Speciaal voor beginners: Beginnen met de hobby?, Lees dit eerst!

Discussie in 'Brandstof auto's' gestart door snowmansion, 10 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. snowmansion

  snowmansion

  Lid geworden:
  12 nov 2007
  Berichten:
  1.625
  Locatie:
  N-H
  ALS JE EEN NIEUWE RC-AUTO WILT AANSCHAFFEN

  Goedemiddag. Hieronder wordt getracht een begin te maken om je een beetje de weg te wijzen om te zoeken naar een juiste RC auto voor jou. Dus denk niet wat een lap tekst, maar lees het eens goed en aandachtig. Hierna zou je ook eens de andere sticky's moeten lezen. Van de sticky's op het Modelbouwforum leer je een hoop!

  Wanneer je er over nadenkt om een nieuwe RC-auto aan te schaffen moet je over een paar dingen goed nadenken.

  Waar kopen?

  Ten eerste is het aan te raden om een auto te kopen bij een modelbouwwinkel. Hiermee zorg je ervoor dat je met je problemen en vragen altijd terecht kunt en deze voor je opgelost kunnen worden. Bovendien is het zo dat de modelbouwwinkel ook alle onderdelen kan leveren van de desbetreffende auto die je wilt kopen mocht je wat onderdelen stuk rijden.
  Daarom is het van belang ook een ruim budget uit te trekken voor je auto omdat naast de vaste aanschafprijs er dus ook onderdelen kunnen stuk gaan, je brandstof moet kopen en soms wat reserve gloeipluggen achter de hand moet houden en andere dingen. Naast dat is het ook wat makkelijker garantie af te dwingen in sommige gevallen dan als je het over het internet ver weg besteld.

  Van internet

  Van internet een auto kopen zoals bij Ebay, Marktplaats, Conrad of andere online winkels is in sommige gevallen niet aan te raden zeker niet altijd voor de beginner. Hou in de gaten dat er vaak nog allerlei belastingen en invoerrechten moeten betaald worden als je uit het buitenland besteld (buiten EU) waardoor aan het eind het bedrag een stuk hoger kan uitvallen. Zie: U verwacht een pakket uit het buitenland? - Houd rekening met inklaringskosten

  Tevens heb je hier vaak geen goede garantie en kan je ook niet even naar een lokale modelbouwwinkel om daar je auto te laten afstellen. Het kan wel, maar vaak wordt dit gedaan tegen een vergoeding. Het punt is dat ze natuurlijk niet "blij" zijn als je aankomt zetten met een auto die je daar niet gekocht hebt. Voor de beginner is een stukje ondersteuning juist wel zo belangrijk zodat je niet komt vast te zitten met bijvoorbeeld het afstellen of starten van je motor. Ook al is het soms, prijstechnisch,aantrekkelijk om een auto uit Azië of de USA te kopen kijk eens verder wat verder naar de mogelijk nadelen. Juist als dit je eerste auto is en je nog geen ervaring hebt of enige kennis is het juist handig om hem bij een Modelbouwwinkel te kopen mocht je een keer vastlopen en er niet uitkomen. Het is zonde als je auto op zolder blijft staan! Tenzij het een collectors item is natuurlijk;).

  Een andere onlinewinkel die RC auto's verkoopt is Conrad. Er is zeker niets mis mee met Conrad (goede zaak ik bestel er zelf ook) Maar bij Conrad ben je vaak toch gebonden aan spullen en onderdelen van Conrad zelf. Probleem is hier ook dat zij je ook niet kunnen helpen met het afstellen van je auto ofzo. En zo kom ik eigenlijk weer terug op het punt in de vorige alinea dat het handig is om langs te kunnen gaan bij mensen die wel de kennis hebben om bijvoorbeeld je motor af te stellen mocht het eens nodig zijn.

