Steve Jobs overleden

Discussie in 'De Non-Modelbouwkroeg' gestart door Roelof, 6 okt 2011.

 1. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  27.708
  Locatie:
  Sassenheim
  Het zat eraan te komen, 1 van de grote pioneers in de computerindustrie die tot heden daags nog actief was is overleden. Veel bewondering is er voor wat deze man in het verleden gedaan heeft waar ik ook deels mee opgegroeid ben. Zo heb ik in Pascal leren programmeren op een Apple IIe en ik denk als ik zoek dat ik ook nog de nodige floppen ergens heb met oa. het spel Mr Spy.

  Als een gebruiker van de Atari ST welke gebruik maakte van dezelfde processor als de Mac en met hun GEM een afgeleide had van het OS wat Apple toen gebruikte was het ook simpel om de ST als een Mac te gebruiken wat ik toen ook deed vanwege de fantastische DTP pakketten. Vreemd genoeg heeft de PC die toen nog maar 2 kleuren kon weergeven en bliepgeluiden kon maken het gewonnen en is het jammer dat eigenlijk de marketing van IBM het toch gewonnen had van de technologie van Apple. Apple had vandaag de dag misschien veel verder kunnen staan als IBM niet zo succesvol was geweest.

  Jammer vind ik alleen de berichtgevingen dat apple de grondlegger/uitvinder was van nieuwe producten zoals de iPod, iPhone en iPad.
  MP3 spelers bestonden al lang in zowel flash geheugen als met harde schijven, ik zelf liep al een paar jaar rond met een Jazpiper voordat de eerste iPod kwam.
  Interactive Electronics
  Smartphones bestonden er toen ook al lang, De Nokia comunicator was denk ik 1 van de meest bekendste veelkunner maar sluit de Sendo X ondanks een slechte start ook niet uit als een goede voorloper van de iPhone.
  Sendo X - reviews - ZDNet.nl
  Ook is voice dialing 1 van de belangrijkste toevoegingen aan de nieuwste iPhone 4S genoemd, die optie gaat bij veel merken heel ver terug, ik noem bv. de Ericsson T18.
  Al heel ver voor de iPad zijn er al genoeg tablets geweest, ik denk dat Atari ook 1 van de pioneers was met hun Atari ST in tablet uitvoering:
  The Atari STPad STylus

  Waar Apple het echt op heeft gewonnen is niet het product maar de vernieuwende diensten daarachter die het product succesvol maakte. Legale MP3 downloads via iTunes en later de Appstore voor software was wat de simpele gebruiker nodig had om zonder ingewikkelde procedures iets te installeren op hun apparaat.

  Vandaag de dag is Apple een hype. Mooi ogende producten met handige technische dingetjes wat op zich niet het probleem is maar als je het niet hebt hoor je er niet bij..... Gelukkig lag dit niet aan Steve Jobs maar de Apple fanboys.
  Niet alleen ik maar ook alle grote Apple haters hadden bewondering voor Steve, zelfs de directeur van Samsumg wie grote conflicten heeft met Apple.

  Steve, het ga je goed.....
   
 2. ExtremeBB

  ExtremeBB Guest

  Zijn wel meer mensen die dood gaan. :(
  Maar goed R.I.P veel te jong !
   
 3. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.137
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Goede IM, Roelof.
  Hoewel ik er betrekkelijk laat aan begon, ben ik sindsdien aan de Mac verslingerd. Aleen de computers, al die andere hebbedingetjes zijn aan mij niet besteed.
  Pas in 1986 kwam ik in een positie dat ik zelf kon beslissen wat voor computer ik gebruikte. Het kostte wat moeite, want de hele instelling was op IBM gericht, maar ik kocht toch een Macintosh Plus. En sindsdien niets anders meer gehad. Al snel had ik thuis ook ééntje. Wat later zelfs een met een A4 scherm, wat een zegen was als je veel rapporten/artikelen moest schrijven. En nog mooier later een A3 scherm waar je twee bladzijden gelijk op kon bekijken.
  In het begin aardig wat jaloerse collega's en medewerkers achter me gehad, die met verbazing naar het grafische interface keken, terwijl zij nog met de DOS prompt zaten te knoeien, en later met het steeds maar weer crashende Windows. Er verschenen dan ook steeds meer Macs in mijn omgeving, maar een totale overwinning is het echter nooit geworden. Dat lag in een grafische omgeving wat makkelijker denk ik. Maar toen ik er in 2005 mee stopte was het toch wel zo'n beetje 50-50.
  Een jaartje geleden nog m'n laatste (iMac 21,5") gekocht, en het is steeds weer een straf als m'n vrouw me roept omdat ze problemen heeft met haar Vista laptop. Wat een vreselijke interface is dat, heeft nog steeds niet de verfijndheid van de eerste Macs.

