Snijplotter hoe werkt dat eigenlijk.....

Discussie in 'Verlijming & constructie' gestart door Daniël, 21 mrt 2008.

  1. Daniël

    Daniël

    Lid geworden:
    9 nov 2003
    Berichten:
    1.163
    Locatie:
    Scheemda
  2. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    [​IMG]

    Een sleepmesje snijd altijd achter het middelpunt .

    Deze afstand tot het middelpunt is de offset .

    Plotters zonder offset korrektie kunnen geen rechte hoeken maken .

    Bij grote schriften is dit niet zo erg maar kleine schriften worden niet mooi.

    Ook snijd de plotter de letters niet af .
    Onder 15 mm zijn letters niet te gebruiken .

    Plotter gaat van A naar B
    Het mesje snijd al voor A en houd voor B op .

    Dit is heel lastig want dan moet je van hand gaan nasnijden . :(

    De link is ook van een China produkt .
    De software (waar de offset mee geregelt moet worden) is maar voor 1 jaar .

    Heb je al gezien wat die daarna kost .?

    De goede Snijplotters hebben de offset korrektie in de plotter.
    Je kan daar mee van elk grafik program uit snijden zonder iets te moeten instellen , met scherpe hoeken en het is zonder mesje te poelen . ;)


    Mvg Johan
     
  3. Daniël

    Daniël

    Lid geworden:
    9 nov 2003
    Berichten:
    1.163
    Locatie:
    Scheemda
    Nog een vraag.

    Kun je met een snijplotter eigenlijk ook goed papier (een A4-tje) of een plastic folie van 0,2 mm snijden.

    Mvg,

    Daniël.
     
  4. Daniël

    Daniël

    Lid geworden:
    9 nov 2003
    Berichten:
    1.163
    Locatie:
    Scheemda
    Niemand??
     
  5. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Ikke :D

    Gewoon papier of folie van 0,2 gaat niet .

    Het moet een 2de laag hebben waar het op vast blijft zitten .

    Het doorsnijden van 0,2 folie is niet dat probleem als bij de plotter de druk verhoogt kan worden .

    Mvg Johan
     
  6. victorymarc

    victorymarc

    Lid geworden:
    8 feb 2003
    Berichten:
    755
    Locatie:
    Zeeland
    @Johan,
    Wat voor plotterfolie gebruik jij voor airbrush sjablonen (1-2 malig gebruik)? Ik dacht zelf aan transferpapier. Zoiets;
    transfer folie
    Heb jij nog suggesties?
     
    Laatst bewerkt: 1 nov 2008
  7. Daniël

    Daniël

    Lid geworden:
    9 nov 2003
    Berichten:
    1.163
    Locatie:
    Scheemda
    Kan een Roland Stika SV8 dat dan eigenlijk.

    Mvg,
     
  8. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Ik heb al oracover 621 er voor genomen maar op modellen plakt dat teveel .

    Transferpapier snijd schlecht en is niet vormstabil .

    Beter is de transferfolie en die dan op een stuk traegerpapier plakken wat onder de plotterfolie zit , anders kan je het niet snijden met een plotter .
    Heb ik al een paar keer gedaan voor andere airbrushers .

    Ook maskeer folie kan je goed nemen . ;)

    De Stika's hebben een vaste druk van +-100 gram .

    Mvg Johan
     
  9. Daniël

    Daniël

    Lid geworden:
    9 nov 2003
    Berichten:
    1.163
    Locatie:
    Scheemda
    Oke, bedankt voor het antwoorden.

    Mvg,
     
  10. victorymarc

    victorymarc

    Lid geworden:
    8 feb 2003
    Berichten:
    755
    Locatie:
    Zeeland
    Wat is het verschil? De folie? Die dan op een stuk transferpapier plakken?
    Ik volg je niet helemaal denk ik. De folie is ook zelfklevend? Het papier ook, hoe werkt het dan?
     
  11. Joost

    Joost

    Lid geworden:
    20 aug 2002
    Berichten:
    3.271
    Locatie:
    Veldhoven
    Hoe soepel draait dat sleepmesje? Als het heel soepel draait, hoe weet de plotter dan hoe het mesje staat als er een nieuwe letter uitgesneden moet worden en het mesje dus weer omlaag gaat?
     
