Tamiya TA07

Discussie in 'Electro auto's' gestart door Renaud, 2 jul 2019.

 1. Renaud

  Renaud

  Lid geworden:
  31 mei 2019
  Berichten:
  32
  Locatie:
  Brunssum
  Als beginner zou ik misschien een TA07 (pro) willen kopen. het liefst een kit ipv RTR maar is het wel verstandig om die te kopen ? onderdelen zijn schaars en ben dan meer afhankelijk van duitsland of USA en wil het voor zowel race als drift kunnen gebruiken.
   
 2. mvp

  mvp

  Lid geworden:
  18 aug 2011
  Berichten:
  17
  Ik ben niet helemaal een beginner, maar wel met electro dus heb gekozen voor een tt-02rr. Heb hiervoor gekozen omdat het een leuk budget is en alles is er voor te krijgen. En je hebt altijd nog de mogelijkheid om als beginnen een wedstrijd te rijden. Geen ervaring met de ta07 maar denk dat de vraag vooral is wat je er mee wil. Wedstrijden of recreatief. Op een parkeerplaats of bij een club?
   
 3. Roelof

  Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  20 aug 2003
  Berichten:
  27.900
  Locatie:
  Sassenheim
  Met wat zoeken zijn er genoeg winkels die volop Tamiya leveren, mede door de Tamiya cup die we hier in Nederland kennen. The Border, Westland modelbouw en Marco's modelshop zijn 3 goede voorbeelden van winkels met een breed Tamiya assortiment.

  De TA07 is een snaaraangedreven auto welke iets kwetbaarder is op vuile locaties zoals parkeerplaatsen, de TT01 en TT02 zijn inderdaad heel erg populair maar zijn qua rijkwaliteiten minder dan de TA07.

  RTR of bouwen? RTR is wel heel leuk maar je krijgt geen zender naar keuze, de servo kan het spoedig begeven en vaak krijg je een NiMh accu met een langzaam lader. Zelf bouwen geef je veel meer keuze in zender, accu, lader en motor maar dat maakt het ook veel duurder en vergeet niet dat bij het zelf bouwen er ook een minder angst is om het weer uit elkaar te halen voor reparatie en onderhoud.
   
 4. Renaud

  Renaud

  Lid geworden:
  31 mei 2019
  Berichten:
  32
  Locatie:
  Brunssum
  ja achteraf ga ik toch niet voor tamiya, maar voor HSP 94123 pro brushless. echter weet ik niet waar ik custom kappen kan vinden zat te denken aan killerbody maar moete n wel 260mm wielbasis hebben.
   
 5. Renaud

  Renaud

  Lid geworden:
  31 mei 2019
  Berichten:
  32
  Locatie:
  Brunssum
  Wat ik overigens ook zou willen weten, is wie er ervaring heeft met de killerbody’s en welke chassis daar voor geschikt zijn? Dat vind ik nergens terug.
   
 6. Renaud

  Renaud

  Lid geworden:
  31 mei 2019
  Berichten:
  32
  Locatie:
  Brunssum
  weet toevallig iemand of je de standaard spur gear van de ta07 pro kan vervangen voor een kleinere of grotere ? en of ik daar gewoon van een andere tamiya model kan gebruiken ?

  Heb overigens toch de TA07 pro gekocht!
   
  Laatst bewerkt: 14 jul 2019

Deel Deze Pagina