Taranis X9E zender voor TRUCKERS

Discussie in 'Model truckers' gestart door Bv3l, 2 aug 2019.

  1. Bakkers

    Bakkers

    Lid geworden:
    18 mrt 2009
    Berichten:
    77
    Locatie:
    Limburg
    Vraagje

    Ik vind dit een zeer interessant topic. Heb het al meerdere malen met belangstelling gelezen.

    ik ben net aan een nieuwe truck begonnen. Nu heb ik even snel de functies geteld die ik zou willen. nu kom ik op 19 kanalen uit.
    de vragen:
    1. Is dit mogelijk met een x9D of X9E (dacht van wel ergens gelezen ergens gelezen zeker tot 24kanalen)
    2. Is het mogelijk om met een 3 standen schakelaar de functie van de knuppels aan andere kanalen toe te wijzen. bijvoorbeeld stand 1 ch1 t/m ch4 stand 2 ch5 t/m ch8 stand 3 ch9 t/m12.
    dit ivm met de diverse esc die in dit model gaan komen.
     
    Laatst bewerkt: 12 jun 2020
  2. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    87
    Locatie:
    Almere Netherlands
    als je de x9d of x9e uitbreid met extra module kan je tot 32 kanalen gaan met 2 ontvangers maar als je bijvoorbeeld een beier sound module hebt kan je twee aan\uit dingen(bijvoorbeeld leds) op 1 kanaal schakelen.
    je hebt vaak op de ontvanger van taranis 8 servo uitgangen en dan 8 via sbus je kan ook alles via sbus laten lopen zijn verschillende mogelijkheden
     
  3. Bakkers

    Bakkers

    Lid geworden:
    18 mrt 2009
    Berichten:
    77
    Locatie:
    Limburg
    Ik ben aan het kijken of een Taranis X9D+ 2019 voor mij een goede zender zou zijn.
    De wens is om 24kanalen te hebben wat met deze zender mogelijk zou zijn. Alleen is mij nog niet helemaal duidelijk hoe de configuratie er dan uit ziet.
    Ik heb wel al begrepen dat je op de interne rf 2x een X8R ontvangen kan koppelen wat dan 2x 8 servo kanalen zou geven dus samen 16.
    Maar hoe realiseer ik dan nog de overige 8 kanalen met een externe rf module waar aan een 3e ontvanger gekoppeld word?
     
  4. andre van der weide

    andre van der weide Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    17 sep 2017
    Berichten:
    87
    Locatie:
    Almere Netherlands
    met een sbus to pwm ppm decoder 16ch kan je op de eerste ontvanger zetten heb je 16ch en dan op de externe rf module zou je hetzelfde kunnen doen heb je de max 32 kanalen
     
  5. Bakkers

    Bakkers

    Lid geworden:
    18 mrt 2009
    Berichten:
    77
    Locatie:
    Limburg
    Ja deze optie heb ook ergens van gelezen om een sbus naar pwm decoder te gebruiken.
    Het is mij nu in iedervgeval wel duidelijk dat ik ook de externe rf module moet gaan gebruiken.
     
  6. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    11.717
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Ik ben geen expert maar volgens mij heb je geen externe rf module nodig.
    Misschien dat @toostbeek er iets vanaf weet.


    GJ
     
  7. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    947
    De nieuwste ontwikkeling bij FrSky is het ACCESS zendprotocol.

    Met dit protocol kan je 3 ontvangers aan 1 zendmodule koppelen. Dit resulteert dan in 24 kanalen op 1 module. Dus geen externe module nodig.

    Verder is het eenvoudig te realiseren om met een 3 standenschakelaar te wisselen van kanalen. Dus stand 1 ch1-4 op de sticks, stand 2 ch5-8 op de sticks en stand 3 ch 9-12.

    Als je niet gewent bent op met OpenTx te werken dan is het even puzzelen, maar als je het doorhebt dan zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt.
     
    Laatst bewerkt: 17 aug 2020
  8. Bakkers

    Bakkers

    Lid geworden:
    18 mrt 2009
    Berichten:
    77
    Locatie:
    Limburg
    Met welk type receivers zou ik dit dan kunnen maken. Ik vind de documentatie van FRsky daar niet heel duidelijk in. Of ik zoek op de verkeerde plek.
    ik kan nergens iets terug vinden dat je met acces 3 receivers aan 1 ontvanger kan binden.
    zou ik dan bijvoorbeeld 3x ARCHER GR8 aan de zender kunnen binden de eerste als master met 2 slave receivers via de Sbus?

    OpenTx gaat wel lukken denk ik is wel nieuw voor mij maar met Companion is het mij in de simulatie al gelukt om die mixen te maken.
     
  9. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    947
  10. ArjanN

    ArjanN

    Lid geworden:
    19 jun 2011
    Berichten:
    1.207
    Locatie:
    Maurik

    ja dit doe je met flight modes te werken.


    de 9xe heb wel meer plaats om schakelaars te plaatsen. en ligt met het bokke tuigje wel lekkerder om je nek en om te besturen dan een x9d
     
  11. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.433
    Locatie:
    Hoogeveen
    Waar heb je die gekocht?
     
  12. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    2.254
    Locatie:
    Den Haag
    Schots en Scheef vindt dit leuk.
  13. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.433
    Locatie:
    Hoogeveen

Deel Deze Pagina