WACO SRE 1/6

Discussie in 'Vliegende schaalmodellen' gestart door kvlasblom, 10 nov 2007.

  1. kvlasblom

    kvlasblom Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Heesch
    Voor mijn volgend project ga ik de WACO SRE bouwen op 1/6e schaal.

    [​IMG]

    De tekeningen zijn besteld!
     
  2. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    10.280
    Locatie:
    groningen
    Hoe wie wat waar wanneer?

    Zoals het er nu staat zegt het niet zoveel . . . :(


    jan.
     
  3. kvlasblom

    kvlasblom Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Heesch
    Ik ga hem bouwen van tekeningen van Sid Morgan (1982).
    Ze komen van Fred Novack, Vintage R/C Plans, www.vintagercplans.com.
     
  4. kvlasblom

    kvlasblom Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Heesch
    De tekeningen zijn dus binnen.
    Ik heb er enorme zin in, maar ga eerst een electrische figuurzaag aanschaffen.

    [​IMG]

    Het zijn drie grote tekeningen:
    [​IMG]

    En dan wel groter dan onze eettafel!!:
    [​IMG]
     
  5. Han

    Han

    Lid geworden:
    3 sep 2002
    Berichten:
    4.353
    Locatie:
    Epe..HanDeBouwer en hobbyhok
    Ha die Kim.

    Zo nu heb ik een arbotje!!!!!
    Om je even lekker temaken met een figuurzaag.
    De rest wist je al via pb!!!!

    [​IMG]

    En natuurlijk succes met bouwen.

    HanDeBouwer
     
  6. kvlasblom

    kvlasblom Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Heesch
    :) Dankje Han.
    Ik heb een aantal 2ehandse gevonden, nu nog kiezen -en besluiten of dat het geld waard is...
    Een nieuwe kan ik krijgen voor €63.
     
  7. Berto

    Berto Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 okt 2002
    Berichten:
    20.203
    Locatie:
    Zeewolde, RemoteJets.com / Modelbouwsticker.nl
    Weer een mooi projectje ;-) om te volgen :yes:

    Wat gaat de motorisering worden, iets in de trant van een 15 of 20cc 4-takt?!?!
     
  8. kvlasblom

    kvlasblom Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Heesch
    :) Dat weet ik nog niet zeker. Op de bouwtekening staat .60-.80, maar ik denk wel dat ik voor een 4-takt motor wil gaan inderdaad.
    Het gaat hier wel om een schaal model, en zo'n 2-takt klinkt dan natuurlijk voor geen meter.
    Misschien kunnen jullie mij bij de het maken van de goede keuze helpen? :)
     
  9. Berto

    Berto Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 okt 2002
    Berichten:
    20.203
    Locatie:
    Zeewolde, RemoteJets.com / Modelbouwsticker.nl
    Ikzelf vlieg een 1:6 Stinson Reliant met een 15cc 4-takt.

    Zie ook hieronder van onze website:
    [web:19c7437d08]http://www.bosmodelair.nl/berto/Stinson/stinson.htm[/web:19c7437d08]
    Deze kist weegt zoals je kunt zien +/- 5600 gram.
    Ik had er eerst een 20cc 4-takt op staan maar dat was veelste veel, echt teveel.

    Nu met een 15cc 4-takt vliegt de kist relaxt maar vol vermogen heb ik echt niet nodig want dan gaat ie alsnog in een niet schaal zijnde klim omhoog.

    Ik denk dat je met een 15cc 4-takt een mooie motorisering hebt.
     
  10. Berto

    Berto Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 okt 2002
    Berichten:
    20.203
    Locatie:
    Zeewolde, RemoteJets.com / Modelbouwsticker.nl
    Een 2-takt is uit den boze op zo`kist.

    Heb je wat meer technische gegevens van het model?
    spanwijdte, verwachte gewicht etc......
     
  11. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    10.280
    Locatie:
    groningen
    Vwb. de figuurzaag:
    Wie zei maar weer: "Koop altijd het duurste gereedschap dat je kunt betalen!" :?

    Mijn Dremel kostte destijd ongeveer fl. 300, en dat was denk ik geen cent teveel! :nooo:

    Doet het al ruim dertig jaar probleemloos! :p

    Als je voor tweedehands gaat: eerst proefzagen door bv. 6 mm. sperrholz! :teacher:

    Een nieuwe voor 63 euro: ???

    What you get is what you pay for.

    Overigens wel een must, zo'n zaag. :)

    Succes!


    jan.
     
  12. kvlasblom

    kvlasblom Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Heesch
    Bedankt voor de reacties!

    Berto, ik heb een paar van je videos bekeken, wat een mooie kist, zeg. En een schitterend geluid van die motor!
    Span (van de bovenste vleugels) wordt 1.73m. Wat het gewicht wordt, geen idee.
    Meestal kom ik lichter uit dan men verwacht, mijn kisten zijn zo'n beetje de lichtste van de club...

    Jan, ik moet erg veel op de centjes letten, helaas. Het gaat dan om een zaag van Ferm. Het is of een goedkope, of alles met de hand doen. Het zou kunnen dat een 2e handse dan nog betere kwaliteit opleverd, maar ja, testen is moeilijk omdat er geen in de buurt zijn. Tegen de tijd dat ik reisgeld besteed, had ik die nieuwe wel kunnen kopen. Daar denk ik dus nog even over na.