  Kleine dingen bestellen (gereedschap, gloeipluggen etc) is in principe geen probleem omdat die universeel zijn waarmee ik bedoel dat het nou weinig uitmaakt of je een HPI gloeiplug bij Pkracing haalt of bij Conrad los eventjes van de prijs. Alhoewel kwaliteit ook een belangrijk iets is en kwaliteit en weinig geld vaak niet samen gaan. Let daar wel op. Er zijn genoeg voorbeelden geweest van mensen die het liefst zo goedkoop mogelijk een auto en wat daarbij komt willen kopen en dit is niet altijd de juiste mentaliteit. Onze hobby kost geld zo simpel is dat. Veel van de vragen die gesteld worden gaan over de vraag of de Reely auto van Conrad goed is. Het probleem zit hem voornamelijk in het verhaal wat ik hierboven beschreven hebt dus dat je qua onderdelen gebonden bent aan Conrad. Echter met een beetje geld bijleggen zijn er ook andere auto's te verkrijgen van merken die zich toch al een stuk meer bewezen hebben. Een bekend gezegde en vaak genoeg gezegd hier door anderen is "Goedkoop is DUURkoop".

  Blijf ook weg van fun-stores. Deze bieden meestal totaal géén support en onderdelen zeker voor een beginner een no-go als je je serieus wilt bezighouden met RC.

  2e Hands kopen

  Hier nog even een stukje over een auto 2e hands kopen. 2e Hands kopen is leuk zeker gezien de prijs meestal. Als je kijkt op Marktplaats, Ebay of een andere veiling/verkoopsite staan er genoeg auto's te koop aangeboden. Maar laat je niet in de loeren leggen door de mooie looks van de auto zelf. Er zijn genoeg dingen waar je als beginner overheen kijkt en waar je pas laat achter komt dat er toch een paar dingen niet zo goed waren aan de auto. Vooral het motorisch gedeelte is belangrijk. Dwz kijken of het motortje nog goed loopt en nog genoeg compressie heeft en geen slijtage/compressieverlies toont. Bovendien ga je er vanuit dat er voor de auto/motor goed gezorgd is, maar dan mag je maar hopen dat er elke keer netjes afterrun in is gedaan en er voor de rest netjes is mee omgegaan. Daarom is het handig of om het te kopen van iemand waarvan je zeker weet dat hij in goede handen is geweest of er een persoon bij te hebben die er iets meer verstand van heeft.

  Wat voor auto?

  Als je nu besloten heb waar je je auto gaat kopen is het tijd je af te vragen wat voor auto je wilt kopen? Er is binnen het brandstof circuit spraken van verschillende schaalgroottes, de daarbij horende prijsklassen en een onderscheid in off-road/on-road rijden.
  In het algemeen heb je ook het verschil tussen de wat goedkopere auto’s en de wedstrijdauto’s wat je ziet in iedere schaalgrootte en type auto (off-road en on-road). Voor een beginner is het niet per se van belang om het beste te hebben dus zal je met een standaard auto ook goed uit de voeten komen.

  We spreken over Big Scale auto's (schaal 1:5 en 1:6) die op benzine met mengsmering lopen en daarnaast hebben we het over auto's (1:8) (1:10) met een Nitromotor (methanol motor). Dit zijn zo ongeveer de voornaamste schalen.
  Er is niet één schaalgrootte beter dan de andere het is gewoon wat jij wilt hebben. Wil je een grotere auto of een kleinere? Hou rekening met het feit dat een big scale auto 1:5 of 1:6 een stuk groter uitvalt en zwaarder is dan een 1:10 on-road auto.

  Hier een schaal 1:8 onroad-wedstrijd auto ...............Hier een schaal 1:10 onroad auto .............................

  [​IMG][​IMG]

  Hier een schaal 1:5 offroad auto

  [​IMG]

  Buggy, Truggy, Monstertruck?