  Het is te hopen dat Apple zich niet helemaal gaat richten op de consumenten hebbedingetjes, en de computers en bijbehorende software gaan verwaarlozen. Ik hoop maar dat ze dat doen, als is het maar ter nagedachtenis aan hun (mede)oprichter. Aparte vent, weer een Beatle fan minder....

  Groet,

  Ad
   
 4. DJLeonardo

  DJLeonardo

  Lid geworden:
  24 jun 2009
  Berichten:
  2.210
  Locatie:
  Bollenstreek
  Op alle Apple websites staat deze foto op de voorpagina.

  [​IMG]


  Ik heb/had wel wat met die man. Vooral in de tijd dat de hele wereld aan de PC was nog niemand had gehoord van Apple. Dat je op iedere verjaardag maar weer kon gaan uitleggen waarom je zo'n rare computer had. Toen ik na de Classic, LC475, Quadra en de G3 op een Imac over ging stappen begonnen er meer mensen in mijn omgeving over te stappen. Onlangs is zelfs mijn zwager die niks met computers heeft overgestapt op de Mac, het moet niet veel gekker worden. Ook wel erg grappig toen de iPod uitkwam en mensen mij vol trots hun nieuwe hebbedingetje kwamen laten zien zei ik: "Oh die heb ik thuis in het groot" refererende aan itunes op mijn imac thuis. Inmiddels werkte ik op de zaak met Quad core powermac en iServes.
  Maar bovenal vind ik het in het algemeen triest dat er mensen van 56 overlijden aan een vreselijke ziekte. In een tijd waarin je een RC helicopter kunt besturen met je iPad zou dat toch niet meer moeten gebeuren. De mens kan veel maar niet alles.
   
  Laatst bewerkt: 6 okt 2011
 5. sven

  sven

  Lid geworden:
  22 feb 2004
  Berichten:
  10.668
  Locatie:
  Roosendaal
  Zouden ze het in et nieuws ook zo groot en dramatisch opblazen als de baas van, ik noem maar wat, samsung dood gaat? Ik heb al filmpjes gezien van mafkezen die gewoon zitten te snikken bij starbucks alsof hun moeder is overleden. Kom op zeg, Jobs was ook maar gewoon een mens, niks meer dan een ander.

  Ik heb de hele apple industrie trouwens altijd een beetje elitair gevonden. In de trand van "kijk mij eens een ipod hebben, veel duurder en beter dan jouw mp3 speler". De titel "Genius" die ze het personeel in apple stores geven, daar alleen al krijg ik jeuk van. :lol:
   
 6. flying jesse

  flying jesse

  Lid geworden:
  20 apr 2005
  Berichten:
  1.587
  Locatie:
  Nederland
  Ik ben helemaal niet zon fan van apple... Het probleem met die dingen is dat apple jou verteld hoe je je pc of iphone moet gebruiken, terwijl je met android of andere pcs nog flink wat zelf kan bepalen. Ook het overgrote deel van games etc is niet te gebruiken op een mac.

  Maar desalniettemin RIP stevie!
   
 7. DJLeonardo

  DJLeonardo

  Lid geworden:
  24 jun 2009
  Berichten:
  2.210
  Locatie:
  Bollenstreek
  tja, het meeste commentaar op de Apple komt altijd van mensen die 't niet gebruiken. elitair? misschien, maar ben je elitair als je kiest voor een systeem dat bijna zorgeloos werkt en daar dan wat meer geld voor over hebt? Dat gebruiksgemak is precies de visie van Jobs waar hij zo om geroemd wordt/werd. En ja, er zullen altijd mensen blijven kiezen voor het goedwerkende origineel en er zal vast ook wel een meerderheid blijven kiezen voor het goedkope slappe aftreksel dat nooit echt wat zal worden. Iedere poging van Microsoft om Windows op Apple OS te laten lijken heeft jammerlijk gefaald, laat staan dat het 't ooit voorbij zal streven.
  En dat zelf kiezen verhaal: is maar hoe je het bekijkt. Ik kan met mijn Apple vaak makkeliker dingen doen dan met een PC waar ik tegenwoordig een groter deel van de dag op bezig ben (helaas)
  En ik hoef er ook minder moeite voor te doen want het meeste gaat vanzelf. Ik kan een hele lijst gaan opnoemen maar daar is een ander forum voor. Het argument gaat iig niet op. Voor mij is een computer een gebruiksvoorwerp. Als ik wil pielen en knutselen dan pak ik mijn RC auto's en vliegtuigen wel. Hoeveel mensen zitten niet avond aan avond achter hun PC om spullen te installeren en problemen op te lossen? Ik hoef dat nooit te doen! Overigens kan je op een Mac idd minder bepalen dan op een PC. Je mag bij een windows PC idd zelf bepalen wanneer je maar weer eens het hele OS opnieuw mag gaan installeren omdat het zo dichtgeslibt en geinfecteerd is dat je niet eens meer normaal kan typen (zoals bij mijn buurman die na 2 jaar het weerbericht bekijken en af en toe een emailtje sturen nu z'n PC mag gaan wegbrengen omdat hij zo traag als dikke stront is geworden)
  Bij een Mac hoef je alleen maar te zorgen dat de hardeschijf iets meer dan 10% vrije ruimte heeft en hij ruimt altijd alles netjes op en zorgt dat je schijf netjes geoptimaliseerd is.
   
  Laatst bewerkt: 7 okt 2011
 8. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.137
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Daarom beperk ik me tot de computers, daar is de echte innovatie van Apple mee begonnen, al die hebbedingetjes kunnen me gestolen worden. Ik kan moeilijk met m'n iMac "pronken", heb weinig zin in excursies aan huis.

  Ik heb het nooit als "pressen" door Apple van die produkten ervaren, je koopt ze of je koop ze niet. Die pressie komt van je omgeving, je moet erbij horen. Als je gevoelig bent voor zoiets heb je een probleem....

  En als je met elitair de prijs bedoelt, dat geldt voor zoveel zaken. Soms (niet altijd) kosten dingen als kwaliteit en gebruiksgemak meer geld. Daar is niets elitairs aan.

  Groet,

  Ad
   
 9. wilbert.v/d.berg

  wilbert.v/d.berg

  Lid geworden:
  16 mrt 2009
  Berichten:
  1.658
  Locatie:
  Barneveld
  mijn broer had ook een ontzettende hekel aan apple.
  toen eens voord de grap heeft hij een ipod 32Gb gekocht.
  heeft ook een Samsung S2 maar laat hij veel liggen en zit op zn ipod.

  dus wat dj leonardo zegt klopt idd heel redelijk.
  de nieuwe 4s is wel een grote flop als ik het zo hoor, mensen hadden veel meer verwacht van apple maar helaas...
   
 10. jitze

  jitze verslagschrijvers

  Lid geworden:
  9 apr 2007
  Berichten:
  3.138
  Locatie:
  Dordrecht ZH Vliegclub: Red Eagles
  kan die beter een iPad aanschaffen... meer zitcomfort!


  ontopic: niemand kan ontkennen dat deze man zakelijk gezien een topprestatie geleverd heeft. Wat dat betreft is het ook wel begrijpelijk dat hij regelmatig in 1 adem met Henry Ford genoemd wordt.
  Over de producten mag iedereen zn mening hebben, of je het nu waardeloos vind of niet. Schijnbaar voorziet het in een behoefte van miljoenen mensen, en dat is erg knap!


  Zelf heb ik weinig binding met het merk en wil ik liever een open platform. Maar voor iedereen die minder affiniteit met pc's en software heeft zou ik direct een iPod adviseren. mn pa is helemaal happy met zn iPod.
   
  Laatst bewerkt: 7 okt 2011
 11. wilbert.v/d.berg

  wilbert.v/d.berg

  Lid geworden:
  16 mrt 2009
  Berichten:
  1.658
  Locatie:
  Barneveld
  zitten op een ipod lijkt me niet zon goed idee bij nader inzien. :D
   
 12. DJLeonardo

  DJLeonardo

  Lid geworden:
  24 jun 2009
  Berichten:
  2.210
  Locatie:
  Bollenstreek
  Een ipod als vervanging voor een PC? Een ipad snap ik nog maar een ipod?
   
