Traxxas Summit topic!

Discussie in 'Electro offroad' gestart door pip, 16 okt 2008.

  1. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.141
    Locatie:
    Zwolle
  2. Rwi

    Rwi

    Lid geworden:
    7 aug 2013
    Berichten:
    53
    Locatie:
    Apeldoorn
    Tja... ben inmiddels al voorzien en de assen houden het goed. Past er een wheeliebar van de E-revo op de summit? Met de upgrade set doet het ding niks anders dan wheelies maken. Zou wel makkelijk zijn, zo'n wheeliebar.
     
  3. steventrx

    steventrx

    Lid geworden:
    7 sep 2013
    Berichten:
    1.445
    Locatie:
    Berkel en Rodenrijs
    Daar heb je de slipperclutch voor ;)
     
  4. Rwi

    Rwi

    Lid geworden:
    7 aug 2013
    Berichten:
    53
    Locatie:
    Apeldoorn
    mmm dat klopt, maar staat als best los (dacht dat 1,5 slag best los was) zal hem nog wat losser zetten.
    Thanks!
     
  5. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.141
    Locatie:
    Zwolle
    Dat is vrij los inderdaad.
    Maar rustig en gedoseerd gas geven doet ook een hoop.
    Ik neem aan dat de wheely bar gewoon past, het zijn vrijwel dezelfde auto's qua chassis.
    Let wel op dat ze nog wel eens willen afbreken tijdens het offroaden heb ik gehoord.
     
  6. Rwi

    Rwi

    Lid geworden:
    7 aug 2013
    Berichten:
    53
    Locatie:
    Apeldoorn
    Wheelbar is onderweg en ook maar 2 sterkere servo's besteld. Deze redden het niet lekker met de grote Louise banden die ik erop heb. Ga dus voor iets snellere en veel meer torque.
     
  7. Klamath

    Klamath

    Lid geworden:
    3 mrt 2008
    Berichten:
    4.850
    Locatie:
    Westerhaar, Overijssel
    Heb mezelf afelopen zaterdag ook een Summit opgehaald.
    (2e hands, maar nog zo goed als nieuw) Enige wat er aan kapot was/is, is dat de servo van het voorste diff 2 tandjes mist.
    Verder is het beesje 100% origineel.


    Tandwielsetje is al besteld. Eerst maar eens de servo repareren. dan de afstelling nalopen.
    En vervolgens kijken of er nog wat geupgrade moet worden. In de hoge rearing is de snelheid iig 3x niks. (ok, heb ook een E-Revo op 6s, dus daar moet ik hem misschien niet mee gaan vergelijken. :p )
    Maar ben wel benieuwt hoe goed dit berggeitje het in het terein doet straks.
    Deze auto gaat namelijk wel de dikste bagger opzoeken, spul wat in m'n Revo niet aan zou doen (ivm accu's en electronica)
    De Summit rijdt daarvoor dan ook gewoon op 2 8.4V 3000mAh Traxxas Accu's. Iets minder gevoellig (en kwalijk) als het toch eens mis zou gaan en de Summig rijdt de plomp in oid.

    Ben in ieder geval erg benieuwt.:D
     
  8. SoDa-Deals

    SoDa-Deals

    Lid geworden:
    22 mei 2011
    Berichten:
    217
    Locatie:
    Ronse / Oost-Vlaanderen / Belgiƫ
    Hey,

    Mag ik vragen wat je er voor betaalde ?
    'k Heb er ook eentje te koop staan maar ik krijg maar weinig reactie.

    Thx,

    SoDa
     
  9. Klamath

    Klamath

    Lid geworden:
    3 mrt 2008
    Berichten:
    4.850
    Locatie:
    Westerhaar, Overijssel
    Ik heb er 300 voor betaald. :). Dat was incl 2 3000mAh accus (8.4v) en de originele 2.4 GHz zender.
    Op de kapotte servo na was die wel in een supernette staat.
     
  10. Stafford

    Stafford

    Lid geworden:
    17 apr 2008
    Berichten:
    104
    Locatie:
    Gouda
    Ik heb woensdag maar een nieuwe besteld !
    Dus weer een summit rijder erbij :).
    300 euro is een hele nette prijs Klamath zeker als die in supernette staat is... ik betaalde 599 het dubbele !
    En de prijs voor een nieuw setje tandwielen kan je ook niet over vallen...

    Maar even een vraag... die borstelmotor moet je die nu wel of niet inrijden ivm de koolborstels ?
    Ik lees zoveel tegenstrijdige verhalen dus ben eigenlijk benieuwd of jullie een nieuwe borstelmotor inlopen ?

    Mvg stafford
     
  11. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.141
    Locatie:
    Zwolle
    Ik zou het wel doen, het kan nooit kwaad.
    Gewoon een poosje laten lopen in een glas demi water, dan kan het stof weg, en worden ze mooi glad.
    Wat zijn de tegen verhalen als ik vragen mag?
     
