Vcontrol en spartan vortex

Discussie in 'Flybarless' gestart door Beano84, 20 jun 2019.

  1. Beano84

    Beano84

    Lid geworden:
    20 apr 2018
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Rotterdam
    Hallo,

    Zijn er hier mensen die een vbar control hebben i. C. M een spartan vortex? Het is voor mijn 450x. Ik heb een paar vragen daarover.. Ik gebruik overigens de preset kanalen van singleline mode op het udi protocol. Hoe hebben jullie de macrocells ingesteld?

    Hoe zet ik met mijn flightmodes in de vortex mijn hold op mn motorswitch, en de n, 1, 2 op mijn bankswitch? Nu heb ik mijn flightmodes n, 1, 2 op mijn bankswitch gekregen via het gyro kanaal, maar mijn hold (h) wil ik dus apart op mn motor switch hebben zodat ik alle flightmodes heb. Hoe hebben jullie dit gedaan?

    Tijdens de governor setup word er voor de hold percentage 11% gevraagd, hoe hebben jullie dit opgezet i. C. M de holdswitch/esc? Ik krijg het niet voor elkaar..

    Ik ben hier nu al 2 weken mee bezig, en ik kan er niet veel op internet over vinden. dus ik dacht ik vraag het hier even..

    Vriendelijke groet, mark
     
  2. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    555
    Locatie:
    breda
    Ik denk echt dat die er niet zijn het mooie van een vbar control werkt volgens mij alleen met vbars.


    Vorige week iemand gezien die een spectrum sateliet bond aan een neo maar is eigenlijk niet gangbaar.

    Mvg,
    Patriek
     
  3. Beano84

    Beano84

    Lid geworden:
    20 apr 2018
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Rotterdam
    Hoi Patriek, ben ik met je eens dat vcontrol het beste werkt met een neo. Omdat ik een vbar basic heb, wat eigenlijk gewoon een reciever voor de vcontroller is, lijkt het me toch mogelijk. Aangezien ik nog een spartan vx1 heb lijkt het me top om deze met mn vcontrol te vliegen..

    Ik moet alleen mijn hold knop op mijn gyro kanaal koppelen. Maar hoe? Zodat ik een onafhankelijke hold knop heb en 3 flightmodes op mijn bank switch heb.

    Groet Mark
     
  4. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    555
    Locatie:
    breda
    Via
    • Macrocells offer freely programmable mixers, 7-point curves, sequencers e.g. for retracts
     
  5. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    555
    Locatie:
    breda
    Voor het instellen van de schakelaars gebruik je
    transmitter setup
    assign&calibrate
    dan mandatory switches MANDATORY SWITCHES
     
  6. Beano84

    Beano84

    Lid geworden:
    20 apr 2018
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Rotterdam
    Klopt, dat is duidelijk. En vanaf cell is alles te combineren... Cell 27mijn tail gyro cell 15, staat nu doorgelust op cell 27 op een 3 weg zodat ik de 3 flight modes heb op mn bank switch. Dat werkt nu.

    Mn throttle cell 13, staat doorgelust op 28 op een 3 weg schakelaar zodat ik op mijn motor switch 11% throttle heb bij hold en van de hold af 100% throttle.. Werkt ook.

    Maar nu nog combineren... Of ben ik nu erg moeilijk bezig?
     
  7. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    555
    Locatie:
    breda
    Als ik je goed begrijp heb je 3 banks, en je hold werkt. Dan moet je niets meer verder combineren mijn inziens. Hold moet dan gewoon werken.
     
  8. Beano84

    Beano84

    Lid geworden:
    20 apr 2018
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Rotterdam
    Mijn throttle wordt afgekapt alleen, maar er komt nog geen "h" op mijn datapod. Deze word pas zichtbaar als ik ook mijn hold weet te koppelen aan mijn gyrokanaal met een bepaalde gyro waarde..

    Dus in de flitghtmode in de vortex, zie hij deze hold nog niet omdat deze nog niet gekoppeld is aan mijn gyrokanaal..

    De flightmodes werken op het gyro kanaal van de vortex
     
  9. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    555
    Locatie:
    breda
    Ik snap niet waarom dat belangrijk is maar ik ken de vortex ook erg slecht.
     
  10. Beano84

    Beano84

    Lid geworden:
    20 apr 2018
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Rotterdam
    je flightmodes stel je in op de vortex met behulp van je gyro gain… dus op een 3 way switch op stand 1 b.v geeft een bepaalde waarde dat word dan flight mode 1, draai je je gain waarde verder op op stand 2 dan kom je op flight mode 2 bijvoorbeeld.. zo kan je je flightmodes op een switch zetten
     
  11. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    555
    Locatie:
    breda
    Bij mikado staat hold los van flightmode of bank, zou het zonder blades met motor los eens testen.
     
  12. Beano84

    Beano84

    Lid geworden:
    20 apr 2018
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Rotterdam
    Hoi Patriek,

    Hij slaat hem door mn motorswitch heen. Ik moet mijn motor switch ook aan mijn gyro kanaal koppelen zodat ik een h van hold krijg bij mijn motorswitch
     

Deel Deze Pagina