wat te doen met een stukje pmma

Discussie in 'Duikboten' gestart door raf, 28 jul 2020.

  1. Henk Freubelaer

    Henk Freubelaer

    Lid geworden:
    8 dec 2020
    Berichten:
    74
    Locatie:
    N B
    Dat fietsje op je toetsenbord heeft een lekke achterband, ik hoop dat je ergens zulke kleine bandenplakkertjes kan vinden :p

    Mooi fijn spul hoor, ziet er goed uit.
    Ik ben zelf ook elke keer onder de indruk wat voor kwaliteit uit mijn printer rolt.
     
  2. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    Henk dat is het probleem van de ondersteuning.
    zet je te weinig dan zijn er stukken die niet geprint worden zet je te veel dan krijg je het ding er niet ongeschonden tussen uit .
    hier een fietsje in de ondersteuning.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  3. Henk Freubelaer

    Henk Freubelaer

    Lid geworden:
    8 dec 2020
    Berichten:
    74
    Locatie:
    N B
    Ja ik weet het, die dingen kunnen een behoorlijke "sta in de weg" zijn.
    De steuntjes weg halen is bij mij altijd het meest zenuwslopende werk.
    Ik doe dit voordat ik alles onder de UV lamp doe, dan is de resin meestal nog wel een beetje flexibel om te voorkomen dat iets afbreekt.
     
  4. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    ik doe geen auto support zetten maar ik zet ze zelf
    het voordeel is dat je ze dan verder van het fietsje kunt weg zetten en zo het verwijderen gemakkelijker is
    ook gebruik in alleen de dunste versie van support .
    de platte band is niet erg want als je het fietsje ergens wil neer zetten dan zie je dat toch bijna niet .
    daar ik rond de jaren 70 /80 zit kan ik dus ook fietsjes die Bv het onderste deel van het voorwiel missen nog gebruiken.
    toen hadden we van die stenen met een gleuf er in waar je de fiets moest in zetten .
    dus een gleufje met een teken pen en daar de fiets op plakken en toch herbruikbaar.
    andere fietsjes of brommers en dergelijke die mislukt zijn kunnen dienen voor in een fiets werk plaats of als schroot .
    er is dus bijna geen afval van wat mislukt is . ook bij de kratten en dergelijke die gooi je op een hoop als afval
     
  5. Henk Freubelaer

    Henk Freubelaer

    Lid geworden:
    8 dec 2020
    Berichten:
    74
    Locatie:
    N B
    Dat is een mooie manier van her-gebruik :thumbsup:

    Ik gooi zelf ook bijna nooit wat weg, je weet maar nooit waar het ooit goed voor is.
     
  6. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    zelfs de ondersteuning her gebruik ik omdat deze veel trekken op schroot buizen en die kieper ik in een wagon of container als schroot afval .


    buiten de loco's en de rails is hier zo goed als alles geprint . 20201202_182822[1].jpg
    de daken en de afdaken zijn niet geprint want dat kwam niet goed die golf plaat .
    die plaat was zo groot als het hele vat en die trok veel te hard aan de fep en kwam dan los van de Build plate
     
  7. Henk Freubelaer

    Henk Freubelaer

    Lid geworden:
    8 dec 2020
    Berichten:
    74
    Locatie:
    N B
    Dat ziet er mooi uit hoor, top.

    Wat ik doe om oppervlakte te verminderen is onder een hoek plaatsen, zo heb je alleen de doorsnee te printen en niet het hele oppervlak.
     
  8. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    Ja henk maar dan zit je met ondersteuning en op zo een oppervlakte als een dak gaat het alsnog door buigen en vervormen.

    juist een jerry kan geprint en 11 uur voor noppes .
    de voet zit aan de plaat en de ondersteuning ook maar geen jerry kan
    deze stond schuin zoals het hoort maar alsnog 11 uur voor noppes
     
  9. Henk Freubelaer

    Henk Freubelaer

    Lid geworden:
    8 dec 2020
    Berichten:
    74
    Locatie:
    N B
    Wat voor supports gebruik je?

    Ik heb dit een paar keer gehad met lichte supports.
    Wat ik nu doe is de stukjes die eerst geprint worden met een medium support.
    En dan plaats ik hier en daar wat medium supports, de rest dan lichte supports.

