Westland Lynx MLD

Discussie in 'Schaalhelikopters' gestart door hermor, 22 aug 2017.

  1. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    22.209
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Dat zou kunnen, ik heb nooit echt veel met Graupner/Heim van doen gehad.
     
  2. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Ben inmiddels weer bijna toe aan de volgende poging. Ben even afgestapt van de yge esc en heb mn toevlucht genomen tot de al aanwezige castle ice120hv. Deze afgesteld en lijkt prima te werken icm de interne spirit governer.

    Nu een andere vraag, ik heb schaalbladen en die hebben bij 0 graden bladhouder al bijna 4 graden pos pitch. Ik heb dat gecorrigeerd in mn pitchcurve echter de regel is..afstellen op bladhoek. echter dan klopt er niks meer van de geometrie van de bladarmen, links etc.. wat doen jullie in zon geval?
     
  3. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.672
    Locatie:
    Nootdorp
    Ik zorg er dan voor dat op het hooverpunt alles zo neutraal mogelijk staat. Servohevels bedoel ik dan.
     
  4. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Wat neem je dan als hooverpunt? 4gr bladhoek?
     
  5. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.672
    Locatie:
    Nootdorp
    Dat verschilt per heli maar het zit goed in de richting. Gewoon proberen, fine tunen moet je toch. Schaalbladen zijn doorgaans a symetrisch, die geven ook meer lift.
     
  6. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    22.209
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Ik zou liever iets hoger beginnen, dat drukt het toerental wat, en dan naar behoefte je hoverpitch lager (of hoger) zetten.
    Ik gebruik eigenlijk altijd 5 graden voor schaalheli's.
     
  7. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Maar even voor de zekerheid,

    Bladhouders zo dat bij 90gr servohoek de bladhoek 4 of 5 gr is? want dan zit ik nu dus al redelijk in de buurt...
     
  8. Tbird2

    Tbird2

    Lid geworden:
    7 nov 2008
    Berichten:
    515
    Locatie:
    Doesburg
    Ik vlieg alleen symetrische bladen, dus als ik er naast zit mogen de geleerden me corrigeren.
    Ik zou de kop volledig normaal afstellen, 90gr servo hevel zou bij mij over-een moeten komen met 0 graden blad houder.
    Als je er dan a-symetrische bladen in steekt, krijg je dus de jou genoemde 4 graden op het blad (bij 0 graden blad houder hoek).
    Het gevolg is dus dat je bij mid-stick al aan het hoveren bent.

    Mid stick hover kan fijn zijn voor een schaal heli.
    Als je dan toch je hover punt wilt verleggen zou ik gewoon de pitch curve verleggen.
     
    Helikapoter vindt dit leuk.
  9. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Dat is wat ik bedoelde. Dan laat ik het zo. Dan hoover ik inderdaad zo rond midstick.
     
  10. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Vanavond een 2e poging gedaan. Er is nog wel wat werk aan de winkel maar hij heeft in de lucht gehangen.

    Er zijn nog wat dingetjes die ik aan moet pakken, mechaniek zit iets beweging in dat is eenvoudig op te lossen en nog wat spelen met headspeed en pitchcurve.

    Hoop binnenkort een wat langere vlucht te maken met hopelijk een wat langer filmpje.

     
    Laatst bewerkt: 11 aug 2020
    Johannes59 en SpecRecce vinden dit leuk.
  11. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Inmiddels een 2e poging gedaan, dat vloog al stukken beter, nog een beetje hakkelig, dit is deels mijn bibbervingertjes(-; deels afstelling van de fbl, dat gaat er nog wel uit. want de bedoeling is om zeker het vliegen schaal te krijgen...

    Headspeed staat vrij laag nu, rond de 1000 rpm, dat bleek wel wat te veel van het goeie voor de castle esc, die het zonder "active freewheeling" moet doen wat de YGE dus voorheeft op de castle. Qua motorpinion zit er een 11t op, lager is er volgens mij niet (maar dat heb ik nog niet 100% zeker) en de motor laten aanpassen kan ik altijd nog doen. Heb daarom besloten het toch gaan te proberen op 6s. dat zou moeten kunnen, even kijken wat dat doet, scheelt gewicht, 1 6s-5000 minder maar heb wellicht ook minder reserve als ik een foutje maak. Wel (idd weinig wind) moet ik bekennen dat hij eigenlijk makkelijk vloog en het lage toerental weinig tot geen invloed had op de staart, (heb daar wel 700 maat standaard align bladen op) Het wegdraaien bij de start is iets wat ik nog moet aanpassen, a met mijn vliegkunsten en b. wellicht wat anders afstellen van de staart. Het onderstel heft een deel van de torque op wat plots wegvalt als je loskomt.

    Inmiddels de esc en fbl (governer) geherprogrammeerd en binnenkort weer eens testen.

    Uploaden naar Youtube loopt steeds vast bij verwerken.
     
    Laatst bewerkt: 15 aug 2020
    SpecRecce en Johannes59 vinden dit leuk.
  12. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    22.209
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Hier wil die link niet afspelen, ik krijg de melding "je video is binnenkort klaar" en daarna gebeurt er niks meer...
     
  13. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Daar was ik al bang voor, hij staat op de google server maar ook op youtube kan ik hem wel uploaden maar dan loopt het verwerken steeds vast... zal ns een andere manier proberen, goed dat jet zegt
     
  14. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    22.209
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Dan lijkt me dat er iets mis is met dat bestand?
     
  15. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Ja inderdaad, echter delen via fb en whatsapp gaat zonder problemen.
     
  16. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Ha, ik hem met een editor mijzelf er af geknipt aan het einde... blijkbaar ..

    Maar nog steeds niet, blijkbaar dan maar een nieuwe maken....
     
    Laatst bewerkt: 15 aug 2020
    Johannes59 vindt dit leuk.
  17. Helikapoter

    Helikapoter

    Lid geworden:
    11 mrt 2006
    Berichten:
    398
    Locatie:
    West-Friesland
    Je laatste filmpje op You Tube loopt steeds vast ?
    Je andere filmpjes hebben geen probleem .
     
  18. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    hmm werktdus nog nie
     
  19. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    22.209
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Hier kon ik hem ook niet zien, maar ik dacht dat dat aan mijn werkstation lag, had hem nog niet op mijn prive laptop geprobeerd... Vandaar dat ik nog niks gezegd had.
     
  20. hermor

    hermor

    Lid geworden:
    7 aug 2008
    Berichten:
    704
    Locatie:
    Hengelo
    Vandaag een nieuwe testvlucht gedaan. Heb het systeem om te testen op 6s gezet, echter ik heb nu het idee dat ik wat te kort kom toerental max zit rond 1050rpm.
    Het waaide vandaag ook een stuk harder en ik had de gevoeligheid lager gezet van staart en swash. Dat was mi iets te veel van het goede. Waar donderdag de bewegingen erg direct waren maar het eigenlijk heel makkelijk vloog had ik nu moeite om hem te precies te sturen.

    Vandaag niet op ons vliegveld maar op een meestal verlaten industrieterrein...behalve natuurlijk vandaag

    Twijfel om toch op een iets hoger voltage te gaan zitten, bv 10s, 2x5s pakketten

    Maar goed, hopelijk nu wel goed, op youtube werktie nu bij mij wel goed


     
    Laatst bewerkt: 15 aug 2020

Deel Deze Pagina