simpele rc?

Discussie in 'Model elektronica' gestart door justme igor, 15 feb 2021.

  1. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    799
    Locatie:
    Winschoten
    Laatst bewerkt: 15 feb 2021
  2. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.783
    Locatie:
    Boskoop
    Ja, wat dat is begrijp ik ook niet helemaal, het zou kunnen dienen om de remwerking (waarbij de motor kortgesloten wordt) in- en uitgeschakeld kan worden.
    Ik heb geloof ik nog zo'n esc liggen, ik zal het eens testen.
     
  3. justme igor

    justme igor

    Lid geworden:
    15 feb 2021
    Berichten:
    34
    Locatie:
    Westwoud The Netherlands
    Voor als hij zijn signaal kwijt is blijft hij zijn laatste order/opdracht uitvoeren, bij een vliegtuig of offroad ect is het handig om deze ingeschakeld te hebben.
    Ik kan me nog iets herinneren met een 1:22 model 5cc benzine crosser en het ijselmeer, schade viel gelukkig mee.
    We lieten de afstand bediening vallen, accu eruit dus---> servo vol gas geven en richting het water, wat mij verbaasde is dat hij nog even op het water bleef rijden.....
    Voor mijn doelstelling is het dus ideaal om hem op uit te hebben
     
    Cnn vindt dit leuk.
  4. justme igor

    justme igor

    Lid geworden:
    15 feb 2021
    Berichten:
    34
    Locatie:
    Westwoud The Netherlands
    Ik dacht namelijk zoals op de fs-ia6 staat 2A op, dan denk ik dat hij 2 ampere kan doorgeven direct aan de motor zonder esc.
    Wat ik ook denk is dat ik hoe dan ook een esc moet hebben, niet vanwege het stroom gebruik maar voor een gecontroleerde aansturing van het motortje, dus niet alleen start of stop.
     
  5. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    799
    Locatie:
    Winschoten
    Kijk en daarvoor hebben ze de failsave uitgevonden.
    Je kan je model een preset geven wat het moet gaan doen als hij signaal verliest.
    Meestal betreft dat 1 functie.
    Bv motor uit of een bocht naar link/rechts enfin vul zelf maar in.
     
  6. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    799
    Locatie:
    Winschoten
    2a of 2b heeft niets met stroom te maken.
    Maar heeft te maken met telemetrie ( een terugkoppeling van bepaalde informatie naar je zender, bijvoorbeeld voltage, temperatuur etc.

    Idd een bepaald soort protocol
     
    Laatst bewerkt: 15 feb 2021
  7. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.783
    Locatie:
    Boskoop
    Dit was verwarrend, ik haal het weg......
     
    Laatst bewerkt: 15 feb 2021
  8. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.783
    Locatie:
    Boskoop
    En de 2A die je noemt is waarschijnlijk een deel van de benaming van het protocol: AFHDS-2A
    En dat is idd. een telemetrie-protocol, in tegenstelling tot het oudere AFHDS protocol (wat de Flysky-i6 trouwens ook nog aankan).
     
  9. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.783
    Locatie:
    Boskoop
    En zelfs daarvoor heb je iets nodig, een esc of een schakelunit. De ontvanger alleen kan dat niet.
     
  10. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    8.654
    Met een ontvanger kan je nooit een motor aansturen. Uit een ontvangerkanaal komt 50 maal per seconde een impuls die afhankelijk van de stand van de stick een lengte heeft van 1 tot 2 milliseconden. De ESC weet aan de hand van de impulslengte hoe de motor moet worden aangestuurd.
     
  11. justme igor

    justme igor

    Lid geworden:
    15 feb 2021
    Berichten:
    34
    Locatie:
    Westwoud The Netherlands
    Leuke links, ik denk dat ik dan maar meteen ga voor de x versie ipv upgraden.
    Nog even en we kunnen de ontvangers besturen met de laptop, zoveel als we willen en geen zender meer nodig.

    Ik weet echt niet meer wat voor een zender/ontvanger erbij zat, na het zwemmen maar eens met de verkoper de failsafe aangezet, we hadden zeer het idee dat hij amper zn lach kon inhouden, geef hem geen ongelijk.
    Met de "brake safe button" wordt de failsafe bedoeld.
    Als ik die uit heb staan dan gaat de loc gewoon door tot de accu een bepaalde spanning bereikt heeft dan stopt de bms ermee
     
  12. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    799
    Locatie:
    Winschoten
    Je kan je van alles laten aansmeren.

    Maar wat moeten die treinen naast rijden nog meer kunnen?

    Voor/achterwaarts.
    Verlichting?
    Hoorn/toeter?
    Aan/af koppelen?

    ??
     
  13. justme igor

    justme igor

    Lid geworden:
    15 feb 2021
    Berichten:
    34
    Locatie:
    Westwoud The Netherlands
    Laatst bewerkt: 15 feb 2021
  14. justme igor

    justme igor

    Lid geworden:
    15 feb 2021
    Berichten:
    34
    Locatie:
    Westwoud The Netherlands
    Alleen voorwaarts en achteruit en niet in een keer "vol gas" of noodstop.