    Als de plak kracht aan de fep laag te hoog is dan trekt het model van de supports af.
    Daar heb ik nu geen last meer van met medium supports.

    En je kan pauze gebruiken, dan komt je print een stukje omhoog uit de resin.
    Dan kan je zien of het lukt.
    Nadeel is wel dat er een randje te zien kan zijn op de plek waar je de pauze hield.
     
  10. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    ja maar meestal is dat geen probleem dat streepje
    dat met die supports ga ik proberen
    20201216_090546[1].jpg
    hier het fietsje in de supports
     
  11. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    foutje
     
  12. Henk Freubelaer

    Henk Freubelaer

    Lid geworden:
    8 dec 2020
    Berichten:
    74
    Locatie:
    N B
    Toch netjes dat hij zelfs die dunne spaakjes print.

    Wat je ook nog kan proberen is het fietsje plat neer leggen, dan ligt hij op de supports in plaats van er tussen.
    En misschien een hogere resolutie van de lagen, 0.01 of 0.02
     
  13. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    plat leggen dan gaan de spaken naar de kl
    had ik reeds geprobeerd en 0,10 is reeds zeer dun wat lagen aan gaat
    dit fietsje print ongeveer 6 uur
    ik doe er dan 6 tegelijk maar dat maakt niets in tijd dat de printer nodig heeft
     
  14. Henk Freubelaer

    Henk Freubelaer

    Lid geworden:
    8 dec 2020
    Berichten:
    74
    Locatie:
    N B
    Ah ok.

    In tijd klopt, die gaat in de hoogte zitten, niet in de oppervlakte.
    Hij belicht een hele laag in een keer.
     
  15. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    vandaag poging 2 met de grijze anycub resin
    daar de photon s ook de spaken kan printen blijf ik met het probleem zitten van de roosters die hij niet goed print .
    hoe ik het ook doe de openingen in de rooster blijven dicht zitten
    straks als ze der uit komen een foto
     
  16. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    nu op het ogenblik te koud om te printen . de buiten temp is ook de temp op de zolder min of meer
    en dat is te koud voor de resin
    voor het snelheids bord is er zwarte resin besteld maar het door schijnen is niet zo het probleem wel het niet regelmatig verdeeld zijn van het licht

    20201231_083554[1].jpg
    een betere indicatie van hoe groot het is
    bord2.png bord4.png

    dus zilverpapier aan de achterkant kleven om het doorschijnen is niet mogelijk omdat ik er geen gaatjes in kan prikken met de juiste diameter
    extra leds bij zetten verergerd alleen maar het doorschijnen
     
  17. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    778
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Hey Raf, Ik volg meestal op de achtergrond, ik heb wel een oplossing voor je probleem, ik heb dit zelf toegepast in een bridge setup van de Union Wrestler.

    Het finale resultaat had ik nog niet gepost maar het werkt perfect, ik gebruik op mijn "knoppen" consoles, fiberoptics, een dik woord voor transparanten draadjes met een led achter, ik heb er zelfs verschillende kleuren mee gemengd...

    Mijn bouwschaal is 1op 50, mijn consoles zijn 3bij 6mm, 6 bij 6mm enz...

    Dus min of meer jou formaat. Het formaat van fiber is 0,8mm.

    Het is verschrikkelijk moeilijk om op dit moment goede foto's hiervan te maken omdat het licht de foto steeds maar weer blur maakt maar in "real life" ziet het er meer dan schitterend uit, ik was zelf verbaast, en denk dat dat dan ook iets zegt... (voor de mensen die mijn bouwverslag kennen en het model...)

    Nu veel gezwets, hier zie je het zelf om een idee te geven de grond plaat is 8 op 10cm ongeveer de voor consoles 3,4 op 2 en de achter consoles ongeveer 4 op 4.

    Ik probeer straks als de kids thuis zijn eens met hun high tech telefoon met triljoen megapicksels wat betere foto's te maken zolang moet je het met dit doen...

    Tijdens het testen: (nu is alles nog rood)

    [​IMG]IMG_6041 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_6039 by Jan Fabri, on Flickr

    Dan heb ik er 5 kleuren leds ondergezet... (best wel wat werk...)

    [​IMG]IMG_6099 by Jan Fabri, on Flickr

    in closeup vrij donker, in real life id dit echt super strak maar de foto op mega zoom verbrod het een beetje...

