Snijplotter

Discussie in 'De Spuitcabine' gestart door Antony, 13 okt 2019.

  1. Antony

    Antony

    Lid geworden:
    14 jan 2011
    Berichten:
    632
    Hallo,
    Voor het maken van panellines sjablonen en decals ben ik op zoek naar een snijplotter.
    Nu zie ik steeds cameo verschijnen als ik wat rond Google.
    Is dit de beste prijs - kwaliteit snijplotter die ik zal vinden?
    Kan ik hier dan bijvoorbeeld een contour cirkeltje van 12mm diameter met een breedte van 1mm mee snijden?

    Mvg A
     
  2. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.266
    Locatie:
    Creil vlieg bij lvc emmeloord
    Een cameo is een goeie hobby machine. ik heb zelf de cameo 3 gehad. maar na een halfjaar toch naar een Roland gegaan.
    Ik gebruik hem voor modelbouwstickers.

    12mm cirkels kan zeker wel bedoel je een randje van 1 mm er omheen?
     
  3. Antony

    Antony

    Lid geworden:
    14 jan 2011
    Berichten:
    632
    Ik bedoel een zelfklevend lijntje van 1mm in cirkelvorm 12mm diameter
     
  4. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.266
    Locatie:
    Creil vlieg bij lvc emmeloord
    het is wel te doen maar wel een gepriegel.
    Ik zal morgen wel ff testen voor je. een lijntje van 1 mm is heel dun.
    je hoort morgen van me!
     
  5. Antony

    Antony

    Lid geworden:
    14 jan 2011
    Berichten:
    632
    Dankjewel, alle figuren wat ik zou moeten kunnen snijden zouden maximum 1mm contour breedte hebben.
     
  6. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    1.776
    Locatie:
    Boskoop
    Ik heb een Cameo 3, en ik onderschrijf wat raymon zegt, 1 mm is een gepriegel. Het snijden zal wel gaan, maar bij het pellen van de niet benodigde stukken heeft het al de neiging om los te komen van de onderlaag, en zie het dan maar eens zonder vervorming weer naar beneden te duwen. En als het uiteindelijk op een niet-vlakke ondergrond moet komen wordt het helemaal lastig. Overigens schat ik in dat een 12 mm contour-rondje niet zo'n probleem gaat zijn, maar raymon gaat dat proberen begrijp ik.

    Ik gebruik HEXIS Polymeer Suptac folie, dikte 65 micron.
     
    Laatst bewerkt: 14 okt 2019
  7. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.546
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Ik heb een Roland snijplotter en die kan dat wel.
    Zelfs tekst van 5mm hoog lukt wel maar alles hangt af van de afstelling en ook het materiaal.
    Ik bruikt altijd Metamark M7 folie.
    Met andere folies moet ik weer gaan experimenteren.
    De goedkopere folies uit China gebruik ik niet meer, dat was weggegooid geld.

    GJ
     
  8. Gerard_nl

    Gerard_nl Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 sep 2002
    Berichten:
    15.717
    Locatie:
    eindhoven, El diablo.
    1mm gaat prima, mits juiste folie en snijinstellingen.

    ik plot gemakkelijk 4mm text en kan dan nog bv prima de rondjes uit de letter B loshalen.

    een roland is meer professioneel, kost ook een drievoud.

    je moet dan even afwegen, hoe vaak ga ik dat gebruiken en is het me dat waard.

    van mijn cameo vind ik de limitatie de max 30cm breed rol.
     
  9. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.546
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Je kan ook 2e hands professioneel kopen, dan koop je wel degelijkheid.
    Die van mij is al een jaar of 10 oud en werkt nog prima.
    Enige dat ik nieuw gekocht heb zijn mesjes met verschillende snijhoeken.

    GJ
     
  10. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.266
    Locatie:
    Creil vlieg bij lvc emmeloord
    Ik ben wat aan het stoeien geweest maar echt lekker gaat het niet. Dus ja het kan wel. Zal maandag nog even wat testen.
    Voordeel van een cameo is dat er standart een snijmat bij zit. En dit bevorderd het snijden wel.
     
