Verdeler beept niet

Discussie in 'Beginners' gestart door Turbolet, 19 mei 2021.

  1. Turbolet

    Turbolet

    Lid geworden:
    19 mei 2021
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Schoonoord
    Ik ben van zender gewisseld mijn Brushless ESC beept niet komt dus niet on line, is hij stuk of moet ik de nieuwe zender en ESC op elkaar afstellen?
     
  2. onno10

    onno10 The First Aviators

    Lid geworden:
    28 sep 2013
    Berichten:
    1.928
    Locatie:
    Rosmalen
    Welke zenders heb je gewisseld. Ander merk ?
     
  3. Turbolet

    Turbolet

    Lid geworden:
    19 mei 2021
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Schoonoord
    Nee Fr Sky Taranus
     
  4. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.517
    Locatie:
    Rotterdam
    vrij zeker dat de regelaar niet piept, omdat hij nog in de beveiliging zit.
    de regelaar moet 0 gas zien, voor hij "los" komt.
    en eigenlijk bij iedere zender zit die 0 net ff ergens anders.

    trim het gas een flink omlaag. waarschijnlijk gaat hij ergens opeens wel aan de gang

    blijkt dit het probleem, zou je eigenlijk de regelaar ff moeten calibreren zodat 0 en 100% wel kloppen.
    maar als het werkt met de trim, dan werkt het.
     
  5. Turbolet

    Turbolet

    Lid geworden:
    19 mei 2021
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Schoonoord
    Zover nog geen geluid
     
  6. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    8.851
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/TFA
    En alle servo's werken wel normaal?
     
  7. Turbolet

    Turbolet

    Lid geworden:
    19 mei 2021
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Schoonoord
    Nee niets geen geluid geen beweging alleen de ontvanger heeft een groen lampje
     
  8. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.517
    Locatie:
    Rotterdam
    Dan doet de ontvanger dus 100% niks.
    je regelaar doet niets, omdat er geen signaal wordt doorgegeven.

    Heb je opnieuw met je zender gebonden?
    zitten de andere kanalen (servo's) rechtstreeks op de ontvanger, of zitten de servo's in een stabilisatie (en die stabilisatie met 1 draad op de ontvanger)

    wat voor toestel zit het spulletje in?
    drone heeft andere kuren dan een auto.
     
  9. Turbolet

    Turbolet

    Lid geworden:
    19 mei 2021
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Schoonoord
    Ja ontvanger is gebonden
    Super Cub
     
  10. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    12.292
    Locatie:
    Woerden
    Niets werkt, ook de servo's niet!? Dan lijkt het mij dat de ontvanger niet werkt of dat de ontvanger de zender niet begrijpt. De zender stuurt de stuurcommando's als computer signalen door naar de ontvanger. Dat doet de zender volgens een bepaald protocol, je zou het een "taal" kunnen noemen. Als de computer in de ontvanger dat protocol niet begrijpt zal hij er niets mee kunnen doen.
    Zie het als jij naar China gaat en een Chinees om de weg vraagt. Je hoort hem praten en je bent dus met hem "verbonden", het probleem is alleen dat je er geen bal van begrijpt. Of jij zal Chinees moeten leren of die Chinees zal Nederlands moeten leren. ;);)
    Dus probeer uit te zoeken of je zender de taal gebruikt die de ontvanger kan begrijpen.
     
  11. wvr

    wvr

    Lid geworden:
    12 mei 2003
    Berichten:
    2.572
    Locatie:
    Velserbroek
    sluit eerst eens een gewone accu op de ontvanger aan en kijk of je dan een servo kan aansturen met je zender, als dat werkt kan je de servo op je gas kanaal zetten en weer kijken of de servo wel beweegt als je de gasknuppel gebruikt. mischien staat er een throttle-hold aan oid

    dan weet je in ieder geval dat de zender/ontvanger elkaar snappen.

    probeer het daarna nog eens met de regelaar (in het juiste kanaal)
     
  12. Turbolet

    Turbolet

    Lid geworden:
    19 mei 2021
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Schoonoord
    Bedankt het is mij duidelijk en ga door met proberen, intussen heb ik een nieuwe regelaar besteld.
    Dank mannen.
     
  13. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    8.851
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/TFA
    Waarom eigenlijk, als de oorzaak bijna zeker ergens anders zit?
    Als je de boel aansluit bewegen de servo's niet. Maar worden ze actief in hun positie gehouden of kun je ze verdraaien?
    Welke ontvanger gebruik je? Type? Versie?
     
    Unusual RC vindt dit leuk.
  14. Turbolet

    Turbolet

    Lid geworden:
    19 mei 2021
    Berichten:
    7
    Locatie:
    Schoonoord
    Ik kan ze eenvoudig bewegen X8R ontvanger Eflight pro verdeler.
     
  15. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    8.851
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/TFA
    Bij "verdeler" denk ik meteen aan de ontsteking van een meercilinder benzinemotor...
    X8R. ok. Welke firmware zit daarin? En zit in je beide zenders dezelfde firmware?
    Ken de Taranis niet, maar ik heb met m'n oude D8 protocol spullen ook het nodige feest gehad voordat, na een update, alles weer met elkaar werkte...
     
  16. Jasper_

    Jasper_

    Lid geworden:
    18 apr 2015
    Berichten:
    12
    Locatie:
    Nunspeet
    Goede firmware op de zender en ontvanger?
     
  17. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    14.517
    Locatie:
    Rotterdam
    Waarschijnlijk is je nieuwe zender niet goed voor de ontvanger.
    De twee matchen waarschijnlijk niet.

    dus die regelaar heb je voor jan lul besteld
     
  18. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    13.921
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Heb je de zender wel geprogrammeerd want de Taranis is iets anders dan een normale zender.
    Dus zie je wel dingen in het output menu bewegen als je de knuppels beweegt?
    En als dat zo is, is alles wel gebonden?
    Anders nog een keer binden voor de zekerheid.

    GJ
     
  19. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.097
    Je hebt een groen lampje op se X8R ontvanger. Even voor de volledigheid, dit groene lampje brand constant of knippert hij?

    Als het goed is zou hij continue moeten branden, dit geeft aan dat er een correcte verbinding is tussen zender en ontvanger.

    Tijdens het binden heb je hoogstwaarschijnlijk moeten aangeven of je hem wou binden met kanaal 1-8 of 9-16. Normaal gesproken zou je moeten binden met 1-8.

    Wat nog zou kunnen is dat je de servostekkers verkeerdom hebt aangesloten. De signaaldraad moet aan dezelfde zijde zitten als het label van de ontvanger. Meestal is dit de witte of oranje draad.

    Als ook dat correct is, kijk dan even in de output menu pagina of er wel daadwerkelijk inputs gekoppeld zijn aan de betreffende kanalen.
     

Deel Deze Pagina