Zaterdag 24 januari, 3e F3P wedstrijd Loon op Zand.

Discussie in 'F3P' gestart door Alexzzz, 18 dec 2008.

 1. M.l.v.Doesburg

  M.l.v.Doesburg The First Aviators

  Lid geworden:
  9 nov 2002
  Berichten:
  1.300
  Locatie:
  Oegstgeest
  Ik vond het weer een super wedstrijd!
  Vandaag voor het eerst AM gejureerd maar dat is toch best moeilijk!
  Zelf ben ik erg tevreden over hoe ik gevlogen heb:)

  Nu de volgende uitdaging:
  fietsen-tegen-kanker-op-de-alpe-dhues-2009-a

  HElpen jullie mij en vooral het goede doel?

  Groeten Martijn
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2015
 2. 3DFresh

  3DFresh

  Lid geworden:
  19 mei 2007
  Berichten:
  3.795
  Locatie:
  Purmerend
  Heeft iemand de uitslagen al van het A, B en C programma.

  Ben wel benieuwd naar de winnaar.

  GrTz Jasper
   
 3. hezik

  hezik Guest

  Jureren blijft toch lastig. Ik heb 1 ronde A en een ronde B bij job gezeten als schrijver, de A is als schrijver niet echt goed meer te volgen, daarvoor volgend de figuren elkaar te snel op, maar bij de B kwam ik tot min of meer dezelfde cijfers.

  De AM is dan toch moeilijker, omdat het veel meer een 'indrukcijfer' is wat je dan geeft.. ja er zijn wel criteria, maar niet _zo_ vast omschreven.

  Moet wel heel eerlijk zeggen dat ik teleurgesteld was over de jurering van Br@m's vluchten. Ik begrijp dat het lastig is, zeker in die niet top-5 vliegers uit de C, om cijfers ergens aan te knopen, maar die jurering klopte gewoon echt niet. Zijn 1e vlucht was slecht, bijna net zo slecht als mijn 1e vlucht. Daar kreeg ie iets van 145 punten voor ofzo, pin mij niet vast op de exacte getallen, het gaat even om het idee. Z'n tweede vlucht was goed, beste vlucht die ik 'm indoor heb zien maken tot nu toe, en dat reflecteerde zich ook in de score, iets van 185. Tot zover prima dus. Zijn derde vlucht was een tandje minder dan de 2e, maar niet dramatisch.. toch kreeg ie daar een score voor praktisch gelijk aan zijn eerste vlucht. Als ik dan mijn eigen vluchten daar tegenover zet.. zijn 2e vlucht was beter dan mijn 2e en 3e vlucht, toch kreeg ik voor mijn 3e vlucht een hogere score. Zijn derde vlucht was beter dan mijn 3e vlucht, maar toch zat er 40 punten verschil.

  Ik weet nog dat ik naar zijn vlucht stond te kijken en dacht 'dat opstijgen is praktisch perfect'.. en dan kijk je naar de scores.. iets van een paar zessen en zevens.

  Ik denk wel te begrijpen waar dat vandaan kwam, dat is het algemene vliegbeeld. Ik vlieg rustiger tussen de figuren door en hou dan beter hoogte en 'baan' vast dan hem, en kies er bv. voor om een 'echte rol' te vliegen, ipv 'maar zo snel rollen', maar de figuren zelf deden van zijn derde vlucht zeker niet onder voor mijn 3e vlucht, die ik zelf helemaal niet zo goed vond, en dan is het verschil in score moelijk te verklaren.

  Dit is voor het eerst dat ik het _zo_ oneens was met een jurering, en dikke kans dat ik daarin niet helemaal gelijk heb/had, maar dan krijg je het probleem van de derde vlucht.. die score krijg je als vlieger pas fors later te zien, en dan is er natuurlijk geen jurylid meer die zich die specifieke vlucht nog kan herrinneren.

  Vanuit die optiek, nu ik het zo meemaakte, zeg ik dat vliegers gewoon na de derde vlucht hun scores moeten krijgen.. niet eens zozeer om protest te maken, maar wel om te kunnen vragen waar de knelpunten zaten, want dat is immers de enige manier om te leren wat je fout deed..
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 jan 2009
 4. knife-edge

  knife-edge

  Lid geworden:
  11 jan 2006
  Berichten:
  4.398
  Locatie:
  Zutendaal
  Als je wedstrijden gaat vliegen heb je juryleden nodig.
  Dit zijn ook mensen die het puntengeven blijkbaar leuk vinden , ikzelf zou het niet kunnen opbrengen om de godganse dag naar goede en minder goede vluchten te moeten kijken, en terzelfdertijd ook nog een beetje objectief moeten blijven.
  In ons onderbewustzijn zit er toch ook een soort " favoritisme " wat we eigenlijk niet willen toegeven,maar toch blijkt als we de punten gaan bekijken.
  Dit zullen we er toch moeten bijnemen, zolang het jureren door mensen zal gebeuren....