  Binnen de off-road scene is er nog een verschil in 'type' auto wat je kunt kopen. Hou jij van bashen rammen springen jumpen? Dat zou je in principe met alle 3 kunnen doen. Wil jij echter snelle rondjes rijden met goede grip en een goede wegligging, maar niet onroad? Dan valt in principe de Monstertruck af omdat deze het tegen de andere 2 aflegt op dat gebied. Een buggy daarentegen rijdt al een stuk stabieler. Een Truggy is een offroad auto welke ontwikkeld is als een kruising tussen een Buggy en een (Stadium) Truck. Dit houdt in dat je kan zeggen dat een Truggy een vergelijkbare techniek heeft als een 1:8 offroad Buggy, wat betreft de lay-out van de aandrijving, schokbrekers, chassis met laag zwaartepunt en dat deze robuuste techniek wordt gecompleteerd met een extra brede wielophanging, wielen en banden van een Monster Truck, en ook een truckbody. Omdat een Truggy zeer brede banden heeft, heeft de auto –in vergelijking tot een 1:8 Buggy- erg veel grip, waardoor de wielophanging ook een andere geometrie heeft als een Buggy. Doordat de auto veel grip heeft is er ook behoefte aan een motor met veel ‘bottom-power’ oftewel een motor welke veel koppel heeft, om de auto ook onder de zwaarste omstandigheden van voldoende vermogen te voorzien. Dat is de reden dat Truggies veelal worden voorzien van 'Big Block' motoren met een cilinderinhoud van .26ci (4,5cc) of groter (Truggy.nl) Let daarbij wel op dat een grotere schaal 1:8 ipv 1:10 in de off-road klasse soms wat makkelijker door het hoge gras etc rijdt dus soms wat gemakkelijker, maar dat heeft ook met andere factoren te maken. Hier wordt het wel wat duidelijker:

  Buggy schaal 1/8

  [​IMG] [​IMG]


  Truggy schaal 1/8

  [​IMG] [​IMG]


  Monstertruck schaal 1/8

  [​IMG] [​IMG]


  Waar rijden?

  Kijk eerst een voordat je een auto koopt waar je waarschijnlijk gaat rijden. Heb je totaal geen parkeerplaatsen of vlakke wegen, maar wel veel grasvelden en heuvels in de buurt en je beschikt over weinig of geen vervoer dan is de keuze naar een off-road auto makkelijk. Woon je echter dichtbij parkeerplaatsen of een circuit dan zal de keuze naar on-road makkelijker zijn. Denk daar dus goed over na. Waar ga ik rijden? Zorg daarbij dat je ten aller tijde rekening houdt met de veiligheid van anderen als je op openbare plaatsen gaat rijden. Hou rekening ermee dat sommige mensen niet gediend zijn van het geluid(soverlast). Stel je altijd sociaal op tegen zulke mensen dit komt onze hobby en naam ten goede!


  Ready to Run?

  Vaak heb je ook nog de keuze om een Ready to Run (RTR) auto te nemen of een auto waar meestal de servo’s, zender (electronica) en motor ontbreken. Dit omdat vaak de meegeleverde motor en electronica van een RTR set niet voldoende kwaliteit leveren. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn en de beginnende rijder zal dat ook niet zo snel in de gaten hebben.
  Sommige merken bieden ook een bouwkit versie aan van hun auto die je zelf aan de hand van duidelijke instructies kunt opbouwen. Zeer leuk om te doen en je leert er je hele auto van kennen. Maar dit is niet per se nodig je kunt ook later je auto deels gaan ontdekken. Heb je 2 linkerhanden is het wellicht niet meteen aan te raden om alles zelf te bouwen.

  Een voorbeeld van kit:
  [​IMG]
  [size=-2]deze electro touringcar is alleen als voorbeeld[/size]

  Wat heb je nodig

  Naast de auto die je koopt zijn er nog een paar dingen die je ook moet aanschaffen om je auto echt te laten rijden en te verzorgen ook al is je auto Ready to Run. Onthoud dat alles een keer stuk kan gaan en je dus op den duur ook zelfs je accupack aan vervanging toe is. 1 tip bespaar in ieder geval niet op GOED gereedschap, afterrun olie en luchtfilter olie. Zorg er voor dat je in ieder geval een wat ruimer budget zodat je dus naast je auto ook nog allerlei dingen kunt kopen die ook minstens zo belangrijk zijn.

