Traxxas 1/16 e-revo Topic!

Discussie in 'Electro offroad' gestart door pip, 17 okt 2008.

  1. BoErKe

    BoErKe Guest

    Hey,

    voor diegene die nog een mervj zoeken, de mijne gaat de verkoop in met alle hop ups en extra's bij! Hij staat reeds in het te koop forum!
    En sorry voor de sluikreclame ;-)
     
  2. Palmspar

    Palmspar

    Lid geworden:
    2 dec 2013
    Berichten:
    48
    Locatie:
    gemeente tholen
    hoi ik ben nieuw hier en heb pas een Traxxas 1/16 e-revo gekocht.
    ie komt binnenkort binnen en heb alvast wat zitten lezen over electro autos enzo.
    meeste is wel duidelijk maar alleen de benaming van de motor kan ik niet zo goed plaatsen.
    er zit een Velineon 380 Brushless motor (8 turns, 4000KV) in wat betekend nou precies die 8 turns?
    als je 4000kv x het voltage van de accu doet kom je aan het onbelaste toerental las ik ergens.
    maar wat 8 turns betekend kon ik nergens vinden

    nu ik er nog eens over nadenk, is het niet zo dat bij een omwenteling er zeg maar op 8 verschillende plaatsen aan de magneet word getrokken zodat ie ronddraait dan snap ik het al denk ik
     
  3. WonderTiger

    WonderTiger

    Lid geworden:
    3 mrt 2010
    Berichten:
    3.718
    Locatie:
    Zaandam
  4. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.784
    Locatie:
    Flevoland
    Ik dacht dat de meeste motoren juist 2 pool waren?
     
  5. snoebel

    snoebel

    Lid geworden:
    12 aug 2005
    Berichten:
    2.520
    Locatie:
    Geleen, Limburg
    Jullie verwisselen twee termen, poles en turns zijn twee verschillende dingen. Poles zijn het aantal magnetische velden in een brushless motor, in de meeste idd 2, in de betere 4.

    Turns heeft geen relatie met brushless, maar is een term uit de brushed motor, nml het aantal wikkelingen op het anker. Hoe minder, hoe meer vermogen. Maar vaak wordt om een vergelijk te kunnen maken bij een brushless de term nog gebruikt.
     
  6. Palmspar

    Palmspar

    Lid geworden:
    2 dec 2013
    Berichten:
    48
    Locatie:
    gemeente tholen
    Bedankt voor links en uitleg, interessant die RC autotjes
     
  7. Palmspar

    Palmspar

    Lid geworden:
    2 dec 2013
    Berichten:
    48
    Locatie:
    gemeente tholen
    ivm actie kreeg ik er RC 4-LED Kap Verlichting bij de auto, maar heb geen receiver slot.
    of ie zit zo verstopt dat ik het niet zie.
    zijn er geen verloopjes voor zodat je de leds aan de accus kan aansluiten aan de kleine laad kabeltjes ofzo?
     
  8. Pete®tje

    Pete®tje

    Lid geworden:
    30 jan 2011
    Berichten:
    923
    Locatie:
    Rotterdam
    Als het goed is, heb je een 3 kanaals receiver en moet je minimaal een slotje over hebben. Je kunt ook een van de twee slots voor de servo's gebruiken, omdat er standaard maar één in zit.
     
  9. Palmspar

    Palmspar

    Lid geworden:
    2 dec 2013
    Berichten:
    48
    Locatie:
    gemeente tholen
    zit ie dan achter een dekseltje ofzo?
    ben nieuw in rc wereld 3 kanaals receiver en servos zou ik niet aan kunnen wijzen lol
    maar zo op het zicht zie ik geen aansluitingen welk kastje zou ik dan open moeten maken?

    edit na googlen
    servos is de besturing zit er idd maar een in loopt een draad die onder de motor verdwijnt( mischien ook naar receiver?)
    de receiver is de ontvanger en die zit in waterdicht kastje, daar moet de draad dus op worden aangesloten als ik het goed begrijp?
     
    Laatst bewerkt: 5 dec 2013
  10. Pete®tje

    Pete®tje

    Lid geworden:
    30 jan 2011
    Berichten:
    923
    Locatie:
    Rotterdam
    Klopt helemaal.
    Naast de motor (tegenover de ESC (Electronic Speed Controller)) zit een kastje waar de receiver in opgeborgen zit.
    Handige hulpmiddelen om te kijken hoe alles in elkaar zit, vind je op de Traxxas site.
     
  11. Palmspar

    Palmspar

    Lid geworden:
    2 dec 2013
    Berichten:
    48
    Locatie:
    gemeente tholen
    mooi weer wat wijzer bedankt.
    nu heb ik nog wat zitten lezen over leds aansluiten, en het is schijnbaar aan te raden om een weerstand te gebruiken
    de RC 4-LED Kap Verlichting is parallel geschakeld als ik het zo zie, dus heb maar een weerstand nodig.
    met serie schakelen ook volgens mij, maar op een site stond dat weer anders.
    heb rode en witte leds max accuspanning 8.4v als ik het in een calculator invoer kom ik aan een weerstand van 220 ohm
     
  12. Pete®tje

    Pete®tje

    Lid geworden:
    30 jan 2011
    Berichten:
    923
    Locatie:
    Rotterdam
    Resistor Calculator
     
