twinstar fpv (nog een fpv'er erbij)

Natterer verstuurt ook niet gratis, en op klein spul heb ik nog nooit hoeven wachten hoor. ;) Mijn headtracker en mixer van hobbyking had ik binnen een week voor 4 dollar verstuurd hier binnen, kan natterer dat ook? :p Je moet alleen wel het geluk hebben dat ze het op voorraad hebben, dat wel. Maar dat is overal zo.
 
Had gekund, maar die kist bewaar ik liever voor als ik het een beetje kan. ;) Ik vind hem te mooi om er een stuiterkist van te maken, en pas als ik vertrouwen heb in het FPV vliegen ga ik die zo mooi als maar kan tot FPV model bouwen. Met dat goedkope gebakje van hobbyking wil ik de beginsels gaan proberen. Als die een keer zijn staart eraf vliegt, boeie. :p Landen met videobril wordt nog grote paniek vermoed ik. ;) (Ik kan hem niet zomaar afzetten, ik draag ook een gewone bril).
 
Laatst bewerkt:
Ik vlieg met de voyager en die lijkt wel wat op de twinstar.
Tot nu toe vind ik dit de beste kist voor fpv.
En landen met zo'n ding is echt een eitje.
 
Enige nadeel van de twinstar dat ik me kan bedenken is dat voor zeer lange vluchten de 2 motoren minder zuinig zijn dan 1 motor en je dus minder ver geraakt dan bvb een easystar. Verder is er ook niet zoveel ruimte in als bvb in een skywalker denk ik, maar met wat creativiteit raak je al je apparatuur makkelijk kwijt.
Met pannen je motoren kunnen zien vind ik dan weer prachtig en onder de twinstar is zeer makkelijk een landingsgestel geplakt wat voor het opstijgen wel makkelijk is als je geen gooier hebt.
Deze twinstar was een 5 jaar geleden mijn 1e vliegtuig en heeft talloze crashes en modificaties meegemaakt, maar zoals je ziet beleef ik nog altijd hopen plezier aan het toestel. Wat betreft kostprijs/plezier verhouding is dit vliegtuig met dikke stip nr1 uit mijn vloot.

Moeilijkste bij de landing is het inschatten van hoogte en ook een beetje van snelheid. Daarom heb je best een ervaren modelvlieger naast je staan die je voortdurend je hoogte ongeveer meld en zegt of je goed zit voor landing. " 10m, ja zit goed, 7m, 5m, laat zo maar verder zakken, 3m, 1m zet maar neer" hop en je staat veilig op de grond.
 
Laatst bewerkt:
Moeilijkste bij de landing is het inschatten van hoogte en ook een beetje van snelheid. Daarom heb je best een ervaren modelvlieger naast je staan die je voortdurend je hoogte ongeveer meld en zegt of je goed zit voor landing. " 10m, ja zit goed, 7m, 5m, laat zo maar verder zakken, 3m, 1m zet maar neer" hop en je staat veilig op de grond.

Dat went vanzelf:). Voordat je het weet vind die ervaren modelvlieger naast je maar irritant. Wedden?;)

Vloog die Twinstar niet als een natte dwijl die je de hoek om moest dwingen?
Ik meen dat regelmatig gelezen te hebben..Voor een beginner prima, maar wil je wat meer dan schoot een twinstar ( blijkbaar) direct te kort.
Volgens mij was ook Sander niet echt te spreken over zo'n kist.
Maarja, Ik heb hem verder niet gehad:). Lijkt me een fijne kist als beginner..
 
Daar ben ik bij die grote HK kist ook bang voor, het schijnt dat grotere kisten wat lomper de bocht om gaan. Dat verraste me ook al zo bij de funcub. Als dat bij de twinstar ook zo is zou ik het best wel vervelend vinden. Dan zou ik persoonlijk bij de wat kleinere kisten blijven, op de rug van mijn spacescooter bijvoorbeeld.
 
hi

Effe van af de gsm

Was laatst in heemskerk
Daar was freijn ook aan het fpv,en
Dacht dat i 5 amp gebruikte om te
cruisen
effe na vragen rob
 
Dat went vanzelf:). Voordat je het weet vind die ervaren modelvlieger naast je maar irritant. Wedden?;)

Vloog die Twinstar niet als een natte dwijl die je de hoek om moest dwingen?
Ik meen dat regelmatig gelezen te hebben..Voor een beginner prima, maar wil je wat meer dan schoot een twinstar ( blijkbaar) direct te kort.
Volgens mij was ook Sander niet echt te spreken over zo'n kist.
Maarja, Ik heb hem verder niet gehad:). Lijkt me een fijne kist als beginner..

Ja, inderdaad, na enkele landingen heb je die helper niet meer nodig, maar ik antwoorde op de vrees van Sven dat zijn eerste landingen met bril paniekerig gingen worden. Mijn eerste landingen was de hulp van clubleden mij meer dan welkom.

Als beginner 5 jaar geleden heb ik zowel de easy als twinstar grondig overwogen als 1e toestel. IEdereen zei dat ik de easy moest nemen, maar nu, na 5 jaar, heb ik me de keuze voor de twin nog geen moment beklaagd. (en ik heb ondertussen wel met een easy ook gevlogen)
De twin heeft rollen en rechte vleugels (geen strijkijzer nodig), kan grotere props hebben, zweeft bijna even goed, is even crashbestendig, kan prima rugvlucht, loopings en rollen aan, ziet er meer schaal uit, kan met flink wat meer stijgvermogen uitgerust worden en kan daardoor mits juiste motorisatie ook meer gewicht omhoog sleuren.
Ik heb dit toestel als leertoestel gebruikt, als sleper voor kleine zwevers (type easyglider) waarbij ik steeds probeerde om even lang te zweven als de zwever, wat soms nog lukte ook, als ragbak als al mijn andere toestellen onvliegbaar waren, om wedstrijden mee te doen (paaltjesvliegen, spotlandingen, enz) en nu voor pfv.
Dat ie direct te kort schiet als je eens wat anders wil zou ik dus niet direct zeggen ;-)

Leuk is bvb ook om een panne van 1 motor te simuleren, en met 1 motor te leren vliegen. Kan met een easy niet. Ik heb op de mijne ook de motoren meegemixed met rudder (schakelbaar via knop op zender), waardoor je de kist zeer snel in de lucht 180° om kan gooien of waarmee ik op de grond kan sturen.
 
Laatst bewerkt:
mijn voyager heeft totaal 20A in mijn cruise verbruik ik 5A hooguit.
Met mijn 5000 3s vlieg ik zowiezo 40 min.
Ik heb mijn voyager zien rollen en dat was ook niet gek.
Voor een beginner is die geweldig beter dan een easystar vind ik.
 
Even een update van mijn wedervaren gisteren, woensdag 29/12 :-) .
Gisteren wou ik gaan vliegen en nog wat sneeuwopnames maken en tevens meer vertrouwd raken met het vliegen met headtracker.
Op mijn wildvlieglocatie aangekomen had ik echter mijn HD camera thuis vergeten. Grmbl, nou ja, 't is niet ver dus snel even terug naar huis, camera halen.
Toen ik terug kwam was het al na 3 uur en begon het al mistig te worden. Het was bovendien de 1e keer met mijn 'meer mobiele' setup :
ontvanger met omni antenne op mijn kop (op trimersion bril) en laptop met capture kaart in de rugzak, zodat ik eigenlijk geen grondstation meer heb.

Nu ja, 't was toch al half vier denk ik toen ik eindelijk klaar was om op te stijgen. Landingsgestel nog vanonder de twinstar gehaald, want in de sneeuw ging dat toch niet.

Eerst geprobeerd glijdend te starten. Helaas raakte 1 vd props de sneeuw bij het accelereren en sproeide die leuk camera, osd en videotx onder de sneeuw ! GRRRR ! Alles afkuisen en opdeppen. Gelukkig bleef alles werken.
NA even overwegen toch maar besloten door te gaan en de twinstar op te gooien, wel gewoon op zicht met de bril omhoog geschoven. Dat ging bijna mis, want de twinstar was niet goed meer uitgetrimmed. Ik had namelijk wat lood in de staart geplakt (35g) om het gewicht van de HD camera te compenseren, een lichtere batterij gepakt en deze verder naar achter geschoven. Blijkbaar allemaal wat veel van het goede want het vliegtuig viel scherp naar rechts weg en, met vol links tegensturen, deed hij toch nog een 270° bocht alvorens recht te komen, daarbij nipt een oude graafmachine en een hoop houten kisten missend.

Omhoog met die handel en bril opzetten. SHIT dat viel tegen. Al ZOO mistig (vooral aangedampt), daar viel niet mee te vliegen, bril terug omhoog en op zicht vliegen dan maar :( Headtracking doet dan heel raar als je op zicht je vliegtuig volgt ;-) Bij low passes zag ik de camera in de raarste hoeken staan. Hier kwam de schakelaar op mijn MX-12 van pas (zie mx-12-met-8-kanalen-via-ppm-mixer-en-headtracker ) : even centreren en hopla, tracker af, waardoor de camera netjes bleef staan de rest van de vlucht.

Nog wat rond mijn hoofd aan 't vliegen geweest en vermits ik nietmeer in de bril keek, kon ik ook het voltage van de batterij niet zien. Je raad het al, net toen ik dacht "na dit rondje zet ik hem neer" besloot de batterij dat het welletjes was en in een scherpe bocht op zeer lage hoogte had ik plots geen vermogen meer en kwakte de twinstar in de sneeuw.

Een treffend einde van een successloze dag zeg maar :( OSD gaf er de brui aan en ik haaste me om alles af te zetten, in te pakken en de boel thuis te gaan drogen. Na een paar uur drogen op de verwarming deed de OSD het toch weer.

De twinstar had van de crash enkel een kleine barst opgelopen die snel met secondenlijm gelijmd was.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Vandaag was een veel betere dag dan gisteren (zie vorige post voor het verhaal). Ondanks dat er mist voorspeld was, scheen deze middag de zon en loste die de paar nevelslierten snel op. Bovendien windstil, dus er moest en zou gefpv'ed worden vandaag :-)

Verhaal komt straks na het eten, en hopelijk krijg ik vandaag ook nog de video van gisteren en vandaag verwerkt :-) Stay tuned

Edit : het eerste van de 3 videootjes : dit was mijn eerste vlucht van vandaag. 2e vlucht en rampvlucht van gisteren komen nog.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hallo u4eake, ja ge hebt van die dagen dat het meteen al direct verkeerd gaat, en meestal gaat dit van slecht naar erger. Ja ik ken dat ook! :D
Zoals ik al in andere postings geschreven heb, ben ik ook al een tijdje geïnteresseerd in FPV-vliegen. Momenteel nog een beetje de kat uit de boom kijken.
Ik zou anders vragen wat uw configuratie is, maar ik zal eens wat draadjes doorlopen en kom ik daar wel achter denk ik.
Ben wel op zoek naar een deftige online-winkel waar ik aan mijn trekken kan komen.
Waar ik een beetje bang van ben is dat je bij sommige online-winkels soms lang moet wachten vooraleer je uw materiaal thuis krijgt. :mad:
Meestal staat het materiaal wel op hun site, maar moeten ze in principe het materiaal zelf nog gaan bestellen, dus ze werken zonder een deftige voorraad.:sad:

Heb enkele site’s op het oog :

FPV systems & electronics specialist, -= Estore Rotterdam =- Hughe & small r/c planes and helicopters. Also import of Walkera products!!

FPVsystems - Online FPV Store
 
mijn setup is momenteel als volgt :
Multiplex twinstar met brushless motoren en corona RP8DII synth ontvanger 35Mhz
Sony 420 lijnen 1/3" CCD board camera
BEVRC 2.4Ghz video zender / ontvanger set 500mW
CeOSD en microfoontje ook vanbij BEVRC
Zelfgemaakte pan en tilt met turnigy 90MG en hxt 500
Hobbyking X-1000 headtracker met ppm mixer ingebouwd in graupner mx-12 voor 8 kanalen
Laptop met capture kaart voor opname van ccd cam
Kodak ZX-1 HD camera

Heb em ook aan mijn eerste post toegevoegd.
 
Vandaag even aan 't zoeken geweest waardoor die vervelende lijntjes komen als ik de video opneem op mijn laptop.
Blijkt aan de opnamesoftware te liggen. Ik gebruikte altijd roxio media import en die blijkt de streepjes te geven. Met windows media import heb ik geen lijntjes, maar die neemt alleen in wmv op, dus dan maar virtual dub gedownload en daarmee heb ik ook geen lijntjes.
Nu nog wat zoeken naar de goeie instellingen, compressie enz en dan is dat probleem ook weeral opgelost !
Wel jammer van de opnames die ik al gemaakt heb, maarja...
 
Vandaag even aan 't zoeken geweest waardoor die vervelende lijntjes komen als ik de video opneem op mijn laptop.
Blijkt aan de opnamesoftware te liggen. Ik gebruikte altijd roxio media import en die blijkt de streepjes te geven. Met windows media import heb ik geen lijntjes, maar die neemt alleen in wmv op, dus dan maar virtual dub gedownload en daarmee heb ik ook geen lijntjes.
Nu nog wat zoeken naar de goeie instellingen, compressie enz en dan is dat probleem ook weeral opgelost !
Wel jammer van de opnames die ik al gemaakt heb, maarja...

Probeer zonder compressie op te nemen.
Ja ik weet dat je geheugen als een gek gaat dan, maar als je later weer bewerken wilt of publiceren dan heb je weer een conversie slag en dus verlies.

Of probeer een compressie uit.... bewereken en publiceren...en kijken welke instelling het beste resultaat geeft.
Helaas kan ook dat weer veschillen met youtube en vimeo.......

Heb zelf een mac en eindelijk gevonden hoe ik in HD publiceren kan...

Leuk dat FPV, maar je krijgt er gelijk 5 andere "hobbies" bij :-)

- lipo's
- video
- gps
- bedrading/onstoring
- hoogfrequent techniek 35 Mhz, 420Mhz, 900Mhz, 1.2 Ghz 2,4 Ghz 5,8 Ghz
 
Back
Top