Unilog Software

Discussie in 'F5J' gestart door trebor siuhyn, 15 dec 2012.

  1. trebor siuhyn

    trebor siuhyn

    Lid geworden:
    29 nov 2002
    Berichten:
    1.901
    Locatie:
    AgatHazzel
    Dames en Heren,

    Er is een nieuwe software update 1.07 beschikbaar.
     
  2. e.rukkers

    e.rukkers

    Lid geworden:
    24 mrt 2005
    Berichten:
    1.260
    Locatie:
    wichmond
    wat is er vernieuwd?
     
  3. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Änderungen v1.07:
    1. Speed-Sensor wurde mit v1.06 beim Start nicht mehr auf 0 gesetzt
    2. HoTT: UniLog 2 kann jetzt wahlweise als GAM (General Modul), EAM (Electric Air Modul) oder ESC (Regler) konfiguriert werden > damit können auch mehrere UniLog 2 zusammen an HoTT betrieben werden

    Mvg Johan
     
  4. PH_AJH

    PH_AJH Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    12.116
    Locatie:
    away
    Weet iemand of er nog een versie met trainingsmodus komt, waarbij je niet iedere keer de accu hoeft los te trekken om de boel te resetten?
     
  5. Gerben

    Gerben Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    5.420
    Locatie:
    Rotterdam
    Arjan,

    Gewoon de F5J limiter uitzetten?
    Kun je later in de logs nalezen hoe hoog je geweest bent.. en die 30 seconden motortijd, die kun je op de hand ook wel controleren..

    Gerben
     
  6. PH_AJH

    PH_AJH Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    12.116
    Locatie:
    away
    ja dat kan, maar in F5J modus kun je met HoTT direct in het display op de zender je starthoogte zien (op het moment dat die wordt vastgelegd, dus 10 sec na "motor uit"). Je zet dan precies hetzelfde als op het Unidisplay bij het uitlezen. Dat is erg handig - kun je gelijk de volgende start aanpassen als het niet goed genoeg was. Hele directe feedback, zeg maar.
     
  7. Wimh

    Wimh

    Lid geworden:
    25 mei 2005
    Berichten:
    793
    Locatie:
    Vliermaal, Belgium
    gewoon de unilog parallel met de regelaar aansluiten ipv in serie..., kan je in ieder geval herstarten...
     
  8. PH_AJH

    PH_AJH Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    12.116
    Locatie:
    away
    Nee, daar gaat het niet om. Dan kun je wel weer gas geven maar gaat hij niet meer de starthoogte bepalen.
    Als ju nu in F5J-modus de accu aansluit gaat hij initialiseren; je kunt daarna 1x gas geven en 10 seconden na "gas uit" wordt de starthoogte opgeslagen/weergegeven. Dan, 30 seconden na de landing, stopt hij automatisch met loggen.
    De enige manier om vervolgens weer te starten is de accu loskoppelen en weer aansluiten. Het zou zo handig zijn als hij na het stoppen vanzelf opnieuw initialiseerde. Dat is alles.
     
  9. Gerben

    Gerben Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    5.420
    Locatie:
    Rotterdam
    Daar is al eens over gediscussieerd (vooral in Duitsland, ook met wat Nederlanders en SM zelf), de conclusie was dat het te makkelijk zou zijn te vergeten de trainingsmodus uit te schakelen bij wedstrijden.
    Omdat het onderscheid tussen trainigsmodus en wedstrijdmodus dan weer moeilijk te maken is bij het uitlezen in een wedstrijd (zie je niet als het schermpje uitgelezen wordt), is deze optie niet meegenomen in de software.


    Als je het heel graag wilt zou je met een kleine RC Switch (schakelaartje wat je via de zender/ontvanger kunt bedienen) de plusdraad van de Unilog kunnen onderbreken via de zender, dan reset hij zichzelf.
    Neem wel de plusdraad die je 'doorgelust' hebt naar de LINK poort, anders zou je de BEC spanning naar je RX kunnen onderbreken, da's minder handig...
    Voorbeeld van een RC-Switch:
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8833__Turnigy_Receiver_Controlled_Switch_.html

    Zo zou je door een schakelaar op je zender over te halen de Unilog kunnen resetten, hij neemt dan wel je vlieghoogte van dat moment als 0-hoogte..

    Gerben
     
  10. trebor siuhyn

    trebor siuhyn

    Lid geworden:
    29 nov 2002
    Berichten:
    1.901
    Locatie:
    AgatHazzel
    zoals eerder vermeld komt er geen trainings software de reden hiervan is dat de Duitse vliegers bang zijn dat ze deze tijdens een wedstrijd vergeten uit te zetten en dat ze daarom gediskwalificeerd worden.
     
  11. PH_AJH

    PH_AJH Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    12.116
    Locatie:
    away
    okay duidelijk, dat stukje informatie was mij niet bekend. Zo'n heel groot drama is het nou ook weer niet :)
     
  12. trebor siuhyn

    trebor siuhyn

    Lid geworden:
    29 nov 2002
    Berichten:
    1.901
    Locatie:
    AgatHazzel
    een drama niet maar ik vond de uitleg waarom een beetje "dom" want de duitsers hebben niet eens een competitie
     

Deel Deze Pagina