 13. jitze

  jitze verslagschrijvers

  Lid geworden:
  9 apr 2007
  Berichten:
  3.138
  Locatie:
  Dordrecht ZH Vliegclub: Red Eagles
  Wat ik bedoelde: mensen die weinig met computers werken hebben meestal weinig gevoel voor software (bijv: waar moet ik welke instelling vinden?). Dit zijn dezelfde mensen die programma's kwijt zijn of vastgelopen pc's hebben terwijl ze zeker weten dat ze op geen enkel knopje gedrukt hebben :confused:
  Als die mensen op zoek zijn naar een mp3-speler dan adviseer ik ze graag een iPod omdat dat een gesloten platform is. Je kunt bijna geen onherstelbare fouten maken en de bediening is eenvoudig en intuitief.


  Ik bedoelde het dus niet als vervanging, maar gebruikte de mate waarin iemand met een pc kan omgaan als indicator.
   
 14. sleper

  sleper

  Lid geworden:
  11 apr 2010
  Berichten:
  158
  Locatie:
  ljouwert (voor niet friesen Leeuwarden)
  ach wij (Apple Gebruikers) kunnen er ook niks aan doen dat 3/4 mensen een computer zonder enige goeie functies gebruiken:)
  RIP Steve

  Niels
   
 15. robertboxhoorn

  robertboxhoorn

  Lid geworden:
  10 sep 2009
  Berichten:
  1.970
  Locatie:
  emmeloord
  ik hoorde van mijn vader (die hoorde het weer van een ander):

  steve jobs was een persoon die als je hem tegen kwam in de lift dat hij je dan vraagde:
  wat voor nuttigs doe jij in het bedrijf?

  als je dan niet binnen zo veel tellen antwoord kon geven dan ontsloeg hij je!

  het zou maar wat wezen :eek:
  gelukkig kan dit in nederland niet ;-)

  RIP Steve
  gelievde bedenker van mijn Ipod die mij elke dag verblijd :)
   
 16. De grote held van de technologie rip echt apple gaat noojt meer hetzelfde zijn heb nu een ipad en iphone ze zijn egt de max maar jobs was het brijn erachter en nuzijn dieensen het al aant verpesten kijk naar de nieuwe iphone egtwaar al direkt veest iphone 4s
   
 17. corvl

  corvl verslagschrijvers

  Lid geworden:
  6 sep 2002
  Berichten:
  2.522
  Locatie:
  Tirol -Oostenrijk
  @ Aron-roxy.... pff, heb jouw zin wel 10 x moeten lezen en nog versta ik er maar de helft van .... Tijdens de Nederlandse lessen op school iets minder met je I-phone en I-pad spelen en meer opletten!

  Maaruh om een baas die een groot bedrijf runde nou een "held" te noemen .. nee, ik heb toch een andere voorstelling van een held..

  Cor
   
 18. Ad Bakker

  Ad Bakker In Memoriam

  Lid geworden:
  20 feb 2009
  Berichten:
  9.137
  Locatie:
  Barendrecht (NL)
  Ik denk ook niet dat de mensen hem daarvoor als een "held" zagen, Cor.

  Het was meer om zijn ideeën, en het verwezenlijken daarvan. Hij zag wat de mensen wilden, en ging dat maken.
  Ik praat alleen maar over de computers. Zet iemand die niets van computers weet (zal even zoeken worden tegenwoordig......) een uur achter een iMac en een uur achter een Windows machine, en kijk dan wat ze kunnen.

  Groet,

  Ad
   
 19. ExtremeBB

  ExtremeBB Guest

  Was dit een news FLASH <---- get it :eek:nweer:
   
 20. snowmansion

  snowmansion

  Lid geworden:
  12 nov 2007
  Berichten:
  1.625
  Locatie:
  N-H
  Zal wel weer dyslexie hebben en geen Internetbrowser met spellingsfunctie kennen. Ik word altijd droevig als ik zo een post lees. Om te huilllllen..
   
  Laatst bewerkt: 13 okt 2011

Deel Deze Pagina