Taranis X9E zender voor TRUCKERS

Discussie in 'Model truckers' gestart door Bv3l, 2 aug 2019.

  1. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    87
    Locatie:
    Almere Netherlands
  2. Dijco

    Dijco

    Lid geworden:
    12 mei 2014
    Berichten:
    14
    Beetje late reactie.
    Het is de bedoeling/"hoop" om een schuifzeiltrailer te bouwen en te kunnen bedienen vanaf zender.
    Maar goed zo ver zijn we nog lang niet....

    De zender is onder tussen binnen.
    Het rijden en het sturen lukt allemaal.

    De volgende stap is via de sbus de beier aansturen.
    Nu heb ik net een andere receiver als in dit topic voor bij komt namelijk RX6R.

    Met maar een enkele draad voor sbus(zie foto's).

    Kan ik deze dan alleen aansluiten op de signaal port van prop 3?
    Zonder + en -

    Groeten Gerwin
    1587763275556.jpeg 1587763342251.jpeg
     
  3. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    87
    Locatie:
    Almere Netherlands
    Er zit een normale sbus stekker op zit naast die losse pennen de 3 losse pennen want die zijn voor het door koppelen van meerdere ontvangers.

    Grt André
     
  4. Dijco

    Dijco

    Lid geworden:
    12 mei 2014
    Berichten:
    14
    Volgens de handleiding is die stekker voor de smart port op de zender.
    Voor updaten receiver.

    De enkele wit draad staat bij sbus out.

    Update

    De enkele witte draad op op X2/4 in plaats van X2/3 doet wonderen..
    Avonds laat is de oplettendheid toch minder.

    Gr Gerwin
     
    Laatst bewerkt: 25 apr 2020
    Schots en Scheef en trialrolf vinden dit leuk.
  5. hobbyvanrobbie

    hobbyvanrobbie

    Lid geworden:
    23 feb 2011
    Berichten:
    207
    Locatie:
    Nissewaard
    Vraag:
    a-Kon in deze zender nu ook een Jeti -zend moduul ingebouwd worden, net dat gedaan wordt in Robbe Futaba F14/16?
    b-En omschakelbaar?
     
  6. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    2.254
    Locatie:
    Den Haag
    @hobbyvanrobbie
    Dat is zeker mogelijk en dat omschakel-printje heb je dan niet nodig.
    Daar je via het menu de interne en/of externe zendermodule aan of uit kunt zetten.

    Zo kun je per model zeggen, welke zender je gebruiken wil.
     
  7. hobbyvanrobbie

    hobbyvanrobbie

    Lid geworden:
    23 feb 2011
    Berichten:
    207
    Locatie:
    Nissewaard


    Hallo Marten,

    Dank je wel. Dat is goed nieuws.
    Dat gaat dit aankomend jaar de vervanging worden na 20 jaar trouwe dienst van mijn Futaba FC16.
    En zet ik mijn jeti over in deze.

    Ik ben al op zoek gegaan naar de manual, maar enigste wat ik vind, is een manual van 2 bladzijden.
    Kan jij of weet jij , wie mij aan het echte manual (kan) helpen, Duits of Engels geen bezwaar, zodat ik al me verder kan inlezen?

    mvrgrob

    PS ömschakelprintje"? Ik gebruikte geen printje in de zender. Ik schakelde met een miniatuur switch de voeding om tussen de bestaande Futaba 40Mhz moduul en de Jeti zend 2,4Ghz moduul.
    Of bedoel je iets anders?
     
  8. Manuel Lentjes

    Manuel Lentjes

    Lid geworden:
    21 apr 2020
    Berichten:
    20
    Locatie:
    Wanroij
    Bedankt voor deze info de software voor op de laptop is dat in het Nederlands of alleen maar Engels

    mij blijf dit topic volgen en als ik er mee aan de gang ga dan horen jullie het zeker
     
    marten77 vindt dit leuk.
  9. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    2.254
    Locatie:
    Den Haag
    De software op de PC is er in het Engels.
    De zender menu taal, kan wel in het Nederlands geïnstalleerd worden.
     
    trialrolf en Manuel Lentjes vinden dit leuk.
  10. Manuel Lentjes

    Manuel Lentjes

    Lid geworden:
    21 apr 2020
    Berichten:
    20
    Locatie:
    Wanroij
    dat is heel erg jammer ik kan geen engels maar zou graag deze zender gaan gebruiken in de toekomst dus dat is nog even nadenken wat het verstandigste is
     
  11. zeagle

    zeagle

    Lid geworden:
    5 apr 2008
    Berichten:
    132
    Locatie:
    Alkmaar
    Hoi Medemodelbouwers,

    Ik ben nog net niet in het bezit van deze geweldige zender. Zal overigens niet lang meer duren daar mijn model bijna toe is aan een zender.