  Onder andere:

  -brandstof; (1 Liter, 2.5 Liter of 5 Liter)
  -accu’s voor in de zender en voor de ontvanger
  -lader voor de accu’s
  -gloeiplugdriver
  -gloeipluggen (extra voor reserve)
  -gloeiplugsleutel
  -goed gereedschap (denk o.a. aan een set goede imbus schroevendraaiers)
  -afterrunolie
  -luchtfilterolie

  Als je alleen een kaal chassis koopt komt dit er ook nog bij:

  -zender
  -ontvanger
  -stuur en gasservo (vooral voor offroad rijden en onroad rijden iets minder is een sterke stuurservo gewenst)
  -motor (meestal komt er ook nog een bocht + uitlaat/demper bij)
  -startbox + accu's (als je een motor erbij koopt zonder trekstart/roto start opties)
  -body met een bus lexaanverf (of meer)


  Modelbouwwinkel

  Ga vervolgens eens een keertje langs een Modelbouwwinkel om je eens te laten informeren. Zij kunnen je van alles vertellen over alle auto’s in hun assortiment en in het algemeen. Let er wel op dat hun internetsites maar een deel vertoond van hun daadwerkelijk assortiment.
  Kijk op Modelbouwwinkels.nl - Altijd wel een winkel in de buurt! voor een Modelbouwwinkel in jouw buurt!

  Wees ook niet bang om gewoon eens een Modelbouwwinkel te bellen of een leverancier/importeur te bellen met vragen. Zij weten vaak veel meer over hun assortiment dan wij!

  De bekende merken zijn volop vertegenwoordigd in de winkels en of je nou een Fazer koopt of een andere uit de FW Serie van Kyosho of een HPI RS4 evo of een Ofna CD-3, of een Carson het maakt allemaal niet heel erg veel uit en de winkelier kan je precies vertellen wat de -min en +plus punten zijn van deze modellen en kan ze goed voor je vergelijken. Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat je niet bang hoeft te zijn om echt een kat in de zak te kopen..bij een van deze merken. Dat zou je wel kunnen hebben als je goedkope namaak BENDE uit China ofzo besteld waar kwaliteit en onderdelen een heel ander verhaal is. Let op sommige modellen lijken er professioneel uit te zien op internet, maar schijn bedriegd.
  Wil je per se niet online bestellen, maar steeds langs de modelbouwwinkel gaan zou het eens handig zijn om te kijken welk merk het breedst vertegenwoordigd is. Een HPI RS4 Evo is in bijna elke modelbouwwinkel te verkrijgen in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Ofna CD-3. Dat zou ook een afweging waard zijn.


  ZOEKEN NAAR INFORMATIE


  Informatie vinden op het internet

  Vervolgens kun je ook informatie gaan winnen op het internet door middel van het zoeken op bijvoorbeeld :google: en het zoeken op de diverse forums waar het gemakkelijk is om informatie te vinden. Vragen als waar kan je een auto kopen of hoeveel kost een auto etc zijn vragen die zeer eenvoudig te beantwoorden zijn als je gewoon even rondzoekt op google en niet meteen je vraag neerkwakt op het forum.

  Op het Modelbouwforum is het zoeken vrij simpel te doen. Als je op de startpagina bent ga je naar de optie “zoeken” die bovenaan in het scherm staat. Als je daar op het pijltje klikt, kan je in het lege veld een waarde invullen en op OK klikken, maar wat nog gedetailleerder zoekt is de optie “geavanceerd zoeken” die je tegenkomt zodra je op het pijltje bij de optie “zoeken” klikt.