  12. Stafford

    Stafford

    Lid geworden:
    17 apr 2008
    Berichten:
    104
    Locatie:
    Gouda
    De 1 zegt het zoals jij beschrijft en de ander beweert dat het nutteloos is...
    Er zijn er die zeggen dat de motor beter gaat presteren en andere zeggen weer van niet...
    Wat ik eigenlijk wel een logische opmerking vond was dat iemand zei dat je ook bv je stofzuiger niet laat inlopen en ook deze heeft een borstelmotor.
    Ik ben zelf gewoon wat rustig aan gaan rijden zodat de borstels rustig kunnen inslijten.
    Mocht het niet goed gaan heb je voor 3 a 4 tientjes een nieuwe motor dus heb de gok genomen.

    Heb gelijk nog even een vraag...
    Als ik de summit op de lage gearing zet en wil gaan crawlen schiet hij bij het achteruit rijden weg.
    Je kan niet zoals bij naar voren gedoseerd gas geven...
    Heb al gekeken in de manual en de gevoeligheid kan ingesteld worden maar niet bij zn achteruit , enkel het vooruit en het remmen.
    Hebben jullie hier ook last van en hoe hebben jullie dit opgelost ?
    Er werd al gezegd de zender op 50/50 te laten staan maar dan is het helemaal triest met de snelheid in hoge gearing...
     
  13. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.141
    Locatie:
    Zwolle
    Ik zou hem in laten lopen persoonlijk, dan worden de borstels mooi rond, en kan de motor dus meer power af geven.
    Als de motor stuk loopt zou ik persoonlijk voor een Dewalt motor met vervangbare borstels kijken.
    Misschien dat opnieuw calibreren helpt?
     
  14. Stafford

    Stafford

    Lid geworden:
    17 apr 2008
    Berichten:
    104
    Locatie:
    Gouda
    Zat eerder aan een brushless setje te denken...als de titan het begeeft.
    Opnieuw calibreren heb ik gedaan omdat ik van 50/50 naar 70/30 ben gegaan.
     
  15. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.141
    Locatie:
    Zwolle
    Brushless kan ook inderdaad, maar dan zou ik wel voor een sensored set gaan als u ook wil blijven crawlen.

    Hmm, dat is apart.
    Komt het niet omdat u hem op 70/30 hebt staan, en de gasrespons dan directer word achteruit?
     
  16. Stafford

    Stafford

    Lid geworden:
    17 apr 2008
    Berichten:
    104
    Locatie:
    Gouda
    Ja de afstand wordt natuurlijk wat kleiner van de trigger...van nul naar vol gas achteruit.
    Dus ook de gevoeligheid wordt groter...( als je begrijpt wat ik bedoel ).
    Op het traxxas forum zeiden ze gewoon op 50/50 te blijven rijden maar wil toch ook wel een beetje snelheid en dat valt tegen op 50/50.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 1 feb 2016
  17. Rwi

    Rwi

    Lid geworden:
    7 aug 2013
    Berichten:
    53
    Locatie:
    Apeldoorn
    Je snapt dat 50/50 niks met de snelheid / vermogen te maken heeft?
    Vol gas is nog steeds zijn topsnelheid en vol achteruit nog steeds vol remmen. het is slechts de verdeling van je throttle. Met 70/30 is je vooruit verdeeld over 70 % van je throttle en achteruit op 30%. Vooruit is dus nog wat preciezer gas geven terwijl achteruit agressiever wordt. Zou het dus mooi op 50/50 laten staan.
    Nogmaals hij gaat geen meter harderlopen door hem op 70/30 te zetten!
    Wil je echt harder?? Brushless is the way to go!
     
  18. Stafford

    Stafford

    Lid geworden:
    17 apr 2008
    Berichten:
    104
    Locatie:
    Gouda
    Dat is wat ik eigenlijk in laatste post wilde uitleggen...alleen de stand vd trigger veranderd.
    Het wordt ter zijnde tijd toch wel een brushless setje...

    Nou Ruud ik heb hem toch maar even in het water laten inlopen en wat mij meteen opvalt is dat de motor een stuk stiller is...
    Net ook even wezen testen en je merkt gelijk wel degelijk verschil :)
    Trekt veel sneller op en rijd inderdaad wat sneller op top !
    De snelheid is nu goed te doen :) thnx !
     
  19. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    6.141
    Locatie:
    Zwolle
    Ah, fijn dat het werkt!
    Ik ben benieuwd hoe lang hij het vol houd, of de 775 beter is dan de 550.

    Wat ik bedoelde is dat hij nu in 30 procent het achteruit signaal moet zenden in plaats van 50, en het daardoor minder geleidelijker gaat?
     
  20. Stafford

    Stafford

    Lid geworden:
    17 apr 2008
    Berichten:
    104
    Locatie:
    Gouda
    Mijn zoontje heeft een rustler met een 12t titan en dat ding was zo op...
    Moet ook wel zeggen dat die niet ingelopen was...hoop dat die 775 toch wel iets langer meegaat.

    En idd de "trigger" heeft een veel kleinere afstand nu dan op 50/50...
    Zal m toch eens terug op 50/50 zetten nu het motortje lekker soepel loopt.

    Maar ben blij dat ik m ingelopen heb het scheelt inderdaad...nogmaals bedankt Ruudxd
     

Deel Deze Pagina