Workshop hardsolderen

Discussie in 'NVM Workshops' gestart door NVM Redactie, 2 feb 2023.

 1. NVM Redactie

  NVM Redactie

  Lid geworden:
  30 okt 2019
  Berichten:
  116
  Locatie:
  Nederland
  Workshop hardsolderen

  In een ver verleden hebben we als NVM bij het ROC in Eindhoven een workshop hardsolderen georganiseerd, waarbij de nadruk lag op hardsolderen van aluminium. Dit was een succes en de docent van toen, Wiel Pijls, is bereid opnieuw een workshop te organiseren. Deze keer zou het kunnen op een unieke locatie: het ‘Ketelhuis’ in Steyl (Limburg). In het museum van deze stoomfabriek staan veel kleinere en grotere stoommachientjes opgesteld, de workshop is tussen de grote machines. (Zie http://www.monumentensteyl.nl/)

  extra.jpg

  Het programma omvat een korte theorie over hardsolderen en de gereedschappen die er bij gebruikt worden. Nadat een demo is gegeven, gaat elke deelnemer zelfstandig aan de slag met de werkstukken die klaar liggen. Er zijn werkstukken van koper, messing, aluminium en RVS. De workshop zal worden gehouden op 25 maart 2023, hij begint om 09.00 uur, er is een pauze voor het nuttigen van een (zelf meegebracht) broodje en duurt tot 14.00 uur.

  Het adres is ‘Ketelhuis’ Parkstraat 32, 5935 BM Steyl

  Het aantal deelnemers is maximaal 10. De kosten bedragen €60.- incl. materiaal. Opgave vóór 1 maart 2023 bij Gerrit Volgers: gjvolgers@onsbrabantnet.nl

  0.jpg
  1.jpg
   
  Vale Ouwe, R Groen en willum vinden dit leuk.
 2. NVM Redactie

  NVM Redactie

  Lid geworden:
  30 okt 2019
  Berichten:
  116
  Locatie:
  Nederland
  UPDATE:

  In een ver verleden heeft de NVM bij het ROC in Eindhoven een workshop Hardsolderen georganiseerd, waarbij de nadruk lag op hardsolderen van aluminium. Dit was een succes en de docent van toen, Wiel Pijls, was bereid opnieuw een workshop te organiseren. Deze keer vindt de workshop plaats op een unieke locatie: het ‘Ketelhuis’ in Steyl (Limburg). In het museum van deze stoomfabriek staan veel kleinere en grotere stoommachientjes opgesteld, de workshop is tussen de grote machines. (Zie http://www.monumentensteyl.nl/)

  Het programma omvat een korte theorie over hardsolderen en de gereedschappen die er bij gebruikt worden. Nadat een demo is gegeven gaat elke deelnemer zelfstandig aan de slag met de werkstukken die klaar liggen. Er zijn werkstukken van koper, messing, aluminium en RVS. Inmiddels is de organisatie van de eerste workshop afgerond, 10 geïnteresseerden hebben zich hiervoor al aangemeld. Omdat de inschrijving zeer snel vol was, is er een tweede workshop gepland die zal worden gehouden op 1 april 2023 (Geen grap!) Hij begint om 09.00 uur, er is een pauze voor het nuttigen van een (zelf meegebracht) broodje en duurt tot 14.00 uur. Het adres is ‘Ketelhuis’ Parkstraat 32, 5935 BM Steyl Het aantal deelnemers is maximaal 10. De kosten bedragen €60.- incl. materiaal. Opgave vóór 18 maart 2023 bij Gerrit Volgers:
  gjvolgers@onsbrabantnet.nl
   

Deel Deze Pagina