Solidworks 2017.

Discussie in 'MBF Labs' gestart door mig 3, 15 jan 2018.

  1. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.379
    Goedendag.

    Ik kan via marktplaats aan Solidworks 2017 komen(geen studentenversie) op een stickie.

    Welke laptop is hiervoor geschikt?

    Ik zit te denken aan een prijs van een laptop tussen 750/1000 Euro.

    Of zal ik eerst een sterke tweedehands laptop kopen?Die ik alleen voor het zware CAD programma gebruik.

    De keuze is reuze.....Ik loop dan ook een beetje “vast”
    https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1794151

    Groet:Robin
     
  2. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    24.779
    Locatie:
    H&NF
  3. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    149
    Locatie:
    nieuwleusen
    xps 15 7e I7, 16gb. Dell code bnx95603 daar teken ik op met sw
     
    mig 3 vindt dit leuk.
  4. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.379
  5. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    149
    Locatie:
    nieuwleusen
  6. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.379
    WoW......!

    Hier ga ik mij “even’’ op inlezen.

    Bedankt voor de extra info.

    Groet:Robin
     
  7. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    149
    Locatie:
    nieuwleusen
    Werkt erg fijn, en de muis is
     
    mig 3 vindt dit leuk.
  8. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.217
    Locatie:
    Rotterdam
    ja.. prijzen zijn een beetje kritisch als je alleen naar laptops kijkt...
    laptops worden wel vlotter tegenwoordig..
    maar prijs/ vermogen is het vaste werkstation nog steeds beter dan de laptop.

    als je ook naar de specs kijkt, gaat het volgens mij met name om de videokaart in de computer.
    Processor is niet zo heel specifiek, geheugen ook niet. harde schijf ook niet, al is een ssd altijd leuker.
    laptops met een zware videokaart komen niet zo veel voor,zeker niet onder de 1000 euro.

    Vraag is dan meer of je perse aan de laptop vasthoud, en een tragere rendering voor lief neemt..
    of een vast werkstation pakken zodat ook het renderen vlot kan.
     
    Frenzul en mig 3 vinden dit leuk.
  9. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.379
    Yup,dat is goed verwoordt Student.

    Als ik nadenk over hoeveel tijd ik binnnenshuis ben geweest afgelopen jaar,(heel veel)waarbij ik gemiddeld 1 keer per week op hetSaxion Fab lab ben die met Solidworks
    werkt........
    9CBD1B41-179D-4A36-9F75-D7BDBBCAA69C.jpeg
    Betekent dat de 2 printers die ik kan vergelijken met een pc kast gezamenlijk in de provisie kast (rechterdeur foto) geplaatst kunnen worden.
    Daardoor heb ik eventueel meer ruimte op de woonkamertafel voor een pc.....

    Dan hierbij mijn volgende vraag:Wat is een goede pc voor Solidworks 2017?:rolleyes:

    Groet:Robin

    Oh ja....ben wel super serieus hoor.....Wel goed om nu echt even de mogelijkheden te verkennen!
     
  10. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.379
    S.Zegers vindt dit leuk.
  11. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    24.779
    Locatie:
    H&NF
  12. Frenzul

    Frenzul

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    149
    Locatie:
    nieuwleusen
    de 3d muis is natuurlijk en gebruikersgemak dingetje maar als je hem eenmaal heb dan lukt het bijna niet meer om met alleen de muis en te toetsenbord te werken.
    Zelf teken ik dagelijks met SW zakelijk op een vaste PC en thuis op mijn Dell laptop.
    werk geheugen en een goede videokaart zijn de twee belangrijke dingen on fijn te kunnen tekenen.
    het voordeel van een laptop is wel dat je deze kan meenemen en bij anderen iets te kunnen laten zien.
    Niet iedereen heeft SW en een laptop/pc die dit programma kan draaien.
    suc6 met je keus, die moet je zelf maken:koud:
     
  13. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.379
    Oeps foutje,bedankt.(dubbel)
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Laatst bewerkt: 16 jan 2018
  14. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.217
    Locatie:
    Rotterdam
    Zoals hierboven...
    Meeste 3d tekenprogramma’s schalen redelijk naar de pc, zetten zelf al zaken aan en uit.
    Een beetje pc draait een tekenprogramma wel. Maar krijg je een beetje leuke/grote/uitdagende tekeningen krijgt, gaan de vlotte en minder vlotte pc’s zichzelf onderscheiden.

    Als je echt specifiek naar een cad station kijkt, moet je echt de videokaart in de peiling houden.
    Meeste “normale” pc systemen hebben een standaard videokaart, toegespitst op games.
    Dat is leuk, maat cad programma’s hebben net ff wat anders nodig. Daar is de quadro lijn van nvidia o.a. Voor.
    Kijk voor de grap hier eens: https://www.cadkoop.nl/hardware/cad-systemen/cad-werkstations/
    Bij dat bedrijf doen ze alleen maar cad programma’s, die weten redelijk wat erin moet zitten
     
    mig 3 vindt dit leuk.
  15. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.379
    Laatst bewerkt: 16 jan 2018
  16. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.217
    Locatie:
    Rotterdam
    Ik vind het echt heel lastig om er iets van te zeggen...
    Ik teken zelf af en toe wat op de laptop, de mijne zit +/- in dezelfde categorie als jij zelf hebt aangegeven... alleen teken ik niet in solidworks, meer autocad en fusion.
    wordt hij heel traag, zet je even wat onderdelen in de tekening uit. maak je dat ding af, hoeft hij niet de hele tijd de gehele tekening in beeld te brengen.
    Op mijn laptop heb ik niet noemenswaardige klachten. maar het blijft een laptop. en ik heb in een vergeten hoekje nog een vaste pc met een oude Quatro kaart staan.

    Het heeft ook een reden dat solidworks zelf in zijn specificatielijst geheel geen laptop videokaarten heeft staan.

    Qua laptop is het echt geen verkeerd ding. maar niet toegespitst op cad.
    an sich niet erg...
    zeker als je weet dat je niet al te uitgebreide tekeningen maakt.
    weet je nu al dat je wel uitgebreid gaat, zul je tegen de beperkingen aan lopen. aan jou hoe snel je dat irritant vind..
     
    mig 3 vindt dit leuk.
  17. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.379
    Ja,duidelijk.

    Zoals de Chinezen 2018 het jaar van de hond benoemen,wil ik mijn jaar 2018 tot het het jaar van de romp benoemen.

    Wat,als ik nu met de Lenovo+Solidworks 2017 vector bestanden download om deze rompen te bewerken?

    Ik heb de laatste tijd veel herinneringen aan mijn basisschooltijd waarbij ik het ABC moest leren.(Ik weet zelfs nog waar ik was)
    “Stampen” dus,herhaling op herhaling.leren,leren,leren.
    https://www.the-blueprints.com/search/Lavochkin/

    Dus gewoon een jaar lang allerlij vector blueprints rompen van die site afhalen om de bewerkingen een “tweede natuur” te laten worden.
    Dat moet de Lenovo toch aankunnen?

    Groet:Robin
     
  18. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    24.779
    Locatie:
    H&NF
    Wat wil je er zoal mee gaan doen en vooral hoeveel en hoe lang.
    Ik heb door probeer en herstart alles zelf uitgevonden en naar een resultaat toe gewerkt zonder eigenlijk te weten waar ik mee bezig was.
    Meer van je ontdekt dat iets werkt en gebruikt dat zodat JIJ er iets aan hebt.
    Misschien geheel verkeerd, maar het werkt.
    Geen enkele scholing gehad en nooit eerder 3 d getekend.
    Na een maand niet gebruiken was ik het meeste toch wel kwijt.
    Ik weet bijna zeker dat als ik de tekening nu zie het hetzelfde is als het kijken naar een menukaart in het Russisch.
    Met andere woorden: maak je een enkele tekening en daarna maanden niet, houd het simpel en goedkoop en werk naar je oplossing toe.
    Wil je je levenlang verder in de 3d zou je inderdaad voor een dure pc kunnen kijken en naar die muis, waarvoor je vast eerst een jaar nodig hebt wil je ontdekken wat er allemaal mee kan.
    Al die tijd ben je dan volgens mij niet bezig met tekenen.

    Net als schrijven van een boek: moet je tegenwoordig eerst leren typen.
    Terwijl je al netjes met een pen hetzelfde kon.

    succes met overwegen.
     
  19. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.217
    Locatie:
    Rotterdam
    misschien een rare tip..
    Kijk eens in je omgeving of je een weekje een zware laptop van iemand kan lenen?
    op je werk oid zal vast iemand een beetje vlotte laptop hebben..

    gewoon ff proberen.. kijken wat het doet. enigste manier om er wat van te kunnen zeggen.
    wil je zekerheid over hoe het werkt, kom je op die apparaten van die link van mij uit.. a la 2000 eur per machine.

    cad is een raar ding.. soms denk je dat een bewerking nooit zoveel van een pc kan vragen, maar blijkt naderhand dat er toch een hoop tijd in gaat zitten..
     
  20. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.379
    Begrijp wat je bedoelt.

    Ik had in April 2017 al wat gewerkt met Solidworks 2017.
    08FAAC17-CEF0-4B04-922A-490CAD35DFA4.jpeg
    Ik had kartonnen templates gescand,en daarna met Solidworks zo bewerkt zodat het gelaserd kon worden.

    Voelde zeer onnatuurlijk aan in het begin,later voelde het meer vertrouwd en had ik ook een beetje het idee waar ik nu echt mee bezig was.

    Groet:Robin
     
  21. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.379
    En inmiddels Solidworks 2017 binnen.

    Waarbij ik nijg naar het aanschaffen van een desktop pc die ook overweg kan
    met het Russische flight sim spel DCS world 2.5.



    Voordeel is dan dat ik een groot scherm tot mijn beschikking heb die beter is voor mijn ogen(brildragend).
    En waarbij het scherm ergonomisch geplaatst kan worden.

    Nog even zoeken naar die mogelijkheid dus.:)

    Groet:Robin
     

Deel Deze Pagina