  13. Palmspar

    Palmspar

    Lid geworden:
    2 dec 2013
    Berichten:
    48
    Locatie:
    gemeente tholen
    jep ik had die calcularor ook gevonden wel handig.
    nu heb ik 2 lipo 7.4v 2000mah parallel aangesloten en laad ze ook zo op, de lader ziet dus eingenlijk een accu van 7.4v 4000mah.
    op de accu staat dat je max 2c mag laden dus 2 keer de capiciteit van de accus in mijn geval dus 8A max laden als ik het goed begrepen heb.
    lader kan niet sneller dan 6A klopt mijn verhaal een beetje? of help ik mn accus om zeep met 6A laadstroom
     
  14. anthem2

    anthem2

    Lid geworden:
    23 sep 2011
    Berichten:
    2.118
    Locatie:
    Belgie,Antwerpen,Brasschaat
    Ik laad enkel snel wanneer het nodig is, tijdens races enz. Of het moet vooruit gaan als je op het laatste moment beslist om te gaan rijden. Anders wanneer er tijd genoeg is laad ik gewoon op 1c of iets minder. Zal de levensduur van je accu's ten goede komen.Kan je wel gebalanceerd laden in parallel? Balanceren doe ik namelijk ook altijd.
     
  15. Palmspar

    Palmspar

    Lid geworden:
    2 dec 2013
    Berichten:
    48
    Locatie:
    gemeente tholen
    Ja langzaam laden is beter maar langzaam ontladen ook
    En dat gebeurt niet bij een RC auto die veel stroom vraagt
    Ik laad parallel en sluit balans kabel aan op een accu dan word de andere accu ook gelijk mee gebalanceerd
    Vanmiddag nog op strand gereden en op nieuwe fietspad achter de dijk gaat goed van z'n plek met veel wielspin
    Wheelys maakt ie alleen als de weg droog is en grip genoeg heeft leuk ding
     
  16. Pete®tje

    Pete®tje

    Lid geworden:
    30 jan 2011
    Berichten:
    923
    Locatie:
    Rotterdam
    Je verhaal over de laadstroom klopt. De meeste lipo's die ik heb kunnen met 2C geladen worden. Gewoon de specificaties volgen.

    Ik weet niet hoe je precies parallel en gebalanceerd probeert te laden, maar als je twee lipo's parallel aansluit en je sluit maar van één lipo de balancer stekker aan, dan wordt alleen die lipo maar gebalanceerd. Dat zou ik goed in de gaten houden.

    Ik heb twee laadkabels gemaakt waarme ik 2 x 2S en 2 x 3S serieel kan laden (alsof het 4S en 6S lipo's zijn) waarbij wel alle cellen worden gebalanceerd.
     
  17. Palmspar

    Palmspar

    Lid geworden:
    2 dec 2013
    Berichten:
    48
    Locatie:
    gemeente tholen
    2 lipos parallel worden kopien van elkaar, cel 1 van lipo A krijgt dezelfde spanning als cel 1 van lipo B
    Principe van 2 vaten water die onderling verbonden zijn zeg maar.
    Dus een balanskabel is voldoende heb er ook geen 2 trouwens.
    Van wat ik gelezen heb is als je accus parallel gebruikt het ook het beste is om ze parallel te laden, dan zijn ze op elkaar afgestemd.
    Nu zie ik vaak op filmpjes dat de antenna van de auto onder de plastic kap zit zodat je hem niet ziet, ipv recht omhoog door de kap heen.
    staat wel mooier maar je bereik word wel flink minder neem ik aan, zijn er mensen hier die ook zo rijden met de revo?
    En er zat nog een tandwiel bij is dat voor hogere topsnelheid of meer trekkracht?
     
    Laatst bewerkt: 8 dec 2013
  18. WonderTiger

    WonderTiger

    Lid geworden:
    3 mrt 2010
    Berichten:
    3.718
    Locatie:
    Zaandam
    Als een accu leger is dan de ander en je sluit ze dan parallel op elkaar aan gaan er flinke stromen lopen(totdat ze weer gelijk aan elkaar zijn), vinden je cellen niet echt fijn.

    Als je een lader heb met lekker wat vermogen zou ik ze gewoon in serie opladen.
     
  19. Palmspar

    Palmspar

    Lid geworden:
    2 dec 2013
    Berichten:
    48
    Locatie:
    gemeente tholen
    Nee daar heb je gelijk in idd maar ik gebruik ze alleen maar parallel, dan zijn ze even leeg.
    Het bijgeleverde tandwiel schijnt voor hogere topsnelheid te zijn las ik net in de handleiding.
    Meer trekkracht zou ook niet meer te rijden zijn, je moet nu al voorzichtig gas geven wil ie niet gewoon andersom spinnen.

    In serie laden zou sneller moeten kunnen laden denk ik idd, maar ik heb maar 1 balanskabeltje.
     
  20. Pete®tje

    Pete®tje

    Lid geworden:
    30 jan 2011
    Berichten:
    923
    Locatie:
    Rotterdam
    Voor alle duidelijkheid:
    Het bijgeleverde extra tandwiel wordt wel "speed pinion" genoemd, maar is een kleiner tandwiel. Met de rest gelijk zal je auto dus een lagere topsnelheid krijgen.

    Het tandwiel is bedoeld om bij gebruik van 3S of 2 x NiMh in serie de boel niet te zwaar te vertanden en dus heet te stoken.
     

Deel Deze Pagina