tijd om schietvereningingen op te heffen?

Discussie in 'De Non-Modelbouwkroeg' gestart door Bertus, 10 apr 2011.

 1. Roel van Essen

  Roel van Essen Forum veteraan

  Lid geworden:
  13 jul 2002
  Berichten:
  12.804
  Locatie:
  Betuwe
  Wacht effe...
  "nuchter" en "vlaams"... in één zin? ;)
  En dat tegen een Fries? aiaiai...
   
 2. brutus

  brutus The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 nov 2008
  Berichten:
  20.562
  Locatie:
  Oldeberkoop
  Euh..... nu moet ik je teleurstellen: Ik ben afkomstig uit Friesland.....

  Ik heb ooit 3 maanden voor een Belgische rederij gewerkt, en ben daar gillend weggelopen vanwege de nogal niet nuchtere wijze waarop daar gewerkt word. Op dit moment van schrijven lig ik in de haven van Antwerpen, en euh..... tsja.... ehhhh.... hoe zal ik het zeggen..... Ik vraag mij af hoe er hier nog geld verdiend kan worden.... Dus mijn beeld van vlaamse nuchterheid ligt wat anders dan het jouwe.

  Voor alle duidelijkheid: Ik heb een paar vlaamse collega's waar ik bijzonder goed mee door een deur kan, en in het algemeen mag ik vlamingen erg graag. Bovenstaand heeft dan ook niets te maken met de stereotype nederlandse vooroordelen over Belgen, sterker, die vooroordelen onderschrijf ik absoluut NIET, integendeel zelfs.....

  Maar ik denk toch echt dat de door mij gedane uitspraak eerder te wijten is aan de invloed van Friese botheid (geen fries bloed, dat heb ik niet) dan aan iets anders:D

  Groet, Bert
   
 3. brutus

  brutus The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 nov 2008
  Berichten:
  20.562
  Locatie:
  Oldeberkoop
  :D:D:DLOL:D:D:D

  Groet, Bert
   
 4. sandermt2

  sandermt2 Guest

  Offtopic: Tja, dit vind ik nu wel humor! :D Ik krijg in een ander topic (Nissan 308 km/h) een bericht met bijhorende PB van je dat "de eerste die nog offtopic gaat een ban krijgt". En nu kom je hier doodleuk zélf "offtopicen"?

  Hoe dan ook, ik wil je hiermee niet bekritiseren. Wat je doet is natuurlijk niets mis mee en volkomen normaal, maar ik hoop dat je dan mijn standpunten uit dat andere betreffende topic wel beter begrijpt. Van boodschappen als "de eerste die nog offtopic gaat krijgt een ban" wordt uiteindelijk niemand blijer en de grens tussen offtopic en ontopic wordt op den duur moeilijk te trekken. ;)
   
 5. Stevo

  Stevo Forum veteraan

  Lid geworden:
  22 jan 2004
  Berichten:
  6.187
  Locatie:
  Brugge-België
  Wat sneu voor je:)


  Ligt naar mijn weten niet in Vlaanderen maar Noord A...(never mind)


  Dank u, zo denk ik precies over jou

  Tell me about it!:D

  Roel,

  Ik sta versteld van zoveel onwetendheid man:confused:

  Basiskennis in de Geschiedenis van de lage landen :

  We moeten wel een paar jaar terug gaan in de tijd (944 jaar om precies te zijn:idea:)

  1067;
  Er wordt geschreven over Boudewijn VI van Vlaanderen en zijn jongere broer Robrecht de Fries die na de dood van Boudewijn VI zijn erfgenaam verslaat zodat het gebied uiteenvalt rond 1071.
  Robrecht de Fries maakt van Brugge een Europees handelscentrum.


  Dames (waar zitten die tegenwoordig eigenlijk????) en heren U leest het goed! Boudewijn van Vlaanderen en zijn jongere broer Robrecht de Fries.

  Aanschouw hierbij het bewijs van de band tussen Vlaanderen en Friesland.

