UAVframe ---CW-series---

Discussie in 'Multicopters' gestart door payday, 27 sep 2012.

  1. payday

    payday

    Lid geworden:
    12 sep 2006
    Berichten:
    201
    Locatie:
    waalwijk
    Hey Tasz,

    Veel mensen hebben toch last van trillingen die ze niet wegkrijgen bij de camera , daarom hebben wij een betaalbaar systeem getekend en laten frezen en monteren, het is gemaakt van 5 mm dik carbon plaat , met 6 (wiredamper small) of 11 gaatjes (wiredamper big) in de zijkant , de plaatjes worden verbonden met gevlochten staalkabel, dit principe wordt al tientallen jaren gebruikt om trillingen te absorberen.
     
  2. Tasz

    Tasz

    Lid geworden:
    10 okt 2011
    Berichten:
    3.548
    Locatie:
    Kudelstaart
    Haha ja dat snap ik. Ik bedoelde eigenlijk dat ik foto's wil zien en wat de resultaten zijn met een av 200
     
  3. Rogier

    Rogier

    Lid geworden:
    10 mei 2012
    Berichten:
    852
    Locatie:
    Drenthe
    Kijk even op de site van Flexacopter. Zij hebben een perfect werkend systeem. Het wordt veel gebruikt in de scheepvaart.
     
  4. Tasz

    Tasz

    Lid geworden:
    10 okt 2011
    Berichten:
    3.548
    Locatie:
    Kudelstaart
    Weet ik, maar die weet ook zijn prijs.
    En bij die ben je verplicht om je lipo in dat bakje te doen anders werkt hij niet.
    Mijn 2x 6s 5000 mah lipos passen daar niet in.
    Heb dat ding namelijk gezien op de mbf meeting.
     
  5. Rogier

    Rogier

    Lid geworden:
    10 mei 2012
    Berichten:
    852
    Locatie:
    Drenthe
    3x 5000 4s passen er wel in.. maar ja, dan heb je idd geen 6s. En dat hij zijn prijs heeft.. tja.. terecht. Het werkt top. Kijk naar een goede gimbal. Een echt goede heeft ook zijn prijs. Bijvoorbeeld de Cinestar of een Zenmuse. Er is geen gimbal die in de buurt van die 2 komt op dit moment.
     
  6. Tasz

    Tasz

    Lid geworden:
    10 okt 2011
    Berichten:
    3.548
    Locatie:
    Kudelstaart
    Klopt, maarja die s6 past er niet in, en daarom ben ik benieuwd naar dit systeem
     
  7. payday

    payday

    Lid geworden:
    12 sep 2006
    Berichten:
    201
    Locatie:
    waalwijk
    Zodoende hebben wij geen bakje gekozen, maar gewoon accuus in een strap in of aan je landingsgestel.
     
  8. Rogier

    Rogier

    Lid geworden:
    10 mei 2012
    Berichten:
    852
    Locatie:
    Drenthe
    Dat is inderdaad ook een goede optie. Maar is het niet zo dat een wire damper nog beter werkt als er een 'lekkere' massa aan hangt?
     
  9. payday

    payday

    Lid geworden:
    12 sep 2006
    Berichten:
    201
    Locatie:
    waalwijk
    Jazeker klopt helemaal, dit is ook het geval, het wiredampersysteem wordt enerzijds aan de multi, anderzijds aan het landingsgestel gemonteerd, het landingsgestel heeft een 200 mm lange rails waaraan je 2 lipos en een gimbal kan hangen, indien gewenst kan er ook nog 2 lipos aan de buitenkant van het landingsgestel komen te hangen, eigenlijk hetzelfde als dwx...
     
  10. Rogier

    Rogier

    Lid geworden:
    10 mei 2012
    Berichten:
    852
    Locatie:
    Drenthe
    Check ik snap! Toch zou ik persoonlijk het meeste gewicht zo hoog mogelijk willen hebben want hoe lager het gewicht hoe groter en eerder hij uitzwenkt. Ik ben erg benieuwd naar jullie oplossing!! Leuk leuk! En sowieso goed dat ook dit initiatief, net als Flexacopter, uit NL afkomstig is!!
     
  11. payday

    payday

    Lid geworden:
    12 sep 2006
    Berichten:
    201
    Locatie:
    waalwijk
    Ja dat lijkt ons ook, we hebben al wat brackets gemaakt die je over de 2 tubes kan schuiven (net als de gimbal) en dan kan je daar zekere 2 lipos aan ophangen en vast maken met een strapje. je kan schuiven met de lipos en gimbal om het perfect uit te balanceren.
     
  12. payday

    payday

    Lid geworden:
    12 sep 2006
    Berichten:
    201
    Locatie:
    waalwijk
    Het is al weer even geleden, het valt altijd wel ergens tegen op het moment dat je werk uitbesteedt, maar dan toch hier alvast een foto van een "wiredamper module big", de bedoeling is dat er 4 onder de multi komen,

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  13. Rogier

    Rogier

    Lid geworden:
    10 mei 2012
    Berichten:
    852
    Locatie:
    Drenthe
    4 Onder 1 multi? Heb je dan straks per bevestigingspunt een eigen wida? Lijkt me veel 4, maar wellicht dat de foto het formaat niet helemaal duidelijk weergeeft. Ziet er in ieder geval wel verzorgd uit.

    Klein zijstraatje; waar besteed je het uit? Het verre oosten? Dan kon er wel eens binnenkort een replica op de markt liggen als het aanslaat.. :)
     
  14. Thom

    Thom

    Lid geworden:
    28 jul 2009
    Berichten:
    825
    Locatie:
    Zutphen
    niet erg toch :)
     
  15. Rogier

    Rogier

    Lid geworden:
    10 mei 2012
    Berichten:
    852
    Locatie:
    Drenthe
    Nee zeker niet, maar dat zeg ik toch ook niet? Ben gewoon nieuwsgierig en welicht enthousiast?
     
  16. payday

    payday

    Lid geworden:
    12 sep 2006
    Berichten:
    201
    Locatie:
    waalwijk
    Er komen 2 modellen, dit is de big en de andere is de small, verschil is 11 of 5 draden, 4 modules met 5 draden is voor enkele lipo en of lichte camera, maar er zijn bijvoorbeeld ook setups met 2 x 5000/8000 mah en een zware camera, daarvoor is de afbeelding hierboven geschikt voor.
     
  17. payday

    payday

    Lid geworden:
    12 sep 2006
    Berichten:
    201
    Locatie:
    waalwijk
    En het is iets makkelijker indien gewenst er 2 weg te knippen, zodat er maar 9 wires zijn, dan ze erbij te knippen.

    Iedereen vliegt met verschillende accuus, cameras, gimbals etc. dus beter een draadje teveel dan te weinig.
     
  18. Tasz

    Tasz

    Lid geworden:
    10 okt 2011
    Berichten:
    3.548
    Locatie:
    Kudelstaart
    Past het standaard met av200? en zitten er ook spacers etc bij?
    Wat raad je aan voor een av200 met een canon 650d (ongeveer 1200 gram)
     
  19. payday

    payday

    Lid geworden:
    12 sep 2006
    Berichten:
    201
    Locatie:
    waalwijk
    Hey Tasz, het systeem is compleet, je kan het zo tussen ieder frame en landingsgestel met gimbal plaatsen. in de cw frames zijn de bevestigingsgaatjes al gefreesd, bij een ander frame zal je zelf even wat gaatjes van 3mm moeten boren.

    Ik zou voor de grote wiredampers gaan, want dit is zeker een zwaardere setup.
     
  20. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.426
    Locatie:
    Rotterdam
    Kleine veegactie op verzoek
    Rest van de discussie in de geveegde zone graag via pb..
     

Deel Deze Pagina