  Ik spreek uit ervaring ! Heb vroeger ook wedstrijden gevlogen...


  Vroeg of laat ga jij dan ook wel eens van dat " favoritisme " kunnen genieten.:smile:
   
  Laatst bewerkt: 24 jan 2009
 5. Theo Coenen

  Theo Coenen Guest

  Tja, Henry, welkom in de wondere wereld van de kunstvlucht.

  Jureren is heel moeilijk, en ook ik heb wel eens als schrijver gefungeerd bij wedstrijden. De laatste keer was bij een F3A-X wedstrijd en daar kreeg ik op een gegeven moment het idee van wat doet dat jurylid nu. Hij vroeg mij of die laatste figuur nu een echte Stallturn was of een gestuurde bocht.........Dat jurylid had gewoon weg niet zitten opletten.........toen men direct na de vlucht jury overleg had heeft hij pas het cijfer ingevuld voor dat laatste figuur.

  Via PB en ook op andere manieren hebben we al contact gehad over het wedstrijd vliegen, maar dit is een van de andere reeds aangegeven redenen waarom ik geen zin meer heb om met wedstrijden te beginnen, een van de andere hoofdredenen is mijn leeftijd en de reflexen die toch al na beginnen te laten. Gelukkig is het F3P programma gebonden aan de maten van de zaal. Hierdoor zijn de figuren gelijk gebonden aan vaste maten, anders komen ze de muur of het dak wel tegen.
   
 6. Modelairplane

  Modelairplane

  Lid geworden:
  31 mei 2004
  Berichten:
  592
  Locatie:
  Hei-en Boeicop
  Laatst bewerkt: 25 jan 2009
 7. hezik

  hezik Guest

  Oh het was ook niet zozeer kritiek op de jurering hoor, zoals ik al zei, het is een jurysport en het is ook volstrekt logisch dat het in de 'onderste regionen' moeilijker jureren is.. zou je dat 'by the book' gaan doen, stuur je veel mensen met nullen naar huis, en dat is ook niet de bedoeling.

  Nou, dat was dus vandaag dan al het geval.. ik denk niet dat het persoonsgebonden was, maar meer dat het een vliegbeeldimpressie was. Voor de goede orde; ik was verbaast over de Jurering van Bram's laatste vlucht, niet van mijn eigen vluchten.

  Ik heb nog nooit geprotesteerd en zal dat ook nooit doen, omdat ik prima begrijp in welke positie je als jurylid zit, en ook over het algemeen niet vind dat er verkeerd gejureerd word. Aan het eind van de rit wint toch de beste, over het algemeen.

  Het ging mij in dit specifieke geval meer om dat je de derde vlucht niet ziet en dus niet kunt vragen wat je foutgedaan hebt op een moment dat dat nog zinvol is, want je kunt niet verwachten van juryleden dat ze na nog een ronde AM en de prijsuitreiking, nog een specifieke C vlucht kunnen herrinneren.. en dan vergaat er wel een kans tot leren.

  Ik begrijp wel dat de wedstrijdleiding het spannend wil houden, maar ja, het is kiezen tussen twee zaken natuurlijk.

  @Theo: nou ik denk dat je mij verkeerd begrijpt, het is niet zo dat ik grote problemen met de jurering heb.. vandaag zag ik toevallig een keer iets wat mij verbaaste, dat is alles. Ik heb niet het idee dat er in NL, voor de wedstrijden die ik gezien heb, partijdig of slecht gejureerd wordt.

  Ik heb ook een wedstrijd zitten schrijven (niet deze) bij een jurylid die wel fouten maakte (zoals de score geven voor het figuur feitelijk is afgelopen) maar het blijft mensenwerk en ik denk wel dat het systeem met 5 juryleden het uiteindelijk wel weer uitmiddelt en eerlijk maakt.

  Als ik kijk naar de einduitslagen in de klasses waarin ik vlieg, ben ik wel van mening dat die overeenkomen met de vliegkwaliteiten zoals getoond op wedstrijden.

  Ik heb meer problemen met de aanwas van nieuwe juryleden, of beter gezegd, het gebrek daaraan, en de plannen die er dan komen om dat op te vangen..
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 jan 2009
 8. nando

  nando Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 jun 2004
  Berichten:
  5.112
  Locatie:
  apeldoorn
  Video 6 ben ik, met een 0 voor de humptiebump omdat de staart het plafond raakte :mad:

  Nog AM video('s)?:thumbsup:


  Was voor de F3P-B voor mij een belabberde dag, 1e vlucht was slecht. Ik weet niet meer waarom maar hij was het wel. (ongeveer 210)

  2e vlucht zei robin (mijn caller) lekker optijd humptiebump, vorige ronde was hij er wat laat mee. Ik dacht, goh das mooi optijd, ik maak de halve rol, ga verticaal en maak een tall turn :confused:
  Das me nog nooit gebeurt...
  En alle concentratie weg. (<200)

  3e vlucht begin ik op grote uitslagen die voor mijn am zijn, waardoor ik de 1e 2 figuren al verpest had.
  En ik had een stuk meer vermogen dan normaal, ik vlieg de am met 8X6 en het B programma met een 8X4,3. Nu had ik een 8X4,3 prop met meer spoed dan een 8X6! :hammer: Met een aantal man naar staan te kijken, erg vaag.
  humptiebump raak ik het plafond, en de de rest was ook niet lekker daardoor. (<200)

  Maar Het B programma had duidelijk niet de 1e prioriteit, dat had de AM vandaag.

  En dat was heel erg leuk om te doen. Echt een hele rare gewaarwording.
  Normaal ben ik niet zenuwachtig of wat dan ook maar nu zat die zender te trillen in mijn handen.
  Normaal bepaal je zelf wanneer je begint en nu doet iemand anders dat voor je alleen dat is al erg raar.

  De 1e vlucht vloog binnen no-time de prop eraf, van alle dingen die ik dacht dat er konden gebeuren was dat er niet een.

  2e en 3e vlucht helemaal uit kunnen vliegen. Daar ben ik al erg blij mee.
  Er zaten natuurlijk heel wat foutjes in, hier en daar kwam ik niet uit in de tijd, maar dat geeft allemaal niet.
  Ik ben er zeer tevreden mee.
  :proost:
   
 9. Niek

  Niek Forum veteraan

  Lid geworden:
  21 aug 2002
  Berichten:
  8.769
  Locatie:
  Almere
  Blijkbaar zijn mijn fouten herhalend, of ik maak een grote indruk ;)
  want 2 jury leden konden tijdens de pizza maaltijd na de wedstrijd
  (erg goed restaurant trouwens!) mij in t algemeen nog goed vertellen
  wat ik bijv bij mijn rol en looping, circel nog laat liggen..
  Iets waar ik de komende weken druk mee bezig ga.
  De rol ook eens aan de jonge robin doorvragen,
  Een lange low rol komt blijkbaar beter over op den jury.

  Ik hoop dat Frans de komende keer zijn poot weer heel heeft,
  en voor de verandering eens een keer geen pech. Bij t oefenen zie je dat ie (veel) beter kan.

  Toch wel lef om met zon poot toch mee te doen.
  Missichen als ie de rugvlucht overgeslagen had dat ie de vluchten af had kunnen maken.
   
  Laatst bewerkt: 25 jan 2009
 10. nando

  nando Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 jun 2004
  Berichten:
  5.112
  Locatie:
  apeldoorn
  Een lange slowrol scoort idd beter, maar het is wel belangrijk dat je niet in hoogte of diepte afwijkt, een constante rolsnelheid hebt en precies in het midden op de kop zit.

  Maar er werden een hoop 9'ens gegeven voor die van Robin. Heel goed om te zien dat die jonge het zo snel oppakt. Hij traint net zo vaak als ik en de vooruitgang is gewoon een stuk sneller.
   
 11. Modelairplane

  Modelairplane

  Lid geworden:
  31 mei 2004
  Berichten:
  592
  Locatie:
  Hei-en Boeicop
  Hier zijn de Aeromusical filmpjes voor het beste resultaat dubbelklik op de filmpjes en kijk de filmpjes in de hoge kwaliteit mode
  (als je deze nog niet hebt aanstaan natuurlijk) van youtube


  Derk van der Vecht Ronde3

  Koen Splinter AM-ronde3

  Werner Peters AM ronde3

  Jeroen van Gog AM ronde2

  Alexander Blokland AM ronde2

  Nando Teriele AM Ronde3
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
 12. fabianvzwol

  fabianvzwol

  Lid geworden:
  26 jun 2006
  Berichten:
  3.451
  Locatie:
  Ulvenhout
  ziet er super uit nando, zeker voor de eerste keer!
   