  [​IMG]


  Vervolgens kom je in het volgende scherm te recht waar je dus je zoekterm(en) kunt invullen.
  Een term wat een aantal hits kan opleveren is bijvoorbeeld: “beginner”

  Ook is het belangrijk om aan de rechterkant van het scherm dat je voor je hebt in het veld “zoeken in forum(s)” het onderdeel van het forum aanklikt waar je in wilt zoeken. Bij ons dus “Brandstof auto’s”. Dan krijg je dus het volgende:  [​IMG]


  En klik vervolgens op “Nu zoeken” dan krijg je de lijst met zoekresultaten.  [​IMG]
  Om de opdracht wat te verfijnen kan je ook als zoekterm bijvoorbeeld invoeren “beginner onroad” (de aanhalingstekens zijn niet per se nodig). Waarmee je dus wéér méér het forum filtert en een gerichter zoekresultaat krijgt. Dan krijg je dit als resultaat:

  [​IMG]
  Wat ook handig is om te zoeken is Google (of een andere zoekmachine) te gebruiken.
  Typ daar ook termen in als “beginner” “onroad” “modelbouwforum” en je krijgt links naar het Modelbouwforum toe als volgt:


  [​IMG]

  Zo leer je dus een beetje zoeken naar bruikbare informatie op internetsites en op forums
  Dit was maar een voorbeeld als je een beetje creatief gebruikt maakt van de zoekfunctie kom je dus een heel eind. Trouwens de “ ” aanhalingstekens gebruik ik alleen om een woord duidelijk aan te duiden dit hoef je niet per se in te voeren in het zoekveld.


  Internetsites van Fabrikanten

  Wat ook belangrijk is om te weten is dat elke fabrikant van RC auto’s en motoren wel een internetsite heeft waar veel informatie te vinden is die betrekking heeft op bijvoorbeeld de fabrieksinstellingen van de motor, adviesprijs en meer informatie over hun auto’s. Zo ook zijn zowat ALLE handleidingen te traceren op het internet meestal gewoon op de site van de fabrikant zelf. Met behulp van Google moet je een heel eind kunnen komen om aan jouw handleiding te kunnen komen. Soms zijn deze alleen verkrijgbaar in het Engels en Duits bijvoorbeeld. Kan je geen Engels? Zorg dat er iemand is die dat wel kan zodat hij jou kan helpen vertalen. Een handleiding is het Nederlands komt niet al te vaak voor. Wees niet bang ze eens te mailen of zelfs te bellen met je vragen. Ze staan altijd voor je klaar..


  Geloof niet alles wat je leest

  Vaak versieren de fabrikanten de dozen met teksten als "gaat 85 km/h" etc. Ook bij motoren is dit vaak zo dat er overdreven wordt met de daadwerkelijke specs. Geloof dit dus niet altijd. Vaak wordt er toch de dingen mooier voorgesteld dan ze lijken. Maar goed als beginner zijnde is 50 km/h al enorm hard en vergt wat concentratie en ervaring om dat te beheersen op de weg. Daarom is het ook niet nodig om meteen het beste van het beste te willen hebben. Oefening baart kunst.


  Sticky’s op het forum BELANGRIJK


  Als laatste wil ik ook nog even verwijzen naar een aantal topics die zo van belangrijke waarde zijn dat ze tot sticky gepromoveerd zijn. Deze vind je helemaal bovenaan de eerste pagina van onze brandstof auto’s gedeelte met het woord BELANGRIJK ervoor. Deze sticky's zijn erg informatie en moet je dus gelezen hebben.

  Lees deze dus zeer GOED EN AANDACHTIG.
  Zie:

  Brandstof auto's - Modelbouwforum.nl  Nog steeds vragen?

