Spektrum DX7s van normaal naar idle up: Te snel naar hogere toeren - expo?

Discussie in 'Electronica' gestart door Rase, 26 apr 2015.

  1. Rase

    Rase

    Lid geworden:
    18 aug 2012
    Berichten:
    250
    Locatie:
    Rotterdam
    Hallo medeforummers,

    Ik vlieg met 2 modes met mijn helis. Normal en idle up.
    Normal gebruik ik voor een beetje rond tuffen, en de idle up stand voor de gooi en smijtwerk.

    Alleen... als ik overschakel van normal naar idle up, dan gaat de verhoging van het gas erg snel, wat resulteerd in een klein beetje wegdraaien van de staart.
    Ik had liever gewild dat de gas verhoging wat "smoother" ging.

    Ik heb een plaatje geleend van internet (van een dx8, maar is zelfde als bij mijn dx7s).
    Hier zie 80%. Het knopje expo onderaan in het plaatje verandert niks aan het gedrag.

    Weet iemand hoe ik dit voor mekaar kan krijgen?


    [​IMG]
    ..
     
  2. onno10

    onno10 The First Aviators

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.843
    Locatie:
    Rosmalen
    Je kan proberen om het gas te vertragen en dit via een mix aan de idle up te hangen.
     
  3. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    je moet een vertraging instellen.

    De DX8 heeft dat wel. Maar of de 7 dat ook heeft durf ik niet te zeggen.

    Op mijn futaba heet het een delay.
    Dus mijn overschakeling van normal naar idle 1 of 2 gaat in 1,5 a 2 seconden ipv direct.
    Nu heb ik een belt, maar als je gear aandrijving hebt krijgen die dan continu een klap te verdragen.

    Wellicht kan iemand met een DX7 even aangeven of dat hier ook mee kan.
     
  4. Chopstick

    Chopstick

    Lid geworden:
    8 okt 2007
    Berichten:
    1.099
    Locatie:
    Heesch
    Als je ervoor zorgt dat de throttlecurve rond het omschakelpunt niet teveel verschillen heb je daar geen last van.
    De expo in dat menu werkt wel, maar heeft bij een volkomen vlakke Throttlecurve geen effect omdat er geen "knikken" in de curve zitten, dus niks vloeiend te maken.
    Ik denk dat je het beter kunt zoeken in de ESC.
     
  5. Sven75

    Sven75

    Lid geworden:
    10 apr 2013
    Berichten:
    4.196
    Locatie:
    Deventer
    als je je throttle curve's onderling niet veel van elkaar laat verschillen ... dan heeft het instellen van idle ups ook weinig zin.

    in je esc hoef je het niet te zoeken, daar ga je het ook niet vinden.

    Dus zoals ik zei: kijk even of je een delay functie in je DX7 hebt zitten. DX6 had het niet, de 8 wel. Dus hopelijk voor jou de 7 ook.
     
  6. Rase

    Rase

    Lid geworden:
    18 aug 2012
    Berichten:
    250
    Locatie:
    Rotterdam
    Delay kan ik helaas niet vinden in mijn DX7s. Dat is jammer.
    Enige wat ik nu kan doen is een scherpe V instellen in de idle up curve, maar dan is het voordeel van een bijna constanste curve weg.
    Bij een tic toc zal de toeren dan te veel gaan varieren.
     
  7. Tbird2

    Tbird2

    Lid geworden:
    7 nov 2008
    Berichten:
    355
    Locatie:
    Doesburg
    Als je helie vliegt stel je de ESC in met een V curve, of op "governor". In governor mode moet je gas curve een vlakke lijn zijn, dus geen punt programmeren waar de toeren tusse idle 1 en idle 2 gelijk zijn, dat kan/mag dan niet. Met V curve zou het wel kunnen maar dan zijn de toeren nog alleen gelijk bij mid stick, dus waarschijnlijk 0 graden pitch, waarbij je dan idd ook een te groot toeren/vermogens verschil krijgt tussen mid stick en vol up. Maw, in beide gevallen geen goede optie.

    Er zijn 2 mogelijkheden, delay in je zender, of delay in je ESC instellen (dat kan bij sommige ESC's). Als dit bij jou zowel in de zender als in de ESC niet kan is er nog maar 1 minder mooie oplossing en dat is omschakelen naar idle 2 als je met de helie aanduikt, je hebt dan ongeveer 0 graden pitch, dus weinig vermogen op de rotor waardoor de toeren stijging het soepelst gaat.
     
  8. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.107
    Locatie:
    Rotterdam
    delay kan best een compleet ander menu zijn trouwens..
    hoeft dus niet perse bij de throttle curve in het menu te staan.