    Vanochtend naar de Multicopy geweest, maar mijn bouwtekening past niet door hun apparaat :(
    Van de eerste benodigde delen heb ik maar in A3 formaat, in stukken die aan elkaar geplakt moeten worden, gekopieerd.

    Verder nog een test gedaan met het strijken van kopieen op het hout. Dat gaat niet echt, dus ik denk dat het papier op hout plakken wordt. Suggesties welkom...

    Groetjes,
    Kim
     
  13. Berto

    Berto Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 okt 2002
    Berichten:
    20.203
    Locatie:
    Zeewolde, RemoteJets.com / Modelbouwsticker.nl
    Hee Kim,

    Dat geluid hoort op zo`n een kist dus op de Waco mag ook niets anders ;-)

    Als het met de strijkbout niet lukt zou je het ook met gewoon overtrekpapier kunnen doen, zo doe ik het ook vaak.

    Wat betreft een zaagmachine is een goede wel een must, ik heb er ook 1 staan maar die is van een mindere kwaliteit en daardoor gebruik ik hem eigenlijk nooit (heb hem gelukkig ook maar gekregen :lol: ).

    Dus als je er 1 koop koop dan maar een wat duurdere dat verdien je snel terug in gebruikersgemak.

    Grt,
    Berto.
     
  14. kvlasblom

    kvlasblom Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Heesch
    De duurdere zaag hier was over de €400...
    Dat gaat dus echt niet. Ik heb een krap budget.

    De kopietjes in delen:

    [​IMG]

    Ik denk dat ik ze uit zal knippen en zo precies mogelijk op het hout plak met van dat 3M spuitbus spul.
     
  15. kvlasblom

    kvlasblom Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Heesch
    Wat bedoel je hier eigenlijk precies mee? Eerst de tekening overtrekken, en dan?
     
  16. Berto

    Berto Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 okt 2002
    Berichten:
    20.203
    Locatie:
    Zeewolde, RemoteJets.com / Modelbouwsticker.nl
    Hetgene wat ik bedoelde is Carbonpapier.

    Dit papier leg je op het hout en daarop de tekening.
    Als je nu met een pen of potlood (of om niet op de tekening te schrijven een stomp stukje plastic) de te zagen lijnen volgt dan zal het carbonpapier op het hout de gevolgde lijnen weergeven.

    Haal de tekeningen en het carbon papier weg en zagen maar.

    Succes.
     
  17. kvlasblom

    kvlasblom Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.629
    Locatie:
    Heesch
    Ah zooo.
    Ja dat zou sowieso wel succes opleveren.
    Alleen het lijkt me wel veel werk (niet zeuren, ik weet het) en carbonpapier is steeds moeilijk te vinden en duur.

    Maar het blijft een goede suggestie... Nog even de twee opties overwegen...
     
  18. Han

    Han

    Lid geworden:
    3 sep 2002
    Berichten:
    4.353
    Locatie:
    Epe..HanDeBouwer en hobbyhok
    Oke Kim.

    Hier het antwoord van je Pb.
    Kan lekker iedereen mee lezen.

    Gewoon uitknippen en opplakken met de pritstift.
    Kun je later verwijderen met een beetje water uit de plantenspuit.
    Oja je de grote lijnen wel mooi uit knippen.
    Maar waar liggers komen hoeft niet hoor.
    Deze uitsparingen kun je trouwens mooi uitschuuren met het hout van de juiste dikte.
    Plak er gewoon een stukje schuurpapier er op. (aan 1 zijde)
    Zij kantje van het schuurpapier wel even netjes gladschuuren.


    Groeten Han.

    Meer vragen gewoon stellen hoor.
    Daar is dit forum toch voor. :lol:
     
  19. Theo Coenen

    Theo Coenen Guest

    Men neme een heel groot raam waar net op dat moment de zon op schijnt. Men gaat aan de andere zijde staan dan de zon is. Neemt de tekening en plakt die met plakband op het raam. Men neme een groot vel papier (patroonpapier uit het naaiattelier van de dames) en plakt dat weer over de tekening heen. Men neme een pen of potlood en een goede lineaal en overtekenen maar.

    [​IMG]

    [​IMG]

    oh ja, je kan ook op dat raam bouwen........
    [​IMG]

    Zo maak ik op een goede en goedkope manier mijn eigen werk-kopieën van de tekeningen.

    Als je zo al enkele tekeningen hebt overgetrokken kijken de buurt bewoners er ook niet raar meer van op als je zo staat te tekenen.................................................. 8) :lol:
     
  20. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    10.280
    Locatie:
    groningen
    Als het budgettair niet gaat, laat dan maar, want goedkoop is duurkoop is weggegooid geld. :cry:

    Misschien ken je een cluclid of iemand van het forum die enigszins bij je in de buurt woont? :D

    Alles goed voorbereiden en dan (in toerbuert) een avondje zagen, en je bent er. :p

    En ondertussen maar doorsparen . . . :wink:

    Ferm = troep (heb ik altijd begrepen) = weggegooid geld. :evil:

    Niet doen dus!!! :nooo:

    (Ik woon in Groningen, kom maar langs :D .)


    jan.
     

Deel Deze Pagina