    Heb deze pagina's inmiddels een paar keer doorgelezen en ik vraag me af of ik het volgende goed heb begrepen.

    (De bedoeling is overigens om een Beier USM-RC2 er mee aan te gaan sturen naast wat servo's en een snelheidsregelaar).

    In Soundteacher configureer ik onder het tabblad SBUS/SUMD welk kanaal van de Sbus gekoppeld wordt aan Prop#1 t/m Prop#10.

    Vervolgens onder tabblad proportionele kanalen koppel ik de daadwerkelijke functies aan Prop#2 t/m Prop#10.

    Per prop ga ik 4 functie gebruiken. Schakelaar hoog en schakelaar laag bij 50% uitslag en dan nog een keer Schakelaar hoog en Schakelaar laag maar dan bij 100% uitslag.

    Op de zender reserveer ik 1 schakelaar welke schakelt tussen 50% uitslag en 100% uitslag.

    Overigens geld de 50% uitslag en 100% uitslag voor alle schakelaar in de zender waar ik de Beier mee bedien.

    Het motorgeluid laat ik via Prop#1 lopen. De stuurservo gaat rechtstreeks op de ontvanger en knipperlichten bedien ik met een schakelaar.

    Zodoende hou ik 9x Prop# over om de USM-RC2 aan te sturen. 4 per prop = 36 verschillende functies die ik dan kan gaan bedienen.

    De schakelaars definieer ik in het mixmenu van de zender en koppel ze aldaar aan de SBUS kanalen.

    Zit ik goed zo? Hoor het graag van de kenners waarvoor alvast mijn dank.
     
    JaFa vindt dit leuk.
  12. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    87
    Locatie:
    Almere Netherlands
    de beier usm-rc2 heeft maar tien uitgangen en twee servo uitgangen of 12 uitgangen en geen servo uitgang. eventueel kan je via een EXM2 de uitgangen uitbreiden met nog tien uitgangen dus maximaal 22 uitgangen op de beier.
    De rest kan je gebruiken om geluiden te laten horen of aan te schakelen. De zender zelf kan meer en ook de ontvangers kunnen door er twee in te zetten 32 kanalen aan.

    grt Andre
     
  13. jordi

    jordi

    Lid geworden:
    25 feb 2008
    Berichten:
    716
    Locatie:
    nieuwveen
    Ook ik ben begonnen met de x9e zender.

    Ik heb al wel kunnen updaten.
    Alleen het binden van de ontvanger (RX6R) lukt niet.

    bij de mode van de interne RF staat XJT. Voor de D16
    Heb een vermoedde dat dat niet klopt. Maar krijg het niet weg. iemand een idee??
     
  14. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    87
    Locatie:
    Almere Netherlands
    dat klopt wel xjt en d16. je ontvanger blijft rood knipperen? dan zet de zender en ontvanger niet op de zelfde firmware
     
  15. jordi

    jordi

    Lid geworden:
    25 feb 2008
    Berichten:
    716
    Locatie:
    nieuwveen
    heb 2.2.4 er op staan. {opnieuw geinstaleerd}

    XJT is nu weg maar binden lukt nog steeds niet.

    de rode en groene LED branden constant
     
    Laatst bewerkt: 14 mei 2020
  16. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    87
    Locatie:
    Almere Netherlands
    ik draai op 2.3.7 en eprom versie 2.19
     
  17. jordi

    jordi

    Lid geworden:
    25 feb 2008
    Berichten:
    716
    Locatie:
    nieuwveen
    eprom zegt me niets. zou dat met het bind probleen te maken kunnen hebben?
     
  18. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    87
    Locatie:
    Almere Netherlands
    ik had het ook dat mijn zender de ontvangers niet zag moest ze opnieuw firmware op zetten . kan zijn dat de zender eu versie is en de ontvangers niet of andersom dan moeten ze opnieuw firmware erop die wel gelijk is
     
  19. jordi

    jordi

    Lid geworden:
    25 feb 2008
    Berichten:
    716
    Locatie:
    nieuwveen
    idd wat jij zegt zag ik net in een YouTube filmpje.
    alleen is nu de vraag, welke firmware moet ik nu hebben.

    ik had de zender uit de doos direct een update gegeven en niet geprobeerd of de ontvanger kon binden.
     
  20. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    87
    Locatie:
    Almere Netherlands
    welke companion versie heb je de je moet de 2.3.7 hebben
     

Deel Deze Pagina