    [​IMG]IMG_6104 by Jan Fabri, on Flickr

    [​IMG]IMG_6105 by Jan Fabri, on Flickr

    Een kort filmpje geeft misschien een beter idee, ik hoop dat je er misschien iets mee kan...

     
    Herby63 vindt dit leuk.
  18. raalst

    raalst

    Lid geworden:
    16 mei 2005
    Berichten:
    1.061
    Locatie:
    onder water
    Hoi Raf, hoe zitten de leds achter dit schild ? hoeveel zijn het er bijvoorbeeld ? en kan het alleen in zijn geheel aan en uit of varieert het per gaatje ?
    Als het alleen maar aan en uit moet, dan helpt het misschien een stukje helder plastic op te schuren en dat er tussen te zetten zodat het het licht beter verstrooit.

    In beeldschermen en TV heb ik nog een truuk gezien : het licht schijnt van de zijkant/onderkant/bovenkant in een stukje helder plastic en wordt dan verstrooid tegen de achterkant (die je dan schuin afvijlt).
    de voorkant van het heldere plastic kan je dan opschuren voor nog diffuser licht.

    Of je monteert in elk gat een visdraadje en bouwt onder te tafel een lichtbak(je) dat de andere kan van die draadjes beschijnt.
    Dan kan je ook elk visdraadje apart van een led voorzien, als dat nodig is.

    als laatste : Mijn ervaring is dat LEDs heeeeel weinig licht kunnen geven, maar dat ligt aan je electronica. als je je schema wilt delen met me kunnen we er samen naar kijken.
    En als blijkt dat jouw leds toch maar 1 stand kennen, dan kan je altijd nog PWM (snel aan en uitzetten van de led, in de gewenste verhouding donker/licht) overwegen.
    maar dan moet er dus een oscillatortje of controllertje komen.

    (misschien beter om dit ergens anders of via PM verder te bespreken. want geen duikboot in de buurt ;-) )
     
  19. raalst

    raalst

    Lid geworden:
    16 mei 2005
    Berichten:
    1.061
    Locatie:
    onder water
    Hoi Jan en Raf, mischien is dit filmpje van Jan ook handig.
    Dit is wat ik bedoelde met de visdraadjes. Mooi werk Jan !
     
  20. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.565
    Locatie:
    As,België
    het principe met die draadjes is bekend maar het is te dik .
    dit bord komt tegen een 5X7 mm paal te hangen en de bocht van die glasvezel draadjes is groter
    in de oudere signalen werd dit gedaan maar dan was de mast naar 1 cm breedte opgetrokken
    als het maar licht gaf was het voor de klant reeds voldoende tijd toen .
    en pwm kan ik nog altijd proberen met een 12f629 processor daar heb ik meer dan genoeg ervaring mee
    al ben ik een stuk kwijt na mijn hersen infarcten .het is vervelend om steeds weer naar de processor manual te moeten zoeken om te weten welk pootje wat doet maar het is nu niet anders .
    een ronald jij weet ook dat een led een minimale spanning heeft en je tussen de max en minimale wel iets kunt dimmen met een weerstand
    ga je onder die minimum is het gewoon pink uit .
    pwm gaat wel werken maar dat doet niets af aan de verstrooiing van het licht naar de andere gaatjes
    seffens eens een test doen met de standaard gemaakte printjes



    het bord is ofwel uit of wel aan er is geen andere stand mogelijk met dit type
    en voor de rest is dit ook bruikbaar in Bv een 1/144 scale boot om die van navigatie verlichting te voorzien
    en als TS heb ik dus geen probleem met waar we nu over bezig zijn eerst omdat ik hier nu terug ervaring mee op doe en tweede al mijn duikboten staan aan de kant want ik weet begot niet meer hoe ze werken .schuiven vol printjes die er in zouden moeten en ik weet nog niet meer waar ze voor dienen 20201231_132456[1].jpg
    beter nu ik heb een 10 K weerstand gezet en een potmeter van 1 K en nu branden de ledjes nog juist .
    maar de twee bovenste van de nummer 4 zijn niet verlicht dus eventueel nog een led bij zetten dan
     
    Laatst bewerkt: 31 dec 2020

Deel Deze Pagina