    Verlichting in de rijtuigen en locs hou ik simpel, knopje,cell en leds.
    Hoorn toeter, nee.
    Aan en af koppelen gaat met de hand.
    Ik wil zoveel mogelijk de echte wereld nabootsen.
    Het is bijna niet te doen om een ca3 coupler in 1:32 op rc te maken voor koppelen en ontkoppelen, dat gaat mij even te ver.
     
  15. Edge

    Edge

    Lid geworden:
    3 sep 2017
    Berichten:
    799
    Locatie:
    Winschoten
    Hahaha we denken allemaal weer eens te moeilijk.

    Dan zou je aan een 2 kanaalszendersetje meer dan voldoende hebben.
    Dezelfde die ze ook voor rc auto's gebruiken.
    Niets geen moeilijk gedoe.
    Per lock een 2 kanaals ontvanger en daaraan gekoppeld een snelheidsregelaar.

    Alleen de regelaar moet wel de spanning aankunnen van je accu.

    Op hoeveel volt werken die treinen?
     
  16. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.783
    Locatie:
    Boskoop
    Tsja, dat heeft Igor dus al, zoals je aan het begin van dit draadje hebt kunnen lezen. Maar ik begrijp dat hij wel eens wat anders wil.........
     
  17. justme igor

    justme igor

    Lid geworden:
    15 feb 2021
    Berichten:
    34
    Locatie:
    Westwoud The Netherlands
    TT motortjes 3 tot 12v max. op 70mAh tot max 250mAh
    Ze kunnen max 8,4 v (2s li ion) krijgen, gaat hard zat.
    YES
    Als ze dan maar niet storen met elkaar, wat had je in gedachten....
    Je snapt dat ik niet nieuwschirig ben maar graag alles wil weten..
     
  18. justme igor

    justme igor

    Lid geworden:
    15 feb 2021
    Berichten:
    34
    Locatie:
    Westwoud The Netherlands
    Ja en nee.
    Wat ik wil is meerdere locs laten rijden, en met dat zendertje wat ik heb dacht ik dat ik er maar eentje kon doen, nu weet ik dus dat ik er drie kan laten rijden op dat zendertje, echter:
    Het start stop verhaal en ik wilde er graag meer dan drie aansturen zonder steeds weer de ontvanger er uit moeten halen en overplaatsetn in een andere loc.
    En meerdere tegelijker tijd laten rijden.

    Dus beide hebben een goed punt, en ik begin nu pas een beetje de mogelijkheden te snappen, met dank aan dit forum!
    En wat het inhoud allemaal, dit neemt echter nog niet weg dat ik weet wat de mogelijkheden zijn.
     
  19. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.783
    Locatie:
    Boskoop
    Over storing tussen zenders:
    27 MHz: iedere zender heeft een kristal met een andere frequentie nodig, en de ontvangers een daarbij passend kristal.
    40 MHz: net als 27 MHz, maar er zijn ook zenders met een frequentie synthesizer. Die hebben dus geen kristallen nodig, maar de ontvangers wel (denk ik, niet 100% zeker).
    2,4 GHz: geen kristallen nodig. De zend frequentie "hopt", d.w.z. verandert volgens een bepaald patroon ongeveer elke 5 milliseconden van frequentie. De ontvanger volgt hetzelfde patroon. Omdat meerdere zenders steeds verschillende patronen volgen, is de kans dat ze even op hetzelfde kanaal uitzenden erg klein, en bovendien maar heel kort. En de ontvanger negeert dat tijdelijk gestoorde kanaal gewoon. En bovendien gaat de overdracht van de informatie in nog veel kortere pakketjes, die ook nog specifiek aan een bepaalde ontvanger geadresseerd zijn. Daarom kunnen er veel zenders gewoon tegelijk bedreven worden, zonder dat je iets daarvoor in hoeft te stellen.
     
  20. justme igor

    justme igor

    Lid geworden:
    15 feb 2021
    Berichten:
    34
    Locatie:
    Westwoud The Netherlands
    1set 4 Kanaals Telecontrol 2.4G Afstandsbediening High Power Ontvanger Zender Kit TR100 voor RC Model Auto /boot/Tank Accessoire|Onderdelen & accessoires| - AliExpress
    Deze die ik eerder poste zou dus perfect zijn?
    Gewoon in een keer klaar? simpel is dit zeker

    Een 27mc bakkie op offeren kan dus wel? voor dit doel dus.
    Maar daar ga het signaal moet versterkt worden in de loco plus wat elektronica en een relais schakeling
    Ik kan me nog herinneren dat een maatje van me toendertijd bezig was om bestanden oid (dos periode)via de 27mc te versturen en ontvangen.
    Maar dit is weer wat anders.

    Ik ben heel erg benieuwd wat Edge in gedachte heeft
     

Deel Deze Pagina