  Mocht je nog steeds vragen hebben en er echt niet uit komen zou je ook eens kunnen kijken of er iemand in de buurt woont die je kan contacteren om je te helpen. Wellicht een forumlid e-mailen? Of je gaat eens lang bij een circuit waar altijd genoeg mensen zijn die graag willen helpen met je problemen. Een kleine selectie:


  AMCA-Apeldoorn

  MACH-Heemstede

  MBC de Sluis-Gouda

  Raco2000-Utrecht

  Real80-Groningen

  MAC de Baanbrekers-Rucphen


  *(Met dank aan RC-Junkies en Modelbouwforum, Truggy.nl en bepaalde leden voor de kennis)  Gr Sander
   
  Laatst bewerkt: 15 sep 2011
 2. Robert

  Robert Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

  Lid geworden:
  28 mrt 2002
  Berichten:
  5.536
  Locatie:
  Eibergen, Gelderland
  Of dit nuttig is, man, het is geweldig!

  Robert
   
 3. savage .26 picco

  savage .26 picco Forum veteraan

  Lid geworden:
  12 okt 2004
  Berichten:
  8.412
  Locatie:
  Hoek van Holland
  Misschien een idee om de titel te veranderen in : Speciaal voor beginners

  En er meteen een sticky van te maken ;)
   
 4. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  28.323
  Locatie:
  Sassenheim
  Bekende stukjes text ;) , zeker een aanwinst maar als het gelezen wordt.......
   
 5. Gerco1992

  Gerco1992

  Lid geworden:
  15 mrt 2007
  Berichten:
  349
  Locatie:
  Hendrik Ido Ambacht (Zuid Holland)
  Precies, dat wou ik net zeggen. verplicht voor de beginners (alleen blijven er altijd mensen, die dat NIET en NOOIT zullen gaan doen/begrijpen
   
 6. snowmansion

  snowmansion

  Lid geworden:
  12 nov 2007
  Berichten:
  1.625
  Locatie:
  N-H
  Dat kan kloppen;)Heb als het goed is 1 ding letterlijk gekopierd, maar met de bronvermelding erbij, maar bepaalde dingen weet je wel nadat je hetzelf ook al tig x gelezen hebt vandaar ook even het * onderaan zijn toch wat mensen die ook wat werk eraan hebben geleverd zegmaar... Het was geschreven n.a.v al die vragen die op hetzelfde neerkomen en de discussies die sommige topics opriepen.


  Hoop dat er wat mee gedaan wordt dan inderdaad..Wellicht ook een idee om daar alle beginners vragen naar heen te verhuizen ofzo? Zodat er minder topics zijn en al die beginnersvragen gebundeld zijn in één topic. Wellicht wat overzichtelijker...
   
  Laatst bewerkt: 11 jul 2008
 7. Jochemicalie

  Jochemicalie

  Lid geworden:
  25 jun 2005
  Berichten:
  868
  Locatie:
  Terneuzen
  Sticky !!!
   
 8. Bart_Banaan

  Bart_Banaan Forum veteraan

  Lid geworden:
  26 nov 2003
  Berichten:
  5.964
  Locatie:
  RC-Junkies.nl
  Hulde!! Goed verhaal en lekker duidelijk....
   
 9. zhripzzz

  zhripzzz Guest

  Meteen een sticky van maken.
  Erg Handig !
   
 10. snelle jelle

  snelle jelle

  Lid geworden:
  16 aug 2006
  Berichten:
  351
  Locatie:
  Houten
  Goed gedaan hoor! helemaal top!
  Mij viel het ook op al die vragen die vaak op het zelfde neerkomen, heb hier aan het begin van mijn hobby spijtig genoeg ook aan gedaan..

  Maar dit zal veel verduidelijken voor de nieuwe mensen hier, misschien een idee om dit sticky aan te kondige met dikke(grote) letters...;)
   
 11. rickky

  rickky

  Lid geworden:
  10 okt 2005
  Berichten:
  491
  Locatie:
  amersfoort
  Mijn complimenten hiervoor;)

  Geweldig dat je dit wilt doen. Scheelt volgens mij een hoop onzin topics.
   
 12. Psygho (Emil)

  Psygho (Emil) Forum veteraan

  Lid geworden:
  7 jan 2004
  Berichten:
  15.656
  Locatie:
  Prov. Drenthe.
  OK: Sticky gemaakt, maar wel even de tittel verandert..
  We bedanken u...
   