  11. raptor117

    raptor117

    Lid geworden:
    2 jan 2010
    Berichten:
    503
    Locatie:
    drunen
    Ik heb een stika sv 18 geloof ik . Demo machine gekocht bij roland dealer in roosendaal. 300 euro . Werkt uitstekend. Ook dunne lijntjes en kleine letters.
    Word regelmatig aangeboden daar.
     
  12. xxtmxx

    xxtmxx

    Lid geworden:
    11 feb 2021
    Berichten:
    2
    Locatie:
    GENT
    Goedemiddag,
    ik heb mij sinds kort een mutoh 650 SC aangeschaft maar ik heb nu het volgende probleem.
    wanneer is EASY CUT STUDIO open en alles instel en wil gaan plotten gaat er geen signiaal door naar de plotter en gaat deze vervolgens niet gaan plotten? ik denk misschien een probleem met de driver?
    geeft iemand raad voor mij?
    (ik ben niet de grootste computer held dus alle hulp is welkom)

    alvast bedankt!
    Met vriendelijke groeten
     
  13. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.546
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Zie je in de printers (configuratiescherm, printers) wel de Mutoh staan?
    Zo nee, dan klopt de driver iet.
    Je kan het ook zien in de poorten, devicemanager en dan de poort, ik gok USB, daar zal dan ergens een dingetje bij staan met een geel of rood vlaggetje.
    Kwestie van dan de goede driver installeren.


    GJ
     
  14. xxtmxx

    xxtmxx

    Lid geworden:
    11 feb 2021
    Berichten:
    2
    Locatie:
    GENT
    bedankt voor het snelle antwoord @GJVO
    ik zie mijn mutoh inderdaad niet staan. het zal dus aan de driver liggen.
    hebt u toevallig enig idee wat voor driver ik best zou nemen? ik ben hier niet thuis in
    alvast bedankt
    mvg
     
  15. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.546
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Als ik bij Mutoh.eu bij support kijk dan staan er drivers maar je moet je dan wel eerst registreren.

    Daar zal je de drivers wel kunnen vinden denk ik.
    En anders vragen bij wie je hem gekocht hebt, er zal denk ik wel een CDtje bij zitten.
    Het kan ook bij de E|asy Cut software zitten denk ik.

    GJ
     
  16. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.299
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)
    Ik heb al jaren een cameo 3 voor hobby doeleinden. Misschien niet echt de plaats voor mijn vraag?
    Nu zit ik al een tijdje met het idee om zelf een logo te snijden voor op mijn eigen wagen van een bestaand logo.
    index.jpg
    Ik vraag me af of dit zomaar kan. Je kan ze kopen maar ik heb alle kleuren liggen om er eentje zelf te snijden iets groter dan je ze kan kopen.
    Zou mooi staan op mijn achterruit van de wagen.
    Mvg Wes.
     
  17. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.173
    Misschien goed om je vraag even te verduidelijken.

    Of het kan hangt van je eigen handigheid af, maar ik denk dat je bedoelt of het ook wettelijk gezien mag.

    Ik heb onlangs lokaal stickers laten maken van het Red Bull logo voor op mijn Pilates Porter. Aanvankelijk kreeg ik van veel mensen te horen dat dat wel een probleem kon zijn met kopie rechten. Voor de zekerheid dus even een mail gestuurd naar de marketing afdeling van Red Bull en die hadden er geen enkel probleem mee.

    Dus waag er een mail aan en vraag het even zou ik zeggen. Het lijkt mij dat hun geen moeite hebben met gratis reklame zolang je er geen commercieel doel mee hebt.
     
  18. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.299
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)
    Inderdaad klopt dat ik bedoel of het wettelijk gezien mag.
    Zou het misschien eens een mailtje kunnen sturen.
    Bedankt voor de info.
     
  19. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    6.266
    Locatie:
    Creil vlieg bij lvc emmeloord
    Vragen kan altijd. Ik weet dat er bij redbull boetes zijn uit gedeeld. Maar ik heb zelf ook 2 modellen met dat logo gehad. Maar geeb haan die er naar kraait.
    Gewoon lekker snijden en plakken.
     
  20. Wes56

    Wes56

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    1.299
    Locatie:
    Diksmuide (Belgie)
    Ik wacht nog even af of ik ze zal snijden want Extreme Flight reageert niet op mijn mail.
     

Deel Deze Pagina