Vbar usb probleem

Discussie in 'Flybarless' gestart door hermor, 8 sep 2020.

  1. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Ik heb een heli overgenomen met een vbar (niet mini) met externe sensor. Nu wil deze niet verbinden met mijn computer. Echter als ik een mini vbar aansluit werkt alles prima.

    USB blijft grijs, en rood : no connection

    Iemand een idee wat dat kan zijn? Heb gezocht naar drivers maar dan moet je een officieel account hebben, en dat heb ik niet. 1599595846509.jpeg 1599595869312.jpeg
     
  2. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.017
    Locatie:
    Rotterdam
    De volgorde van aansluiten is kritisch, weet ik nog van toen ik de boel instelde..

    maar, je hebt een originele liggen, waarom niet ff een account aanmaken?
     
  3. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Dat account maken heb ik ook maar gedaan, bleek ik overigens al te hebben van een poos geleden maar dan nog kan ik de downloads niet vinden, zal vandaag nog eens kijken..

    Bij de mini werkt het prima, das het vreemde. Aansluiten en hij maakt connectie op welke volgorde dan ook
     
  4. helihenk

    helihenk

    Lid geworden:
    4 apr 2004
    Berichten:
    455
    Locatie:
    Etten-Leur
    Hoe zat de vbar aangesloten in de heli ?
    Via een normale ontvanger , of via een VBAR sat ?

    In het laatste geval staat er waarschijnlijk een firmware op die de USB uitschakelt .

    Dan kun je dmv Bootloader de originele firmware weer terug zetten .
     
  5. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Hoi, ik heb geen idee eerlijk gezegd, heb de heli overgenomen zonder deze vliegend te zien, niet heel handig hoewel alles verder lijkt te werken. Heb alleen geen idee welke ontvanger er aan zat, wist ook niet dat dat uit kon maken..
     
  6. helihenk

    helihenk

    Lid geworden:
    4 apr 2004
    Berichten:
    455
    Locatie:
    Etten-Leur
    Andere mogelijkheid kan ook nog zijn dat je de verkeerde versie software op je PC hebt staan .
    Die kun je volgens mij allemaal via mikado nog downloaden als je een account hebt.

    pff wat zijn we tegenwoordig verwend met een VBC touch en draadloos updaten :)
     
    jjdehaan en Smoke vinden dit leuk.
  7. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Tja, nee ik heb die luxe niet(-;

    Ik kan alleen de downloads niet vinden, het lijkt of een gewoon account dan nog onvoldoende is.

    Wel vreemd dat alleen deze versie niet werkt, en de mini wel

    Ik begrijp waarom ze dit zo doen maar het maakt het voor iemand die meestal iets gebruikt koopt niet makkelijker
     
  8. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.017
    Locatie:
    Rotterdam
    het grapje wil, dat de chinese kloon gebruikers er zo mee aan de gang kunnen..
    dus de software moet vrij makkelijk van de site af te halen zijn..

    dat is juist het bijzondere nl.
    je zou denken dat ze het wel dichttimmeren op serienummer of zo.
    maar dat doen ze niet.
     
  9. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.671
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
    Heb je de vorige eigenaar ook gevraagd de vbar over te schrijven naar jou account,
    De mikado software op je huidige pc verwijderen en via de site vbar control manager downloaden of v5.3, alles is gewoon op de mikado site te downloaden en te vinden, je moet wel een account hebben en ingelogd zikn
    S6 in iedergeval
    Idd ook de boot recovery downloaden van de mikado site.
     
  10. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.671
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
  11. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    hoi allen

    Bedankt voor alle info, ik heb het nog niet opgelost maar ga er mee aan de slag, hou jullie op de hoogte!

    gr kees
     
  12. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Inmiddels via de mikado/vbar website de drivers gedownload, blijkbaar is dat anders voor een vbar blueline. tov een mini.
    Nu gelukkig een groen indicator dus heb goede hoop dat het gaat lukken nu.

    Nogmaals dank
     
    jjdehaan, AHoogendijk en pach1977 vinden dit leuk.
  13. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    555
    Locatie:
    breda
    Dan moet het wel gaan lukken.
     
  14. jjdehaan

    jjdehaan

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    1.671
    Locatie:
    Oostvoorne,Zuid-Holland
    Ik had vandaag even het zelfde probleem ,in het systeem beheer van de computer bij USB poorten gaf deze een melding dat de USB driver niet was geinstalleerd,deze geinstalleerd en alles is weer groen...
    S6 verder
     

Deel Deze Pagina