  Een Fries die van mijn Brugge een handelcentrum maakt??? kweet nie of we daar zo blij mee zijn;)

  Stevo
   
  Laatst bewerkt: 10 aug 2011
 6. Stevo

  Stevo Forum veteraan

  Lid geworden:
  22 jan 2004
  Berichten:
  6.187
  Locatie:
  Brugge-België
  Het is een café! Bij ons zijn die tenten gemaakt om naast de kwestie te l*llen.;)

  Stevo
   
 7. brutus

  brutus The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 nov 2008
  Berichten:
  20.562
  Locatie:
  Oldeberkoop
  Bedoel je Noord Afrika? Euh..... tsja, gekscherend zeggen we dat op de koopvaardij wel eens dat de Westerschelde de nieuwe straat van Gibraltar is.... wist niet dat men er zelf in deze contreien ook zo over dacht....;)

  Het was mij bekend dat het Friese rijk in een grijs verleden van Noord Frankrijk (Duinkerken om precies te zijn) tot aan Denemarken uitgestrekt heeft.... Maar dat daar Vlamingen bij betrokken waren????;););)


  Groet, Bert

  PS: nu maar weer on topic, anders worden we nog met zijn allen gebanned....
   
 8. sandermt2

  sandermt2 Guest

  Precies mijn punt! :)
   
 9. Aaalie

  Aaalie Guest

  Lol. Als dat kan, hier ook nog een leuke. Uit dit topic, op dezelfde pagina:

   
 10. Stevo

  Stevo Forum veteraan

  Lid geworden:
  22 jan 2004
  Berichten:
  6.187
  Locatie:
  Brugge-België
  Bangelijk8O

  Emil, tijd voor een colaatje!:celebrate:


  Stevo;)
   
 11. Psygho (Emil)

  Psygho (Emil) Forum veteraan

  Lid geworden:
  7 jan 2004
  Berichten:
  15.649
  Locatie:
  Prov. Drenthe.
  Cola, nee dan word ik overactief, grijp ik mischen nog meer in, (en waar je ingrijpt heb je altijd 3 types, 2 ervan (de voorstander van je actie, en hen die het niets kan schelen, hoor je niet),maar de andere wel... Ik heb al genoeg werk aan me hoofd... Als je pech hebt zijn ze he tneit met je eens enwillen koste wat het kost hun gelijk hebben...

  En heel uitoznderlijk:
  Dan krijg je bepaalde "fans"
  Het type dat constant de boel loopt op te ruien,het zien zoals hun het willen zien, en op slinkse wijze,zodat niemand het echt door heeft, behalve de betrokkenden, En ALS er dan eens echt geslagen word, keihard, en zo snel hij kan naa rde juf, of meester loopt, en roept, juf, juf,(meester, meester) ik heb niets gedaan, hij begon met slaan!!! Zag je dat wel! IK deed niets.

  Dus Nee!, geen cola voor deze meneer ;)Ik hoef geen fans... Ik ben enkel maar een user met modrechten, en probeer mijn taak zo goed mogelijk uit te voeren.... Helaas kan dat nooit tot ieders tevredenheid. Maar goed ik doe vrijwillig mijn stinkende best, al jaren lang....En nee hoor daar hoef ik niet voor bedankt te worden,ik hoef er geen eer/credits voor, het was slechts mijn eigen keus
   
  Laatst bewerkt: 10 aug 2011
 12. Aaalie

  Aaalie Guest

  Toch maar iets met alcohol Emil :yes:. Proost!

  Vriendelijke groeten,
  modelbouw fan!
   
 13. Roel van Essen

  Roel van Essen Forum veteraan

  Lid geworden:
  13 jul 2002
  Berichten:
  12.804
  Locatie:
  Betuwe
  Ik stel voor dit draadje om te dopen tot:
  "Tijd om Vlaanderen en/of Friesland (naar keuze of beide) op te heffen?"

  of, om Emil tegen zichzelf te beschermen:

  "Tijd om cola op te heffen?"
   
 14. brutus

  brutus The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 nov 2008
  Berichten:
  20.562
  Locatie:
  Oldeberkoop
  Roel,

  In Oudega was het voor zover ik weet een leuke dag... Dus, dat Friesland, hoe triest soms ook, kunnen we toch maar beter niet opheffen!

  Vlaanderen, tsja, helaas, ondanks alles wat ik er over kan zeggen, at the moment ben ik er en verdien ik er mijn centen, dus persoonlijk zeg ik: liever niet opheffen (en let's be honest: Vlamingen zijn véél te plezante personen om dat op te heffen)

  Cola? tsja, blijkbaar loopt een deel van ons MOD-team erop, en da's een
  stuk milieuvriendelijker dan benzine of diesel.... dus ook maar gewoon aanhouden.

  Blijft alleen nog dit topic over, en daar heb ik al mijn mening over gegeven (niet dat die bindend is) en dan zou ik zeggen: laten we dit topic opheffen, want schietverenigingen, da's bullshit om die op te heffen, Anders Breivik en zijn collega's ten spijt, want dat heeft er volgens mij bitter weinig mee te maken. Diegenen die schieten willen schieten wel. Of dat nou op kaartjes of (helaas en hopelijk niet) op mensen is. Daar heeft het hebben van wapens, het toestaan of niet toestaan van wapens, of het regelen van zaken (schouwen, vergunnen) niks mee te maken. Uitsluitend het BESTAAN van wapens kan daar verandering in aanbrengen, maar zodra je daar wat aan doet, word schieten vervangen door "slaan met een stuk hout" steken met een geslepen stuk staal" of welke andere dodelijke handeling dan ook.

  Kan dat een beetje de goedkeuring van iedereen dragen?

  Groet, Bert
   
 15. Aaalie

  Aaalie Guest

  Mee eens.
  Maar nu benoem je (als enige) precies waar het al vele pagina's om draait. Juist door een wapen vallen er méér slachtoffers. Vervang Anders Breivik of Tristan v.d. V. z'n wapen(s) eens door alles genoemd in de quote... en het waren een stuk minder slachtoffers dan hij nu heeft gemaakt. Bovendien hadden de slachtoffers stuk voor stuk meer kans (op overleven) gehad, i.p.v. bij voorbaat al kansloos te zijn.

  Ik denk dat ieder normaal denkend persoon hier wel in mee kan gaan, toch :) ?  Vriendelijke groeten,
  Aldert
   
 16. brutus

  brutus The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 nov 2008
  Berichten:
  20.562
  Locatie:
  Oldeberkoop
  Ik had gehoopt, dat er eens een eind aan dit topic kwam... maar nee, er moet weer door gegaan worden....

  Als je het er mee eens bent, moet je niet doorgaan over dat er MINDER slachtoffers hadden kunnen vallen.... dat is van toepassing op het verkeer, waar als iedereen zijn gordel draagt, MINDER doden vallen....

  Dit is iets heel anders: Verkeer is een ongeluk, en dan kun je kiezen tussen veel slachtoffers als je niks doet en minder slachtoffers als je wél wat doet....

  Dit is een bewuste daad, en dan maakt het niet uit of er veel of weinig slachtoffers vallen: IEDER SLACHTOFFER IS ER EEN TEVEEL! maar het was een bewuste keuze van de dader.... dus als er weinig slachtoffers vallen is het een kwestie van "geluk" in plaats van "pech" zoals bij een verkeersongeluk.

  Het gaat niet om MEER slachtoffers of MINDER slachtoffers....

  Het gaat om SLACHTOFFERS, punt..... zonder getal, en zonder "ergheidsgraad" want dat doet afbreuk aan die slachtoffers van bijvoorbeeld Tristan... dat waren er maar een paar.... zijn die minder erg dan wat er in Noorwegen gebeurde? Waren onze regels beter?

  NEE! er liep een crimineel zieke geest rond in beide gevallen, die in beide gevallen teveel (namelijk meer dan nul) slachtoffers gemaakt heeft, en schietverenigingen hebben daar NIET meer mee te maken dan dat helaas in beide gevallen de dader een lid van een schietvereniging was.
  In beide gevallen had de dader zonder enig feitelijk probleem GEEN lid van zo'n vereniging hoeven zijn, en ZELFS geen vuurwapen hoeven hebben, om toch op een andere manier slachtoffers te kunnen maken. Daar zijn zo verschrikkelijk veel manieren voor te verzinnen, dat iedere verdere discussie zinloos is.

  Bijvoorbeeld: heeft iemand al eens gekeken hoe groot dat eilandje in Noorwegen was? als Breivik getraind messenvechter was, had hij evenveel slachtoffers kunnen maken, want dat is maar een héél klein klompje zand, iets van 500 bij 500 meter zonder brug naar de wal. Messen maar verbieden dan?

  Of wellicht was hij (in geval van een aanslag met snij of steekwapens) slager van beroep geweest in plaats van groenteteler.... slagers maar verbieden dan?

  Sorry, maar er word hier gericht op bepaalde groepen, personen of dingen gericht geredeneerd in plaats van het gewone gezonde verstand te gebruiken (iets waar ik de laatste twee dagen heel erg veel van tegen kom op dit forum helaas) en daarom kan ik alleen maar zeggen, wat ieder er nog over zeggen wil, ga je gang, maar voor mij is het verhaal allang duidelijk.

  Groet, Bert
   
 17. Aaalie

  Aaalie Guest

  Wordt je nu geïrriteerd om wat je zelf schrijft? Ik ben het volledig met je post (post 434) eens, letter voor letter, woord voor woord!

  Vriendelijke groeten,
  Aldert
   
 18. brutus

  brutus The First Aviators Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 nov 2008
  Berichten:
  20.562
  Locatie:
  Oldeberkoop

  Haha nee hoor, en ik ben er zelfs blij mee tot op zekere hoogte, echter je bent het eens met iets wat ik helemaal niet bedoelde....

  Ik vind het zo jammer dat er (ook al bedoel je het mischien niet zo) toch weer termen als "meer" en "minder" gebruikt worden... De gedachtengang dat er meer of minder kans was voor de slachtoffers is dezelfde die leid tot een discussie over wel of geen schietclubs.

  Die gedachte doet nl. niet ter zake, het is gewoon heel erg DAT er slachtoffers gevallen zijn, maar het was een eiland van een paar honderd vierkante meter. Welk wapen hij ook had gehad, die slachtoffers waren gevallen, hoe dan ook, want niemand kon een kant uit. Hij had ze ook gewoon bij de steiger waar de bootjes lagen op kunnen wachten en dan was er evenveel kans op ontsnapping, namelijk geen, of hij nu een mandje giftige appels, een blaaspijp en curare-pijltjes of een vuurwapen bij zich had

  dat was eigenijk waar ik op doelde. Geen enkele geirriteerdheid van mijn kant, hooguit teleurstelling....

  Sorry als dat verkeerd overkwam

  Groet, Bert
   
  Laatst bewerkt: 11 aug 2011
 19. Aaalie

  Aaalie Guest

  Ik begrijp wat je hiermee bedoeld. En dat komt overeen met de vaak genoemde uitspraak "Guns don't kill people, people do!"
  En wat je zelf misschien niet zo bedoeld, maar wel schrijf, is dat het wapen gereedschap is tot het maken van méér slachtoffers.

  We vallen misschien in herhaling met bovengenoemd. De éne zegt dat dat onzin is, de andere niet.

  Nu draaien we het om. Stelling:
  Die personen hebben dat gedaan (omdat ze ziek zijn in hun hoofd, maar ook) omdat ze dat wapen in hun hand hadden waardoor ze het gevoel krijgen van über-machtig (of wat voor gevoel ze er ook bij krijgen, het maakt mogelijk iets los in ze).
  Dan krijg je een totaal andere uitspraak, namelijk "Guns kill people, people don't!" Er zijn zelfs onderzoeken die dat onderbouwen.
  Iemand die nooit te hard rijdt, misschien omdat deze persoon een rustig dieseltje tuft. Die persoon heeft ook geen behoefte aan een snellere wagen. Maar zet hem in een porche, en opeens rijdt de persoon vaak en véél te hard.

  Het heeft veel te maken met verleiding en beheersing. Die lijn is maar dun. En het is feit dat de personen Breivik en v.d. V. psychisch niet gezond zijn/waren. Maar als we nu stellen dat de verleiding voldoende was om de beheersing te verliezen? En dat hoeft nog niet eens het moment te zijn (waarschijnlijk niet) dat v.d. V. bij het winkelcentrum aankwam, of Breivik op het eiland. Misschien is het (zieke) verlangen wel aangewakkerd ieder moment dat er geschoten werd?

  In ieder mens zit een goede en een kwade. Wat er tot uiting komt wordt mede bepaald door de omgeving, omstandigheden, de mensen om je heen, je ervaringen enz. enz.
  En idd. schietverenigingen of wapens verbieden is natuurlijk onzin, slaat helemaal nergens op. Natuurlijk hebben schietverenigingen en wapens géén schuld aan wat er is gebeurd (zwart-wit denken). Maar om nu te zeggen dat het géén invloed heeft op wat er kan gebeuren, en om wat er is misgegaan, is wel héél naïef!  Vriendelijke groeten,
  Aldert
   
 20. Roel van Essen

  Roel van Essen Forum veteraan

  Lid geworden:
  13 jul 2002
  Berichten:
  12.804
  Locatie:
  Betuwe
  Aldert, met post 435 gooi je wéér olie op het vuur...

  Ik heb al een aantal keren aangetoond dat er géén vuurwapen nodig is om een massaslachting te veroorzaken. Slechts een paar aardappelschilmesjes zijn voldoende.

  Als ik de cijfers 11-09 op je beeldscherm laat verschijnen, begint er dan een belletje te rinkelen?

  Of, op een wat kleinere schaal, maar daarom niet minder erg voor de slachtoffers en hun nabestaanden: 30-04, Apeldoorn?
   

Deel Deze Pagina