    Is trouwens ook maar net hoe je vliegt, en hoe je zaken gewend bent.
    ikzelf schakel bv maar 1 keer, op de grond.
    idle 1 voor mijn normale vliegstijl. idle 2 voor de wat enthousiastere acties.
    tussendoor schakel ik niet heen en weer.
    maar ik heb dan ook geen telemetrie of andere extreme herriemakers aan boord die me waarschuwen ;-)
    alleen op de nitro kan ik mooi zien hoelang ik nog precies kan vliegen...
     
  9. Tbird2

    Tbird2

    Lid geworden:
    7 nov 2008
    Berichten:
    355
    Locatie:
    Doesburg
    Ja zo doe ik het idd ook, op de grond schakel ik direct de juiste vliegtoestand zodat hij daar langzaam heen optoert. Tijdens het vliegen probeer ik te voorkomen op te schakelen, terug voor de landing doe ik dan weer wel. Helaas heb ik op mijn zender de delay ook nog niet gevonden, denk ook niet dat die er op zit (T8FG).
     
  10. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.107
    Locatie:
    Rotterdam
    ik zet hem altijd neer, en gooi meteen de hold erop.
    eigenlijk gebruik ik de normal niet eens.
    alleen bij de nitro gebruik ik hem, om een beetje normaal op te toeren.
     
  11. Rase

    Rase

    Lid geworden:
    18 aug 2012
    Berichten:
    250
    Locatie:
    Rotterdam
    Bedankt voor de reacties.

    De delay heb ik niet kunnen vinden op mijn dx7s.
    Meestal vlieg ik een paar rondjes om op te warmen en schakel dan naar stuntmodus voor het gooiwerk.
    Zit niks anders op dan niet tussendoor te schakelen.
    Dus eerst landen en terugtoeren en dan opschakelen..... saai hoor.
     
  12. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.107
    Locatie:
    Rotterdam
    of gewoon die tik in de staart voor lief nemen, en vliegend schakelen.
    als die tik het enigste probleem is, kun je ook tijdens een fast forward vlucht schakelen. even 0 pitch zetten, en schakelen.
    door de snelheid blijft de staart er beter achter.

    heb eigenlijk nooit precies opgelet hoe groot die klap is bij jou in de heli..
     
  13. Rase

    Rase

    Lid geworden:
    18 aug 2012
    Berichten:
    250
    Locatie:
    Rotterdam
    Dit speelt bij de Align 500L Dominator, welke voorzien is van torque tube.
    Bij mijn logo 600 3d, merkt ik er helemaal niks van.

    Wellicht dat de belt-aandrijving van de logo ermee te maken heeft. Of misschien dat de Flybarless controller hierop de staart beter stil houdt (Spartan Vortex n).
     
  14. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    13.107
    Locatie:
    Rotterdam
    kan zijn dat de regelaar op de logo zelf de omschakeling "opmerkt", en delay hanteert.
    Kan ook makkelijk dat de gyro hem anders opvangt.

    aandrijving zou hier in principe niets uit mogen maken.
    de tandwielen van de tt (zeker op de nieuwe versies) kan men blokken hout mee doorzagen.
    zal dan eerder de wat enthousiaste manier van optoeren zijn waar de heli even last van heeft.
     
  15. Richardcj

    Richardcj

    Lid geworden:
    18 jul 2004
    Berichten:
    1.970
    Locatie:
    onder de ruik van amsterdam
    De T8FG heeft wel delayfunctie op eventueel alle 8 kanalen.
    Kijk eens in het sub-menu van het condition-menu. (instelbaar 0-27)

    Mvg. Richard
     
  16. Chopstick

    Chopstick

    Lid geworden:
    8 okt 2007
    Berichten:
    1.099
    Locatie:
    Heesch
    De DX7 heeft geen delay.
    Bij mij doet de kontronik Jive dat heel soepel. Zelfs in mid-air.
    En ik start inderdaad ook op in Idle1 (of Idle2), met de softstart van de ESC.
    Vandaar dat ik zei dat je het in de ESC zou kunnen zoeken. Niet iedere ESC heeft zo'n softe overgang ingebouwd zitten.
     
  17. Tbird2

    Tbird2

    Lid geworden:
    7 nov 2008
    Berichten:
    355
    Locatie:
    Doesburg

    Hee bedankt, gevonden!! Had er tot nu toe overheen gekeken. Is wel even off-topic sorry daarvoor, maar als ik hier delay op throttle zet dan krijg ik mooi delay van I1 naar I2 en I3, maar geeft hij dan ook delay naar beneden dus van I1 naar norm? Ik heb nl op norm een 0 curve zodat hier de rotor al/nog uit staat, en ik wil natuurlijk geen delay in uitschakelen... Ik zal eens expirimenteren. Nogmaals sorry voor de off-topic.
     
    Laatst bewerkt: 29 apr 2015
  18. jtk

    jtk

    Lid geworden:
    5 aug 2009
    Berichten:
    1
    Locatie:
    Drachten
    servo speed is delay
     

Deel Deze Pagina