zender uitbreiding

Discussie in 'Bouwtips varende modellen' gestart door cas38, 24 mei 2009.

  1. cas38

    cas38 Guest

    ik heb een vraag
    mischien een domme maar stel hem toch
    ik wil op m,n zender graag een schakelaar maken waarmee ik me geluidsmodule aan kan zetten
    wele schakelaar en waar kan ik dat kopen en natuurlijk hoe sluit ikdan alles aan

    alvast vriendelijk bedankt voor de hulp
     
  2. pattux

    pattux

    Lid geworden:
    25 feb 2007
    Berichten:
    318
    Locatie:
    x
    Ligt er een beetje aan wat voor zender je hebt. Wat voor zender heb je?
    Een zender heeft nl. een bepaald aantal kanalen. Het is dus niet zo, dat je wens per definitie mogelijk is met je zender.
     
  3. F.van.Gent

    F.van.Gent In Memoriam

    Lid geworden:
    17 aug 2004
    Berichten:
    7.904
    Dat lukt niet met een schakelaar
    Daar komt wat anders voor kijken
    Iets van module.s
    mvg
    Frederik
     
  4. cas38

    cas38 Guest

    mijn zender is een f14 van robbe
     
  5. Bart Cornet

    Bart Cornet

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    937
    Locatie:
    Zandvoort
    Ik heb ook zo'n schakelaar op mijn F-14 voor mijn Diesel.
    Gewoon een drie standenschakelaar, met aan de buitenste pootje's een 2k2 weerstand.
    De middelste is de plus, de buitenste maken niet zo gek veel uit.

    Bart
     
  6. cas38

    cas38 Guest

    maar hoe gaat dan m,n geluidsmodule werken in me boot dan
     
  7. raf

    raf Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2003
    Berichten:
    13.395
    Locatie:
    As,België
    hallo

    in de boot heb je een schakel modulle nodig
    [​IMG]
    deze is van conrad en er moeten nog wel twee relais achter geschakelt worden
    Artikel-Nr.: 247070 - 62
    Hersteller-Artikel-Nr.:
    2KM
    19,95 EUR
    anders bij graupner of robbe kijken wat ze aan kanaal schakelaars hebben
    een optie is ook bij norbert brugge
    Modell-Uboot-Spezialitäten
    de bts werkt uitstekend en bied nog een paar voordelen
    en ja je hebt geen duikboot maar de schakelaar kan je voor meer dan alleen een duik boot gebruiken

    groetjes raf
     
  8. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    2.151
    Locatie:
    Den Haag
    Hallo Cas38,

    Welke geluidsmodule gebruik je ?

    Verder kun je in de zender inderdaad een 3-standen schakelaar plaatsen.
    De manier zoals robbe/futabe het toepast in een F-14, is als volgt:
    [​IMG]

    De ontvangerkant, is afhankelijk van je geluidsmodule !
    Al zijn daar meerdere opties voor te bedenken, dus dat komt wel goed... :)
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 16 nov 2015
  9. Jasper.tm

    Jasper.tm

    Lid geworden:
    2 jan 2009
    Berichten:
    281
    @ Marten

    Kan dat op dezelfde manier met een 2 pos. schakelaar? Ik wil dan een kanaal aan- en uitschakelen. Zitten lampjes aan maar wil die aan en uit kunnen doen via open kanaal.
     
  10. Bart Cornet

    Bart Cornet

    Lid geworden:
    7 okt 2007
    Berichten:
    937
    Locatie:
    Zandvoort
    Dan heb je wel een multiswitch nodig, en die hebben over het algemeen 2 plaatsten voor functie's, dus waarom zou je niet gewoon een 3 standenschakelaar gebruiken?
     
  11. Jasper.tm

    Jasper.tm

    Lid geworden:
    2 jan 2009
    Berichten:
    281
    Multiswitch? Ik ken alleen het prinicpe van een 3 pos. schuifje en een 3 pos. knop? Wat houdt multiswitch precies in?

    --EDIT--
    [​IMG]

    Dit zijn 8 knoppen met 1 servo kabeltje :eek: Hoe kan je daar dan wat mee. 8 kanaals zender. 4 in gebruik voor vliegen :)
     
    Laatst bewerkt: 24 mei 2009
  12. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    2.151
    Locatie:
    Den Haag
    Hoi Jasper,

    Ik kan je ook een 3-standen schakelaar aanraden.
    Zo kun je meerdere kanalen aansturen.

    Ik kan je verder deze 4-kanaals switch aanraden, voor in het model:
    2ehandsRC webshop RC Modelbouw Beugen

    Succes.
     
  13. Jasper.tm

    Jasper.tm

    Lid geworden:
    2 jan 2009
    Berichten:
    281
    Die lampjes die ik heb zitten aan een printje, en krijgen stroom en signaal via een servo kabel. Als ik dus de + en de - van de servo kabel zoek, en die dan aan zo'n uitgang van die multiswitch doe kan ik die dus in- en uitschakelen?

    Dat is mijn bedoeling zegmaar. Want die lampjes op een bepaalde manier laten knipperen door stickbeweging boeit me niet! ;) Aan en uit, dat wil ik!
     
  14. tim elfering

    tim elfering

    Lid geworden:
    28 jan 2008
    Berichten:
    691
    Locatie:
    aerdenhout
    hoi jasper,

    als die weerstand van 82 k niet werkt kan je proberen aan de buitenkant van je servo snoertje de weerstand 2k2 gebruiken. kijk even op conrad.nl daar staan de 2 kanaals decoders waarmee je twee dingen kan schakelen terwijl het je maar 1 kanaal kost.

    tim
     
  15. Jasper.tm

    Jasper.tm

    Lid geworden:
    2 jan 2009
    Berichten:
    281
    2000 aan de binnenkant en die 2 aan elk buitenste pootje?
     
  16. tim elfering

    tim elfering

    Lid geworden:
    28 jan 2008
    Berichten:
    691
    Locatie:
    aerdenhout
    Hoi,

    Aan de buitenste pootjes moet je een weerstand vast solderen met de waarde 2k2. Als je het in een elektronica winkel vraagt geven ze een weerstand mee met de ringen rood rood rood en goud. Deze staan in deze volgorde op de weerstand gedrukt.

    tim
     

Deel Deze Pagina