 13. Bryan

  Bryan

  Lid geworden:
  7 feb 2008
  Berichten:
  1.055
  Locatie:
  Limburg
  Leuke video┬┤s

  Erg leuk om te bekijken :p

  Grt.
   
 14. hezik

  hezik Guest

  Komop zeg Niek, niet langer doorvragen, maar eens gaan doen :)

  Ik ben nog teveel met andere dingen bezig, maar vloog wel al slowrolls, en heb je 2 maanden geleden al verteld hoe dat moet en dat je dat moest doen ;) (en dat dat beter scoorde)

  Nog maar een keer, en nu niet aan anderen gaan vragen of het wel zo moet, want het moet wel zo ;)

  1) NIET aan je up sjorren voordat je gaat rollen
  2) Rol inzetten
  3) zodra hij richting meskant draait en je het gevoel hebt dat ie hoogte wil verliezen, tegengesteld rudder gaan opbouwen (tegengesteld aan je rolrichting)
  4) Als hij vanuit meskant naar rugvlucht wil, je rudder afbouwen en down opbouwen
  5) Als hij vanuit rugvlucht naar meskant doordraait, up afbouwen en langzaam rudder 'mee' geven (in zelfde richting als je rol)
  6) als hij vanuit meskant naar normale vlucht gaat, rudder afbouwen

  Aandachtspunt is inderdaad de plaatsing, hij moet midden voor de jury op z'n kop liggen.

  De slowroll moet je kijkend vliegen. Het is dus geen truukje wat je op je zender moet leren, het is iets wat je moet doen omdat je naar je toestel kijkt en ziet dat er een bepaalde stuurbeweging nodig is.

  Om 'm te oefenen kun je ook beginnne met 4 punts rollen gaan vliegen, je krijgt dan snel het gevoel van hoeveel uitslag je toestel op de 4 posities nodig heeft.

  Wat anders is dan de slowroll buiten, waar ik ook heel erg aan moest wennen, is dat deze kistjes veel minder uitslag nodig hebben. Buiten moet ik meskant bijna of meer dan een halve stick rudder bijgeven bij meskant, binnen maak je dan al een meskant looping :p Het is binnen veel makkelijker om een slowroll goed te vliegen dan buiten.

  Idd Respect voor Frans dat ie het toch geprobeerd heeft. Als je met 'm gaat oefenen de volgende keer, dan mag ie die oefensessie niet 'rechtop vliegen', maar alleen inverted. En elke keer als ie dan up trekt, krijgt ie met een tazer.

  Het is trouwens wel besmettelijk, in de aftermath maakte ik voor het eerst in mijn leven die fout, terwijl ik met Frans stond te praten :p
   
 15. hezik

  hezik Guest

  Mijn 2e vlucht.. Alexzzz was zo vriendelijk ze te vliegen, in ruil daarvoor moest ik er minimaal 1 posten, bij deze dus :)

   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
 16. nando

  nando Forum veteraan

  Lid geworden:
  18 jun 2004
  Berichten:
  5.112
  Locatie:
  apeldoorn
  Dankje, Ik vond de 2e ronde beter, maargoed, er is wel te zien wat ongeveer de bedoeling is.

  En gister bij Alphen gevlogen, paar keer de AM gedaan, en dat ging ook een stuk beter. Maar dat einde gaat eraan.
   
 17. Alexzzz

  Alexzzz Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  5 mei 2004
  Berichten:
  23.278
  Locatie:
  Spijkenisse
  Als iemand de uitslagen naar winfried stuurt, dan kan f3p.nl worden geupdate:rolleyes:
   
 18. Alexzzz

  Alexzzz Moderator Moderator team Forum veteraan

  Lid geworden:
  5 mei 2004
  Berichten:
  23.278
  Locatie:
  Spijkenisse
  Jammer, nog steeds geen update....
   
 19. hezik

  hezik Guest

  Ik zou mij zo kunnen indenken dat met het vertrekken als voorzitter van de SC, dat winfried die taken ook neergelegd heeft..
   
 20. peterk

  peterk

  Lid geworden:
  12 aug 2005
  Berichten:
  180
  Locatie:
  Oostkapelle

Deel Deze Pagina