Workshop/tutorials Fusion 360

Discussie in 'Vrije vlucht' gestart door BBruins, 26 feb 2022.

  1. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.289
    Wat vreemd, mijn hobby licentie van Fusion 360 geeft aan dat de licentie 5 jaar geldig is. Weet je zeker dat je een hobbymatige licentie hebt en niet een jaar gratis trail van het volledige pakket?
     
  2. BBruins

    BBruins

    Lid geworden:
    20 dec 2014
    Berichten:
    1.288
    Locatie:
    Den Haag
    Dit heb ik ook gehad. Ik kon echter gewoon mijn licentie verlengen of opnieuw aanvragen. Heb je echt een hobby licentie??
     
    Unusual RC vindt dit leuk.
  3. Smokie

    Smokie

    Lid geworden:
    7 jan 2022
    Berichten:
    66
    Locatie:
    Noord Holland
    Ik doe dit steeds adh van deze video werkt perfect

    Gr Henk
     
    Unusual RC vindt dit leuk.
  4. Unusual RC

    Unusual RC

    Lid geworden:
    19 mei 2004
    Berichten:
    1.425
    Locatie:
    Rijswijk, Zuid Holland
    Nu weet ik zeer veel over SolidWorks, werk ik bij een Fusion 360 leverancier, en ken Solid Edge een beetje ;)
    Zelf zou ik, als het voor de hobby is, niet aanraden om weer een ander programma te gaan aanleren,
    ondanks dat Solid Edge een enorm goed professioneel 3D CAD programma is. Het kost enorm veel tijd, en oudere modellen zijn alleen maar als vorm in te lezen.
    Je kunt je features niet meer aanpassen.

    Er zijn twee zaken die je moet nakijken.
    1. is je licentie wel verlengd? Kun je dat controleren?
    2. Kan het zijn dat er een fout is opgetreden in je installatie van Fusion? Heb je al geprobeerd het programma opnieuw op te starten?

    Toevallig vroeg hier iemand een maand geleden hetzelfde, en die kon het zo oplossen.
    Kans is dus niet groot dat je licentie niet meer werkt. Maar zoals altijd met software en licenties, eerst checken of die in orde is.

    Gebeurt er helemaal niets bij het opstarten? Of popt er wel iets op?
     
  5. HBZWEEF

    HBZWEEF PH-SAM

    Lid geworden:
    8 okt 2008
    Berichten:
    545
    Locatie:
    Harderwijk
    Misschien is er een heel eenvoudige oplossing. Je moet je eerst afmelden uit je account, dan nieuwe licentie downloaden voor particulier gebruik en dan pas opnieuw inloggen op je account, anders werkt het niet.
     
    Unusual RC vindt dit leuk.
  6. erikP

    erikP PH-SAM

    Lid geworden:
    17 aug 2014
    Berichten:
    159
    Locatie:
    Leusden
    Ik heb de tutorial gevolgd en ben benieuwd naar deel 2....
     
  7. BBruins

    BBruins

    Lid geworden:
    20 dec 2014
    Berichten:
    1.288
    Locatie:
    Den Haag
    Ik moet daar zeker weer tijd aan besteden.

    Echter kwam het leven er even tussendoor. Er moest een huis gekocht worden in deze gekke tijden en dat is gelukt. Vrijdag en zaterdag heb ik wat meer tijd hiervoor dan zal ik zeker weer wat posten.

    Even geduld dus..
     
    Unusual RC vindt dit leuk.
  8. Lou van Wijhe

    Lou van Wijhe Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    25 dec 2012
    Berichten:
    88
    Locatie:
    Hilversum
    Ik heb ook net als op de video mijn "Personal"-licentie verlengd, geen probleem. Er staat in de beschrijving dat je wel moet wachten tot de einddatum echt verstreken is. Speelt dat misschien een rol?
     
  9. Lou van Wijhe

    Lou van Wijhe Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    25 dec 2012
    Berichten:
    88
    Locatie:
    Hilversum
    Kijk anders hier.
     
  10. Smokie

    Smokie

    Lid geworden:
    7 jan 2022
    Berichten:
    66
    Locatie:
    Noord Holland
    Hoi
    Is mogelijk
    Heb dit al enkele jaren verlengd,maar weet niet meer zeker of ik op die verloop melding heb gewacht
    Werkt het al weer bij je?

    Gr Henk
     
  11. Lou van Wijhe

    Lou van Wijhe Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    25 dec 2012
    Berichten:
    88
    Locatie:
    Hilversum
    Jazeker, alles werkt weer en mijn lopende projecten kan ik openen.
     
    crins en Smokie vinden dit leuk.
  12. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.289
    Ook even geoefend in Fusion 360[​IMG][​IMG]
     
  13. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    15.833
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Abootje genomen, deze uitleg heb ik wat aan.
    Ik zou ook graag (later) willen zien hoe je coordinaten van een vleugel, dus een .dat file, in Fusion krijgt.
    Of via een progje dattodxf het als DXF in de sketch krijgt.

    Gert Jan
     
  14. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.289
    Er is een speciale plugin voor het importeren van vleugel profielen op basis van coördinaten in Fusion 360
     
  15. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.289
    Hier een korte video over het openen van .dat files voor het importeren van vleugelprofielen in Fusion 360

     
    Arnold 85, Vale Ouwe en crins vinden dit leuk.
  16. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    15.833
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Tot zover duidelijk.
    Is een elliptische vleugel ook nog makkelijk te maken?
    Dus een afgeronde voor of achterlijst, of beide?
    Spitfire vleugel bijvoorbeeld..

    GJ
     
  17. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.289
    Dat kan je prima doen door een rail toe te voegen tijdens het loften.

     
    Laatst bewerkt: 7 jun 2022

Deel Deze Pagina