Smalle led strips

Discussie in 'Multicopters' gestart door MrRigid, 14 apr 2013.

  1. MrRigid

    MrRigid

    Lid geworden:
    14 jun 2012
    Berichten:
    277
    Locatie:
    Berlicum
    Hoi

    Zijn er smalle betaalbare ledstrips te krijgen om de multicopter te verlichten?
    Zoek dan tot 5mm breedte om ze netjes op de armen te plakken.
    Misschien weet er iemand een goed adres,

    Thanks!
     
  2. QMaverick

    QMaverick

    Lid geworden:
    4 jul 2010
    Berichten:
    364
    Locatie:
    IJsselstein
    Hobbyking.com, allemaal verschillende kleuren per meter te krijgen, voedingsspanning 12v.
     
  3. mr. maniac

    mr. maniac

    Lid geworden:
    4 apr 2012
    Berichten:
    170
    Locatie:
    flevoland
    conrad heeft ook van dat soort spul. bij de modelbouwschuur in h'wijk zijn die dingen ook te krijgen zijn zo aan te sluiten op de ontvanger.
     
  4. MrRigid

    MrRigid

    Lid geworden:
    14 jun 2012
    Berichten:
    277
    Locatie:
    Berlicum
    Ok top, had er ook al wat gevonden bij hobbyking maar zijn die 5 mm breed?
     
  5. Dylan sys150

    Dylan sys150

    Lid geworden:
    23 apr 2006
    Berichten:
    4.780
    Locatie:
    Gelderland
    NEE, zijn 8mm breed maar werken als een tiet!!
    Heb ze zelf op mijn Gaui 500X zitten als witte versie en kan je vertellen dat zelfs al zou de zon vandaag uitvallen ik met het grootste gemak in het pikkedonker kan vliegen.
    Zit je vast aan die 5mm dan??
    8mm is niet echt breed hoor.
    Voor de prijs en kwaliteit zou ik kiezen voor HobbyCity.
    Ik vlieg al jaren met die HobbyCity Ledstrings en ze zijn bewezen goed.Ook nog eens bakken licht en zuinig met energie.
    Conrad is vrij duur vind ik.Ik koop er nimmer.
    Vr Gr D
     
  6. MrRigid

    MrRigid

    Lid geworden:
    14 jun 2012
    Berichten:
    277
    Locatie:
    Berlicum
    Nou nee niet echt maar dan steken ze niet uit op de punt van de dji armen,vandaar.
    Ik vlieg op 4s, is er een makkelijke manier om de leds toch te laten werken?
    Bv om van de balancer connector 3s te halen om zo de lights te voeden?
    Weet niet of het kan maar dat zou prettig zijn :)
     
  7. RemcoINC

    RemcoINC

    Lid geworden:
    17 nov 2010
    Berichten:
    147
    Locatie:
    Maarssen
    Nee die zijn 8.11mm ik heb ze even na gemeten. Ze zijn wel enigszins flexibel om hem om een ronde arm te plakken.

    Maar waarom maar 5mm? Heb je niet meer ruimte?

    Ik vlieg ze al een tijdje op 4s, gaat prima. Ik twijfelde ook maar las in de comments op hobbyking dat iemand er al een jaar mee vliegt op 4s. Geen garantie natuurlijk maar bij mij pakte het goed uit.
     
  8. MrRigid

    MrRigid

    Lid geworden:
    14 jun 2012
    Berichten:
    277
    Locatie:
    Berlicum
    Ik vind het netter als ze niet uitsteken...thats all.
    8mm word het dan maar, wit en rood.
    Nu alleen nog weten of ik van de balancer aansluiting 3s kan tappen.
    Makkelijker zou het bijna niet gaan maar of het kan...hoor het graag.
     
  9. SjaakZwart

    SjaakZwart

    Lid geworden:
    18 okt 2012
    Berichten:
    818
    Locatie:
    Zwolle
    Ik ga dit draadje met interesse volgen. Ik wil namelijk ook LED strips op mijn F550 en vlieg ook op 4S. Het schijnt rechtstreeks te kunnen maar de LEDS worden dan erg heet. Voel er niet voor om een extra klein, compact 3S lipo'tje mee omhoogte sturen. Er zijn vast andere oplossingen!


    HD
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  10. Maxx

    Maxx

    Lid geworden:
    13 mrt 2011
    Berichten:
    99
    Ik heb in mijn bixler 2 ook ongeveer 90 LEDjes van die hobbyking stripjes, werkt geweldig, in zwarte nacht kan je de boel geweldig zien. Ik raad die echt aan, kost geen reet en is heerlijk makkelijk te monteren/solderen
     
  11. MrRigid

    MrRigid

    Lid geworden:
    14 jun 2012
    Berichten:
    277
    Locatie:
    Berlicum
    Ik denk dat er best 3s afgetapt kan worden alleen zal de onbalans in je lipo vergroten omdat je 3 cellen meer belast dan alle 4, misschien zijn er mensen die dit zo gedaan hebben en hun ervaringen kunnen delen.
     
  12. DJ41

    DJ41

    Lid geworden:
    22 dec 2012
    Berichten:
    266
    Locatie:
    Nieuwerkerk aan den IJssel
    Ik heb nu ook op 4s de led strips van Hobbyking. Maar ik vind ze wel te fel. Zijn er weerstandjes oid die ze weer naar 12v kunnen zetten? Had al gekeken bij HK. Maar ik kon niets vinden.
     
  13. MrRigid

    MrRigid

    Lid geworden:
    14 jun 2012
    Berichten:
    277
    Locatie:
    Berlicum
    Ik heb de benodigde spullen besteld, ga het proberen om vanaf de balancer connectro 3s af te tappen. Ik heb zelf ongeveer 40cm nodig dus dat zou een verbruik op leveren van ongeveer 200ma.
    Ik hou jullie op de hoogte wat betreft het verbruik en de onbalans die het veroorzaakt in de lipo.
     
  14. SjaakZwart

    SjaakZwart

    Lid geworden:
    18 okt 2012
    Berichten:
    818
    Locatie:
    Zwolle
    Graag!


    HD
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  15. leko

    leko

    Lid geworden:
    26 nov 2010
    Berichten:
    168
    Locatie:
    Landgraaf
    Kun je gewoon op 4s aansluiten geen probleem.
     
  16. iloveijproject

    iloveijproject

    Lid geworden:
    14 apr 2013
    Berichten:
    46
  17. iloveijproject

    iloveijproject

    Lid geworden:
    14 apr 2013
    Berichten:
    46
    [url=http://dx.com/s/Light+strip
     
  18. MrRigid

    MrRigid

    Lid geworden:
    14 jun 2012
    Berichten:
    277
    Locatie:
    Berlicum
    Zo alles gemonteerd. Een 4s jst stekker eraan gemaakt en 3s afgetapt. Werkt gewoon goed. Verbruik is minimaal op de 10 minuten vliegen en onbalans niet te bespeuren op de cellen. Ik gebruik voor de totale verlichting 60cm strip, verbruik word aangegeven op 240mah.

    [​IMG]
     
  19. SjaakZwart

    SjaakZwart

    Lid geworden:
    18 okt 2012
    Berichten:
    818
    Locatie:
    Zwolle
    Kun je wat detail foto's maken? Hoe heb je de draden afgetapt naar 3S vanaf de 4S jst stekker?


    HD
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  20. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    2.271
    Locatie:
    Den Haag
    Volgens mij kan het nooit goed zijn, om van een 4S LiPo voor je LED's maar drie cellen te gebruiken !
    Op deze manier zal de LiPo niet op de juiste manier belast worden en raakt in onbalans.
    Met alle gevolgen van dien !

    Het is immers niet voor niks, dat je LiPo accu's met gelijke cellen moet hebben...

    Een veiligere manier, is om de LED's per kleur in Serie te zetten.
    Op deze manier zullen ze een stuk minder vel branden.
     

Deel Deze Pagina