wes prop op meenemer maken?

Discussie in 'F3P' gestart door Jan scholten, 11 dec 2009.

  1. Jan scholten

    Jan scholten

    Lid geworden:
    8 sep 2002
    Berichten:
    1.468
    Locatie:
    veldhoven,nl
    wie heeft een idee hoe een wes propje op een motor te monteren waar een meenemer voor een rubbertje op zit?
    de wes prop heeft een as van 2 mm nodig en past dus niet.
     
  2. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    5.996
    Locatie:
    Ens vlieg bij lvc emmeloord
  3. Jan scholten

    Jan scholten

    Lid geworden:
    8 sep 2002
    Berichten:
    1.468
    Locatie:
    veldhoven,nl
    dit gaat nog niet werken, de as is dan tekort om de prop te kunnen monteren..
     
  4. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    5.996
    Locatie:
    Ens vlieg bij lvc emmeloord
    je doet het elastiekje om de ene bout heen over de prop naar het andere boutje, en dan zit hij vast zo heb ik het ook.
     
  5. evbragt

    evbragt

    Lid geworden:
    6 jan 2009
    Berichten:
    1.526
    Locatie:
    Oss / MVC "The Wings" Nistelrode
    Je kunt het asje vervangen door een langere.
    Bij HC hebben ze diverse spare asjes.
    Je kunt ook een stukje 2 mm staaldraad en een stelringetje gebruiken, heeft plotterwelt voor mij gedaan als 3mm as op een Hektronics motortje.
     
  6. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    5.996
    Locatie:
    Ens vlieg bij lvc emmeloord
    wil je heb met een elastikje of met de 2 boutjes monteren?
     
  7. Jan scholten

    Jan scholten

    Lid geworden:
    8 sep 2002
    Berichten:
    1.468
    Locatie:
    veldhoven,nl
    @ raymon,

    heb je daar een foto van? ik zou het liefst het asje vervangen door een langer asje en dan het propje er met de standaard naaf erop schroeven.

    Ik neem eigenlijk aan dat er maar een wes prop naafje is( een ring met een 2 mm gaatje en imbus schroefje)?
     
  8. nando

    nando Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 jun 2004
    Berichten:
    5.112
    Locatie:
    apeldoorn
    Ik heb het anders gedaan, om heel eerlijk te zijn nog niet mee gevlogen, maar ik kan me niet voorstellen dat het problemen oplevert. (woensdag vliegt ie)

    Ik heb een wes 8X4 prop, en de bekende 19grams goedkope TGY.
    De buiten diameter van het alu hubje op de prop en de voorkant van de motor is nagenoeg gelijk, er moest dus alleen iets omheen.
    Ik heb een stukje van een stift afgesneden en zeer lichtjes opgeruimd, past net om de hub van de prop en ook over motor. Het is zoon 2-3mm lang en weeg echt extreem weinig.
    En dan word hij op de motor gehouden door een stiekje. Weinig werk en zonder blijvende aanpassingen.


    Maar als je motoras 3mm is kun je daar gewoon 3mm hol in doen, en dan daar weer 2mm massief binnen in, in het uiteinde en dan daar je prop op doen.
    ik zou niet met stalen assen gaan klooien.
     
  9. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    5.996
    Locatie:
    Ens vlieg bij lvc emmeloord
    ik zal je vanavond een foto posten
    het voordeel van het elastikje is dat je as niet krom word en het kan een tikje hebben.
    als je hem met een boutje vast zet dan is hij snel krom of breekt je allubusje van het carbon blad af.
     
  10. raymon

    raymon Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2003
    Berichten:
    5.996
    Locatie:
    Ens vlieg bij lvc emmeloord
  11. Geert

    Geert

    Lid geworden:
    9 okt 2002
    Berichten:
    93
    Locatie:
    eersel
    Hoi Jan,

    Ik heb ook 3 mm rvs buis, hierin kun je dan een pennetje lijmen wat aan het einde 2 mm dik is. Laat maar iest horen.


    Geert
     
  12. nando

    nando Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 jun 2004
    Berichten:
    5.112
    Locatie:
    apeldoorn
    Ook ff 2 foto's van mijn systeem.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Kom er net achter dat op mijn clik diezelfde moto de as een heel ietsiepietsie heeft uitsteken :mad:. Eens kijken hoe ik dat oplos.
    (die enorme bouten in de motor zijn trouwens voor mijn AM clik waar die losse motor voor bedoelt is. Al meerdere keren een wedstrijdvlucht moeten afbreken omdat de prop tegen de romp kwam met de orginele boutjes.)
     
    Laatst bewerkt: 15 dec 2009
  13. oos

    oos

    Lid geworden:
    12 dec 2005
    Berichten:
    52
    Locatie:
    Amsterdam
    je kunt ook het asje vervangen voor een koolstof stangetje van 2mm
    heb ik ook en het bespaart ook nog gewicht
     

Deel Deze Pagina