten doen.
    Zo te zien kun je bij deze zender het eindpunt niét elektronisch instellen.
    Dus zul je het mechanisch op moete lossen:
    Inderdaad het stuurstangetje wat op de servoarm zit een gaatje dichter naar de servo toe moeten monteren.
    Dat heeft meteen een voordeel, namelijk dat je servo minder kracht hoeft te leveren om je voorwielen te sturen.
     
  18. Roel van Essen

    Roel van Essen Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    12.929
    Locatie:
    Betuwe
    Dat denk ik ook. En ik zie nu dat je het binnenste gaatje van je servo arm al gebruikt... Dan zit er nog meer één mogelijkheid op"
    de stuurarm vanaf je servo naar de stuurinrichting bij de stuurinrichting wat verder van het draaipunt af plaatsen.
    Kan dat?
     
  19. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Almere Netherlands
    De carson reflex stick multi pro lcd heeft het ook
     
  20. trialrolf

    trialrolf Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    23 mrt 2015
    Berichten:
    737
    Locatie:
    Achterhoek
    Elke 4 tientjes chinees ook......sorry maar dit model van Carson vind ik voor een truck niet geschikt......
     
    Ghossie vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina