X8R bind niet met de nieuwe Taranis XD9 ACCES

Discussie in 'Modelbouwsoftware' gestart door wnieuwhof, 25 sep 2020.

  1. wnieuwhof

    wnieuwhof

    Lid geworden:
    24 mei 2013
    Berichten:
    93
    Ik heb een nieuwe Taranis XD9 plusSE 2019 NON-EU . Blijkbaar moet ik al mijn ontvangers flashen
    met nieuwe firmware voor een X8D . Weet iemand waar ik de juiste firmware kan vinden ?

    Gr Wim.
     
  2. wnieuwhof

    wnieuwhof

    Lid geworden:
    24 mei 2013
    Berichten:
    93
    Het nieuwe protocol ACCES is hiervan de oorzaak
     
  3. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    ACCES 2.1.0 moet je in de zender hebben. Dan alle ontvangers met ACCST FCC 2.1.0 flashen.

    X8R ontvanger ga ik vanuit? Een X8D ontvanger bestaat niet.
     
  4. wnieuwhof

    wnieuwhof

    Lid geworden:
    24 mei 2013
    Berichten:
    93
    SORRY het moet een X8R ontvanger zijn natuurlijk.
     
  5. wnieuwhof

    wnieuwhof

    Lid geworden:
    24 mei 2013
    Berichten:
    93
    Heb er 2.3.0 op staan !
     
  6. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    ISRM is 2.1.0 versie volgends de FRSKY site. Ben je in de war met OpenTX 2.3.9? Dat heeft er niets mee te maken.
     
  7. wnieuwhof

    wnieuwhof

    Lid geworden:
    24 mei 2013
    Berichten:
    93
    Ben niet zo thuis in deze materie , wat is ISRM ? en waar kan ik dat vinden in de zender ?
     
  8. wnieuwhof

    wnieuwhof

    Lid geworden:
    24 mei 2013
    Berichten:
    93
    wellicht kunnen we beter over WhatsApp verder communiceren , sneller en kan ik makkelijker foto's sturen van de display
    0640254311
     
  9. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    ISRM is het zendmoduul in de zender. Dat is wat belangrijk is voor het binden. OpenTX is alleen de besturing van de zender en heeft niets te maken met de verbinding met de ontvanger.
     
  10. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    1.027
    Locatie:
    Krabbendijke
    Zoiets als:

    Je computer zit met een netwerkkabel aan je netwerk vast (isrm) en je draait windows op je computer (openTX) en die krijgt internet over die kabel in de browser.


    Groeten,

    Arie
     
  11. timmybeetle

    timmybeetle

    Lid geworden:
    3 sep 2010
    Berichten:
    234
    Locatie:
    Helden
    Laatst bewerkt: 25 sep 2020
  12. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    15.584
    Locatie:
    Groningen
    Mag niet, werkt prima. Dus gewoon gebruiken. De X8R moet je op ACCST blijven gebruiken, dat kan je zender ook. Beide moeten 2.1.0 gebruiken, dan is het goed.
     
  13. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    660
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    Laatst bewerkt: 25 sep 2020
  14. wnieuwhof

    wnieuwhof

    Lid geworden:
    24 mei 2013
    Berichten:
    93
    Mijn int.module is : ISMR-S-X9 ---/1.1.3 FCC
     
  15. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    1.027
    Locatie:
    Krabbendijke
    Dat is dus geen 2.1.0.

    Je kan de firmware bij FrSky bij de downloads vinden.

    Groeten,

    Arie
     
  16. dutchronnie

    dutchronnie

    Lid geworden:
    6 mei 2012
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Assen
    Ik heb een soortgelijk probleem waar ik niet uitkom.
    Misschien dat iemand mij daar mee kan helpen.

    Ik heb een Taranis XD9 (geen plus versie) Ik heb daarop open TX versie 2.3.10 (de nieuwste) bootloader ook 2.3.10 (beiden FCC versie)
    mijn ontvanger X8R heb ik geflashed met de nieuwste firmware, ook de FCC versie

    Maar het lukt mij maar niet om de ontvanger te binden.

    ik heb overigens ook al geprobeerd met de EU versie, van zowel de taranis als de ontvanger, hetzelfde resultaat.

    Ik druk op de knop F/S op de ontvanger, en zet vervolgens de spanning op de ontvanger.
    De leds zijn groen/rood en branden constant.
    ik zet de transmitter op bind (zowel voor als na het op spanning zetten van de ontvanger.)

    bij het binden zouden de leds moeten gaan knipperen, maar dat gebeurd bij mij nooit.
    Als de spanning er weer af is en ik zet het er weer op dan gaat de led rood knipper, ten teken dat hij niet gebind is.

    Ik snap het niet meer, volgens mij doe ik niets fout.
    Ik hoop dat iemand een oplossing heeft.
     
  17. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    660
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    Je moet de firmware van de interne XJT module updaten naar v2.1.0. Als je toch bezig bent zou ik gelijk de LBT versie nemen, is ook makkelijker als je weer eens een ontvanger koopt (is de kans dat je die moet flashen ook weer kleiner). LBT is in v2.1.x verbeterd t.o.v. v1 firmware en gaat socialer om met de steeds drukker wordende 2,4 GHz frequentie-band (wat ook de reden is dat dit verplicht is gesteld voor nieuwe producten vanaf 2015).
    Als het je om D8 te doen is, dat zit ook in de nieuwe ACCST v2.1.x LBT firmware releases (zoals het al was met v1 ook), enkel het EU vinkje in Companion bepaalt of D8 beschikbaar is of niet (bij ACCST zenders, niet bij ACCESS zenders). ;)
     
  18. dutchronnie

    dutchronnie

    Lid geworden:
    6 mei 2012
    Berichten:
    121
    Locatie:
    Assen
    Bedankt alm,

    De XJT module had ik inderdaad niet geflashed, nu heb ik dat wel gedaan, en gelijk ook de eu versie van open TX en voor de receiver de LBT versie.

    Vervolgen weer een poging gedaan om te binden, en dit gaat weer mis.
    De spanning op de receiver en tegelijkertijd de f/s knop ingedrukt.
    LED's gaan gelijk solid groen en solid rood branden, er gebeurt niets

    Als de spanning van de receiver is, en ik die dan vervolgens weer aansluit gaat de rode led knipperend branden, ten teken dat er geen binding is.
    Ik weet nu niet meer wat er nog gedaan kan worden.

    Heb jij nog een idee?

    Overigens heb ik als transmitter een Taranis X9D, en dus geen plus versie, zal dat nog iets uitmaken? want de firmware van de XJT module is ook voor een X9Dplus. Maar de firmware werd wel geflashed.
     
  19. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    660
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    De firmware van de XJT module voor de X9D en X9D+ (X9DP) is hetzelfde, welk bestand heb je precies gebruikt (bestandnaam)?
    En welke voor de ontvanger (vermeld ook even het type)?

    Overigens, als je het vinkje EU zet in companion dan download Companion de versie van OpenTX waar het D8 protocol uit gehaald is, dat is het enige verschil. De firmware in de XJT module bepaalt met welke ontvanger-firmware je kunt binden.
     
  20. Stoompomp

    Stoompomp Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    22 jul 2017
    Berichten:
    2.076
    Locatie:
    HELLEVOETSLUIS
    Als bouwer van een stoomsleper weet ik weinig van zender perikelen.
    Ik dacht altijd, dat je eerst spanning moet zetten op de ontvanger, dan de zender onder gelijktijdig indrukken van de bindknop moet aanzetten.
    Tot op heden is het mij op deze wijze gelukt om 4 verschillend modellen met ieder zijn afstellingen op mijn zender aan te melden.
    Henk
     

Deel Deze Pagina