  12. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Plotterfolie zit op een siliconenpapier .
    Op een reststuk siliconenpapier plak je een stuk transferfolie .
    Dan de sjabloon snijden met de plotter .

    Silikonenpapier plakt niet .
    En Transferfolie plakt veel minder als plotterfolie dus beter voor airbrushwerk

    Sleepmesje zit in 2 kogellagers en draait heel soepel . :D

    Veel plotters trekken een sneedje van 3mm aan de kant van de folie , zo weet de plotter hoe het mesje staat .

    Andere snijden aan het eind van de letter iets verder dan de offset .

    Alles is ook met een goede snijsoftware op de plotter in te stellen .

    Mvg Johan
     
  13. victorymarc

    victorymarc

    Lid geworden:
    8 feb 2003
    Berichten:
    755
    Locatie:
    Zeeland
    Johan,
    Dus als ik het goed begrijp, heb ik transfer folie nodig en geen transfer papier.
    Heb jij een merknaam waar je goede ervaring mee hebt?

    Groeten
    Marc
     
  14. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Ik heb ooit eens een 50cm brede rol bij Ebay gekocht .
    Merk weet ik niet meer , maar maakt ook niet zo veel uit .

    Ik gebruik het ook alleen als iemand een sjabloon wil . ;)

    Mvg Johan
     
  15. Daniël

    Daniël

    Lid geworden:
    9 nov 2003
    Berichten:
    1.163
    Locatie:
    Scheemda
    Als je een niet plakkende folie van 0,2 mm ergens zou plakken zou die folie dus ook kunnen snijden mits snijdruk van een snijplotter genoeg is om er door te snijden.

    Mvg,
     
  16. Daniël

    Daniël

    Lid geworden:
    9 nov 2003
    Berichten:
    1.163
    Locatie:
    Scheemda
    Johan???
     
  17. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Je moet hem dan al met sproeilijm oplijmen . ;)

    Met tesa aan de kant gaat niet werken .
    Als hij bijna met een letter klaar is te snijden zou het mesje de letter kapot maken omdat hij niet door een draagpapier vast gehouden word .

    De prof's die dikkere folien uitsnijden werken met een vlakbetplotter met daar op een vakuum mat .

    Mvg Johan
     
  18. Daniël

    Daniël

    Lid geworden:
    9 nov 2003
    Berichten:
    1.163
    Locatie:
    Scheemda
    Oke bedankt.

    Mvg,
     
  19. Theo

    Theo

    Lid geworden:
    3 sep 2002
    Berichten:
    3.062
    Locatie:
    Annen
    Als het allemaal mee zit kan ik over een weekje ook aan het plotten. Wel met een chinees, dat wel. (Refine EH360) Misschien dat de nieuwe drivers het offset probleem oplossen. Van een behulpzame Duitser kreeg ik enkele voorbeelden van deze printer en hij gaf aan dat tot 5mm grote letters prima ging. Nah ja we zullen zien.

    Dat offset probleem zal ik vast te simpel zien. De Roland mesjes hebben het snijpunt van de messen niet gecentreerd. Als je toch de mesjes zo maakt dat je het snijpunt gecentreerd op het mesje maakt dan heb je toch geen probleem?
     
  20. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Je kan een snijmesje niet zelf veranderen .

    Het prinzip is een sleepmesje .

    Dat kan nooit in het middelpunt snijden , je snijpunt ligt altijd achter de midden .

    De maat van de midden tot het snijpunt noemt man offset en dat is bij de normale rolandmesjes van 45 grad 0,3 mm
    De 60 grad mesjes hebben 0,25

    En 5 mm grote letters snijden is niet dat probleem .

    Je krijgt zo iets nooit gepoelt als er ...,,,'''' of andere puntjes tussen zitten .
    En de offset moet heel goed zijn ingestelt en de plotter mag ook geen speling hebben .

    Mvg Johan
     

Deel Deze Pagina