Van Amstel - Navalmodels.com - paar vraagjes

Discussie in 'Marineschepen' gestart door Smitae, 13 jun 2020.

 1. Smitae

  Smitae

  Lid geworden:
  3 jun 2020
  Berichten:
  6
  Locatie:
  Ommen
  Middag,

  Ik ben na jaren weer begonnen met modelbouw en wil de nederlandsche marine scheppen gaan bouwen. Ik ben begonnen met 1/350 de Van Amstel en heb ook maar een guppy besteld.
  Die passen als mooi bij elkaar als 2 boten van het MDAP programma. Wil er ook nog een PC461 bij halen, niet MDAP, maar ook US -> KM boot met een leuk verhaal.
  Als ik dan een beetje de boel weer te pakken heb gaan we echt los :)

  Zit nu een beetje te zoeken naar beste manier van bouwen. Vooral het verven, wat is handiger, eerst helemaal in elkaar zetten of losse onderdelen eerst verven en dan in elkaar klussen?
  Bv de diepte bom rekken, eerste de dieptebommen afwerken en er dan pas het ets stukje metaal op monteren. Dat soort dingen zit ik wel wat mee. Die krijg je toch nooit meer mooi in de verf als je die eerst helemaal klaar maakt en dan pas gaat verven? Of overdrijf ik nu een beetje?

  Andere tips die handig zijn? Modellen moeten wel show waardig gaan worden. Dus ook nog opzoek naar display waar ze mooi inpassen.

  Ik heb nog wat extra onderdelen besteld bij l’Arsnenal omdat Navalmodels aangeeft dat sommige onderdelen beter bij het model passen dan de originele plastic onderdelen voor de Van Amstel.
   
 2. Kreeft

  Kreeft

  Lid geworden:
  4 dec 2007
  Berichten:
  491
  Locatie:
  Hasselt ( B )
  Helemaal in elkaar zetten lijkt me niet aangewezen. Je kan beter in modules werken. Je geeft het zelf al aan. Je dieptebom rekken samenbouwen, schilderen en inbouwen. Dan je dieptebommen, schilderen en dan pas inbouwen. Sommige delen kan je beter schilderen voor je ze samenbouwt. Logisch nadenken, dan bouwen, schilderen, inbouwen.

  Groetjes, Jos
   
 3. Smitae

  Smitae

  Lid geworden:
  3 jun 2020
  Berichten:
  6
  Locatie:
  Ommen
  Thanks.

  Ja, vooral uit vissen van de volgorde is best een uitdaging heb ik ontdekt. Heb ook een tweede Van Amstel klasse besteld (Gaat de De Bitter worden), vooral omdat ik nu weet hoe ik het schip wil opbouwen, maar eens kijken of ik ze dan in een leuke display kan zetten als 3 schepen uit het MDAP programma. Zat te denken aan een diorama, maar ik heb geen ervaring met water maken en ook beetje jammer dat een deel van het model dan niet meer zichtbaar is. Dus dat doe ik maar ff niet.

  Als ik deze klaar heb wil ik kijken of ik een moderne boot in 1/150 zelf kan bouwen. Zeker met hulp van 3D printer heb ik wel het idee dat dat moet lukken, enig nadeel, defensie stuurt op dit moment geen tekeningen op i.v.m. Covid-19 maatregelen. Dus kan nog niet beginnen met 3D design werk op de computer. Maar ben nog wel ff druk met de bouw van de Navalmodel schepen, dus ook geen ramp. Ga er niet mee varen. Paar hele goeie bouw-posts voorbij zien komen, dus genoeg te lezen.
   
 4. Smitae

  Smitae

  Lid geworden:
  3 jun 2020
  Berichten:
  6
  Locatie:
  Ommen
  Weer klein stapje verder. Nu nieuwe guns bouwen, twin 40 mm, twin 20 mm en nieuwe rangefinder van ‘l Arsenal.

  Best klein spul.... en dan moet ik de 20 mm ook nog doen.
   

  Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina