Wedstrijdverslag NK F5J Dalfsen 31-3-2012

Discussie in 'F5J' gestart door PH_AJH, 22 mei 2012.

 1. PH_AJH

  PH_AJH Forum veteraan

  Lid geworden:
  16 feb 2007
  Berichten:
  12.121
  Locatie:
  away
  Wedstrijdverslag NK F5J Dalfsen, 31-3-2012


  De vliegcondities tijdens deze eerste ronde voor het NK F5J waren moeilijk; een harde, vlagerige wind maakte dat de lichte F5J zwevers thuis of in de auto bleven liggen en over het algemeen de zwaardere modellen werden ingezet. Gezien de lage temperatuur was het in het clubhuis van RMF Friendship Dalfsen aangenamer toeven dan op het veld. Desondanks zijn er negen mensen aan de start verschenen en heeft iedereen zijn eerste ervaringen opgedaan. Leerzaam, zowel voor de organisatie als de deelnemers.

  Op de eerste plek is Adrie van Brouwershaven geëindigd met zijn Pike Perfect F5J. Adrie is een van de weinigen die tijdens een ronde echt flinke hoogtewinst wist te boeken en richting de 8 minuten vliegtijd ging. In combinatie met goede landingen kwam hij tweemaal als beste uit de bus in zijn groep.
  Echt thermiek vliegen was er nauwelijks bij; het bleef vooral bij tegen de wind in stijgen en zo lang mogelijk met de neus vooruit blijven hangen. Landen bleek een listige aangelegenheid. Er waren nogal wat buitenlandingen en radslagen door de vlagerige wind vlak bij de grond. Toch werden er ook mooie vluchten gemaakt met goede doellandingen.
  Degene die dat (tot zijn eigen verbazing) het meest consequent deed was Ton Reinten met zijn Epsilon Competition; niet gehinderd door motorvermogen waren zijn starts steeds rond de 110 meter en dat bleek uitstekend te werken. Op deze hoogte zie je het model nog goed en is het misschien wat makkelijker strak te blijven vliegen. De massa en stabiliteit van zijn Epsilon deden de rest (en Ton stuurde natuurlijk ook geweldig). Ondanks het gebrek aan starthoogte wist Ton keer op keer als één van de laatsten weer terug te zijn. Van de 5 gevlogen rondes wist hij er 2 te winnen wat hem een klassering als tweede opleverde.

  Arjan Harmans (Valenta Sioux) werd derde met één ronde de 1000 punten. Henk Struijk (Pike Perfect) eindige als vierde. Hij had het geluk dat er geen zesde ronde werd gevlogen want bij de laatste landing werd hij verrast door de turbulentie en brak de romp van zijn toestel.

  Peter Keim had wat problemen met het inschatten van de starthoogte wat hem de eerste 2 rondes erg veel punten deed verliezen. Zelfs zoveel dat hij op 0 punten totaal uit kwam (starthoogte van 271 meter kost al direct 313 punten, dus als je vervolgens korter vliegt dan 5min13 sta je in de negatieve cijfers....) Toen hij dat eenmaal onder controle had steeg hij gestaag en wist hij zelfs ronde 5 op zijn naam te schrijven.

  Gerben van Berkum deed een dappere poging met zijn 2-asser Simprop Excel maar startte de eerste ronde onder grondniveau door wat teveel “down” op een mixer met het gas. Dit leverde wat balsabreuken op die tussen de rondes door werden gerepareerd. De Excel kwam daarna nog een keer in actie meer een lichte twee-asser bleek onder deze weersomstandigheden toch niet de beste keuze. Met zijn Avionic F5B ging het beter al was het niet handig dat hij in 1,5 seconden al op bijna 200 meter zat - de rest deed daar 30 seconden over en dan was Gerben al weer een heel eind gezakt.

  Al met al een geslaagde dag.
  Een woord van dank aan RMF Friendship te Dalfsen voor de gastvrijheid, de subcommissie elektrozweef voor de organisatie en de KNVvL voor het beschikbaar stellen van de materialen.

  Einduitslag:
  1. Adrie van Brouwershaven, Pike Perfect F5J, 3614,4 punten (100%)
  2. Ton Reinten, Epsilon competition, 3492,9 punten (97%)
  3. Arjan Harmans, Valenta Sioux, 3183,5 punten (88%)
  4. Henk Struijk, Pike Perfect, 3145,3 punten (87%)
  5. Frans Doff, Spirit V, 3128,8 punten (86,5%)
  6. Jan Willem de Wolf, Simprop Excel Competition v1, 2509,4 punten (69%)
  7. Juun Albers, eigenbouw, 2349 punten (65%)
  8. Peter Keim, Next Flash, 2085,6 punten (58%)
  9. Gerben van Berkum, Simprop Excel/Avionic F5B, 963,3 punten (27%)
   
 2. trebor siuhyn

  trebor siuhyn

  Lid geworden:
  29 nov 2002
  Berichten:
  1.886
  Locatie:
  AgatHazzel
  He super mooi verslag van onze F5J correspondent
   

Deel Deze Pagina