 13. savage .26 picco

  savage .26 picco Forum veteraan

  Lid geworden:
  12 okt 2004
  Berichten:
  8.412
  Locatie:
  Hoek van Holland
  Toppie Emil :thumbsup:

  Mijn suggestie voor topictitel meegenomen zie ik ;)
   
 14. snowmansion

  snowmansion

  Lid geworden:
  12 nov 2007
  Berichten:
  1.625
  Locatie:
  N-H
  Dank je.
   
  Laatst bewerkt: 23 apr 2010
 15. snellehenk

  snellehenk

  Lid geworden:
  10 okt 2007
  Berichten:
  3.445
  Locatie:
  Zoetermeer
  Goed duidelijk verhaal, hopelijk nu minder overbodige meuk op het forum ;-)
   
 16. Pinky-II

  Pinky-II

  Lid geworden:
  3 dec 2007
  Berichten:
  1.504
  Locatie:
  Apeldoorn
  Mischien een auto bericht van maken die elk lid krijgt bij het maken van een account op dit forum.

  Alhoewel ... dit forum is niet alleen auto's ....
   
 17. keelsies00

  keelsies00 Guest

  -Brandstof; (1 Liter, 2.5 Liter of 5 Liter)
  -accu’s voor in de zender en voor de ontvanger
  -lader voor de accu’s
  -gloeiplugdriver
  -gloeipluggen (extra voor reserve)
  -gloeiplugsleutel
  -goed gereedschap (denk o.a. aan een set goede imbus schroevendraaiers)
  -afterrunolie
  -luchtfilterolie


  Waar kan je dit krijgen?
  En wat voor accu`s
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 jul 2008
 18. mark0126

  mark0126

  Lid geworden:
  15 feb 2005
  Berichten:
  3.263
  Locatie:
  Schoonebeek
  Wat dacht je van een modelbouw winkel? Daar kunnen ze ook wel zeggen wat voor accu's je nodig bent.

  M.v.g. Mark
   
 19. special voor beginners

  Hallo mannen, Ik ben zojuist ingeschreven op dit forum ben dus een nieuweling met geen ervaring op het gebied van modelbouw.Ik wil even een reactie geven op het verhaal van Sander, allereerst een heel duidelijk verhaal maar dat is al meer gezegd.Het probleem wat ik heb is dat ik je verhaal te laat heb gelezen en ik dus al een auto gekocht heb via E-bay.Jij adviseerde namelijk om er een te kopen bij een goede modelbouw winkel omdat als je een probleem hebt je daar dan terecht kunt.Goed, nu is dus het geval dat ik dat niet gedaan heb (via de winkel gekocht) maar dus via het internet.Kun je mij nu ook goed advies geven over hoe ik nu het beste te werk kan gaan, misschien zijn er boeken over hoe je een brandstof auto moet afstellen en wat er nog meer bij komt kijken? Of zijn er sites op het internet?Ik heb geen linkerhanden ik weet best wel wat van techniek ( heb zelf een zundapp uit elkaar gehaald en geheel gereviseerd) dus een beetje techniek ken ik wel.
  Ik heb zelf een 1:10 onroad brandstof auto gekocht van het merk CARSON.
  Ik hoop dat jullie mij hierbij willen helpen om mijn nieuwe hobby goed uit te voeren.
  Ik ga binnenkort ook even bij een club kijken bij mij in de buurt(baanbrekers) misschien dat ik daar wat info kan krijgen.
  Ik hoor graag van jullie over hoe of wat?

  Groeten Jan.............
   
 20. Micropuller

  Micropuller Forum veteraan

  Lid geworden:
  1 jul 2004
  Berichten:
  6.401
  Welkom!

  Lees de sticky's in het brandstofauto-gedeelte eens door, dan ben je meteen een stuk wijzer. Waar die staan? Onder dit bericht!

  Op deze site vind je alles wat je moet weten over het kopen, afstellen, onderhouden etc. van je modelauto!
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina