USS Zumwalt DDG-1000

Enkele weken geleden hebben we een nieuw model aan onze vloot toegevoegd. Een model van de laatste nieuwe aanwinst van de U.S. Navy. De Guided Missile Destroyer USS Zumwalt in schaal 1/144.

full


full


full


Meer foto's vinden jullie in mijn fotoalbum van de Zumwalt.
Groetjes, Jos
 
Hier geef ik een beetje uitleg over de bouw van de Zumwalt.

full


De spanten zijn uitgezaagd.

full


De spanten zijn op de helling vastgezet. Tot hier is een klassieke methode gevolgd.

full


De ruimte tussen de spanten wordt opgevuld met balsablokjes.

full


De romp is dicht. De blokjes zijn goed herkenbaar onder de waterlijn. Boven de waterlijn wordt de romp gedicht met planken van 2 mm vliegtuig triplex.

full


Voor de verdere afwerking van de romp is een nylonkous gebruikt als mat om het balsa-onderwaterschip te beschermen. Heel veel lagen G4 doen de rest.

full


De opbouw bestaat uit 1 mm triplex.

full


En nog wat verf en een paar decals voor de afwerking.

Nog enkele gegevens over het echte schip;
Lengte : 185,90 m
Breedte : 24,60 m
Waterverplaatsing : 15.610 ton
Snelheid : + 30 Knopen ( + 56 Km/h )
Vliegtuigen : 2 MH-60 R Helikopters of 1 MH-60 R en 3 VTUAV's ( Drones )

Over het Model; Schaal 1/144
Lengte : 129 cm
Breedte 17 cm

Groetjes, Jos
 
Laatst bewerkt:
Mooi project!

Hoe lang geleden is deze boot gebouwd? Ik herken de grove platen/elementen op de opbouw van oude artist-impressions (deze bijv). Als ik echter naar recente foto's kijk is de opbouw veel gladder.
Ben je nog van plan dit aan te passen?
 
De bouw van het model is in september 2015 begonnen. Buiten de artist-impressions en een plannetje in een Duits modeltijdschrift was er toen niet veel over dit schip te vinden. Ik heb nog wel enkele kleine aanpassingen gedaan toen er wat meer foto's ter beschikking kwamen. De bedoeling was meer een vaarmodel te bouwen dan een echt schaalmodel. Bijgevolg denk ik niet dat er nog veel aan veranderd wordt. Op dit ogenblik wordt het originele schip trouwens operationeel uitgerust. Vermoedelijk wordt het in oktober operationeel. Waarschijnlijk ziet het schip er dan weer anders uit. De foto's van het schip die nu verspreid zijn komen allemaal van de zeetesten door de scheepswerf. Een marineschip ziet er elk jaar weer anders uit. Tijdens de testen bleek dat het schip bijna onzichtbaar was op de radar. Ze zullen wel iets verzonnen hebben om het iets meer te laten opvallen, dat was nodig i.v.m. de veiligheid, dus dat zal het uitzicht ook wel weer niet ten goede komen.
Groetjes, Jos
 
Mooi hoor!

Vaart dat nou een beetje, met die omgekeerde boeg? Gevoelsmatig zeg ik dat het enorm veel water over de boeg gooit, maar then again het water heeft wel een aardig stuk om terug te vloeien voordat het uberhaupt bij het dek komt... Ik ben benieuwd naar praktijkervaringen!
 
Die omgekeerde boeg vormt geen probleem. Het voordek blijft nagenoeg droog. Alleen het helikopter dek krijgt water over bij het achteruitvaren. Ik ben wel verrast door de snelheid die de boot haalt. Hij snijdt als een mes door het water.
Groetjes, Jos
 
Wat voor motoren heb je in je boot gebruikt? Wil zelf de USS Micheal Murphy gaan bouwen maar heb geen flauw idee wat voor motoren ik ga gebruiken.
 
Twee motoren Power 755/40 op 12 volt. Twee snelheidsregelaars Navy control 540 R 40 Ampere. Elke motor kan dus afzonderlijk aangestuurd worden. Twee vijfbladsschroeven 40 mm van Raboesch. De Zumwalt weegt vaarklaar iets meer dan 10 kg.
Groetjes, Jos
 
Back
Top