welke gloeiplug

Discussie in 'Brandstof auto's' gestart door dampie, 6 mei 2010.

  1. dampie

    dampie Guest

    hallo mensen,

    ik ben nieuw hier op het forum en ook nieuw met nitro auto's

    ik heb laast een acme condor gekocht alleen nu is mijn gloeiplug kapot,
    ik had de zoek funtie al gebruikt alleen kan er niet duidelijk uitmaken welke ik nu nodig heb, op mijn gloeiplug staat n4 wat voor 1 moet ik nu bestellen?

    en heeft iemand nog tips voor me:p

    mvg edwin
     
  2. Lochii

    Lochii

    Lid geworden:
    14 apr 2009
    Berichten:
    1.564
    Locatie:
    Het land van Maas en Waal
    Bijvoorbeeld een Rossi nr 4, die kun je bij bijna elke modelbouwzaak wel vinden.
     
  3. hpiracingfreak

    hpiracingfreak

    Lid geworden:
    2 mei 2010
    Berichten:
    960
    Locatie:
    eindhoven
    wat je erbij moet vermelden is de inhoud van je motor
    meestal een R5 of R4 glow plug
     
  4. dampie

    dampie Guest

    ok, daar kan ik wel wat mee,

    dus een nr4 zou we kunnen passen,

    mvg edwin
     
  5. rattie...

    rattie...

    Lid geworden:
    24 jun 2007
    Berichten:
    1.235
    Locatie:
    naaldwijk
    ---
     
    Laatst bewerkt: 6 mei 2010
  6. savage .26 picco

    savage .26 picco Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 okt 2004
    Berichten:
    8.412
    Locatie:
    Hoek van Holland
    Bijna goed .... In de winter gebruik je voor een 3,5cc een R4 (of R3 als het heel koud is) en nu het warmer wordt een R5 .
     
  7. petertjes

    petertjes

    Lid geworden:
    9 apr 2009
    Berichten:
    486
    Locatie:
    Belgie (Bocholt)
    Probeer wel iets te vertellen wat waar is!!!
    Want het is net andersom!!!!!!!
     
  8. rattie...

    rattie...

    Lid geworden:
    24 jun 2007
    Berichten:
    1.235
    Locatie:
    naaldwijk
    denk ik het eindelijk goed te hebben :p... nee is het weer andersom
    mensen maken nou eenmaal fouten
    heb wel even de post weg gehaald voor de TS zodat ik geen verwarring zaai
     
  9. dampie

    dampie Guest

    mijn motor is een .18 kweet niet hoeveel cc dat is,
    dus die gloeipluggen hebben dus met de temperatuur te maken buiten,
    maar ik zit ook met het volgende, mijn draai cirkel is erg groot, het is net of de auto niet veel kan sturen kan ik dat ook anders instellen ofzo?

    groeten edwin
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 7 mei 2010
  10. Anko

    Anko

    Lid geworden:
    25 feb 2008
    Berichten:
    4.996
    Locatie:
    Hoorn (NH)
    Is een 3cc motor.. dus een r3 erin, en gaan met die hap.

    stuur vergroten doe je door een langere hevel te plaatsen, of de dual rate/epa wat langer in te stellen..
     
  11. breda

    breda Guest

    of te draaien aan stuur-trim-knop op je zender (als je die knop hebt, maar zal wel toch?)
     
  12. rattie...

    rattie...

    Lid geworden:
    24 jun 2007
    Berichten:
    1.235
    Locatie:
    naaldwijk
    met je trim knop zet je het neutrale punt vast van de stuurservo waardoor je auto rechtdoor kan blijven rijden zonder een groote afwijking naar rechts of links

    wil je het met je zender doen kan je dat doen via de EPA functie wat anko al vertelde
     
  13. snellehenk

    snellehenk

    Lid geworden:
    10 okt 2007
    Berichten:
    3.445
    Locatie:
    Zoetermeer
    De meeste RTR zender hebben geen EPA instelling. Soms hebben ze wel een knop waarmee je de hoeveelheid stuur in kunt stellen. Daarnaast zou je met een sterkere stuurservo of een langere servohevel meer stuur kunnen krijgen.
     
  14. dampie

    dampie Guest

    ik heb wel een trim knop,
    ik zet men hevel wel even op een ander punt heen misschien dat dat helpt.

    mvg edwin
     
  15. THo

    THo

    Lid geworden:
    9 apr 2010
    Berichten:
    26
    Locatie:
    Oegstgeest
    even een vraagje,
    Ik heb toen ik mijn firestorm kocht,heb ik er 3 gloeipluggen bij gekregen van de winkel,
    maar de plug die in de auto zit is een r5 plug maar de andere 3 zijn r3 pluggen(dus heter).
    Maakt het wat uit als ik die verwissel? loopt de auto dan wat armer of rijker?
    Thomas
     
  16. hpiracingfreak

    hpiracingfreak

    Lid geworden:
    2 mei 2010
    Berichten:
    960
    Locatie:
    eindhoven
    ik heb precies dezelfde auto als jou maar ik rijdt gewoon een r5 plug.
    heb een keer een r3 plug eringedaan toen liep hij niet erg lekker dus
    zomer:r5
    winter:r4 of r3
     
  17. brinkie79

    brinkie79

    Lid geworden:
    5 sep 2016
    Berichten:
    1
    Locatie:
    Coevorden
    hallo,

    weet niet of ik mn vraag hier mag stellen.

    ik heb een Carson CV-10, zit gloeiplug N4 in, deze is defect, ik heb nu een rossie R 3 gekocht maar deze is te lang, komt zuiger tegen de plug aan.
    ik wil dus ook graag weten wat ik voor gloeiplug bestellen moet, de rossie R 3 is ongeveer een mm langer dan mijn N4 gloeiplug.

    grt Dennis
     
  18. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    28.411
    Locatie:
    Sassenheim
    En waarom denk je dat de zuiger tegen de gloeiplug aan komt?
    Als de R3 plug maar een mm langer is dan die N4 zal dat zeker niet gebeuren gezien de gloeiplug in een diepe holling uit komt en zo nog op een grote afstand van de zuiger blijft..

    [​IMG]

    Anders leg je het koperen ringetje van de oude plug erbij, dan vul je hem precies een mm op
     
    Schots en Scheef vindt dit leuk.
  19. Bart_Banaan

    Bart_Banaan Forum veteraan

    Lid geworden:
    26 nov 2003
    Berichten:
    5.964
    Locatie:
    RC-Junkies.nl

Deel Deze Pagina