Ombouw / gebruik 2,4Ghz

Voor ombouwverslag zie http://www.f3k.nl/index.php?id=104

@ Jaap,
Je zei dat je je Nimh wil vervangen door een 2S Lipo. Ik heb vorig jaar in de Evo hetzelfde gedaan. De 1500Nimh eruit en een 2S 2100Mah lipo er in. De grap is dat de hackmodule minder stroom neemt dan de orginele HF-module.
Ik heb de HF-module helemaal verwijderd. Je leest inderdaad veel over het inbouwen van een schakelaar die het schakelen tussen 2,4 en 35 mogelijk maakt. Ik kan begrijpen dat je niet direkt een mega investering wilt doen door al je ontvangers te vervangen door 2,4. In mijn geval vlieg ik hooguit met 3 kisten en aangezien een ontvanger slechts 16 euro kost valt dat best wel mee. Waarom dan willen schakelen naar 35 als de 2,4 goed werkt.

Ik heb me te weinig verdiept in allerhande technische aspecten van 2,4. Ik begrijp dat diverse systemen hoppen tussen 2 vrije kanalen. Voor zover ik weet doet Assan dat niet. Ik zie de voordelen ook niet zo. Bij de 35Mhz zaten we toch ook niet op twee kanalen tegelijk.
Je begrijpt het, ik heb er weinig verstand van :cool:
 
Laatst bewerkt:
Sorry, terwijl ik zit te tikken zijn er a diverse draadjes weer gevuld. Zie nu dat er al een 2,4 draadje was.
 
Laatst bewerkt:
@ Bas
Nee. Heb zaterdag wel gevlogen maar tussentijds de accu niet volledig vol geladen.
Ik zal deze week even een praktijktest doen.
 
Vanavond 1 uur gevlogen en daarna de accu weer geladen. Verbruik met 4 X D47 aan boord was 200Mah per uur. Dat is een stukkie hoger dan de 35Mhz waarmee ik zonder zorgen twee uur achter elkaar vloog zonder te laden.
Bij het gebruik van digitale servo's zou ik de limiet echt op 1 uur vliegen houden bij het gebuik van een 340Mah accu.

De zender heeft 4 uur aan gestaan met de Assan module er in. Als ik de EVO mag geloven heeft hij 350Mah verbruikt. Dat is nog geen 100Mah per uur.

Ook vanavond geen enkel probleem ondervonden. met de 2,4Ghz. Gisteren kreeg ik de kleine 4 kanaals ontvangers binnen. Ze hebben de grootte van een platgeslagen Jeti. Zal deze binnenkort eens testen. Reakties op de site van HobbyKing geven aan dat ze ook hiermee een bereik hebben van 700 meter. Ongeloveloos en dat met een 4cm antenne!!

Ik ben ook eens op internet aan het speuren geweest met de hits "Assan" en "problems" Lekker slim natuurlijk om dat nu pas te doen :)
En ja ze zijn er. Natuurlijk zou je haast zeggen. Éen iemand gebruikte Assan in combinatie met video-link wat ook op 2,4 werkt en waar Assan zelf al voor waarschuwt. Een ander had zijn module opgeblazen door hem lang zonder antenne erop aan te laten staan. Verder weinig gevonden. De service blijkt goed te zijn bij Assan.
Al speurend kom je ook verhalen tegen van andere 2,4 systemen waarmee een kist verloren ging. Niets is zaligmakend. Veel meer crashes trouwens door problemen met 35MHZ :mrgreen:
Inmiddels is ook Arnold zijn EVO aan het ombouwen met de Assan. Hebben we beide tot aan de kerst probleemloos onze rondjes gevlogen, zie ik de ombouw als succesvol.
 
Theo,

het lijkt me raadzaam om het hogere stroomverbruik van de ontvanger op te nemen in je verslag van de ombouw. We willen natuurlijk niet dat er kisten neerstorten omdat de accu's leeg zijn.

Bas
 
Theo,

het lijkt me raadzaam om het hogere stroomverbruik van de ontvanger op te nemen in je verslag van de ombouw. We willen natuurlijk niet dat er kisten neerstorten omdat de accu's leeg zijn.

Bas

Is natuurlijk makkelijk te voorkomen met de HLG-Saver. Denk aan Henk Bonestroo in Arnhem en Odoorn.

Loet
 
Is natuurlijk makkelijk te voorkomen met de HLG-Saver. Denk aan Henk Bonestroo in Arnhem en Odoorn.

Loet

Het Jeti 2.4 systeem geeft deze info (voltage ontvanger) terug aan de zender, deze piept als hij onder een bepaald (in te stellen) voltage komt. Pieper zit in de zender module (in geval van de MX24s).

Ook zag ik dat het stroomverbruik van de Jeti R5/R4 (perfect voor DLG) ca. 37-40mh is versus de SMC16scan (die ik nu gebruik) die 27mh verbruikt.
 
Theo,

het lijkt me raadzaam om het hogere stroomverbruik van de ontvanger op te nemen in je verslag van de ombouw. We willen natuurlijk niet dat er kisten neerstorten omdat de accu's leeg zijn.

Bas

Done

Ik heb Assan gemail voor meer gedetailleerde info over het stroomverbruik van de ontvangers. Even afwachten.
 
Laatst bewerkt:
Net nu mijn psychiater er achter is gekomen dat mijn slechte prestaties van de laatste tijd komen door een irritant fluit geluid op de achtergrond.

Oeps.... een goede sportspycholoog had je kunnen vertellen dat je deze informatie nooit had moeten prijsgeven. Goed, nu jouw zwakke punt is ontdekt nog even iets irritants verzinnen om de overige concurenten uit te schakelen.:D:D:D

Zondag moet ik verstek laten gaan dus is er voor jou geen reden om niet optimaal te presteren. Tenzij anderen je gaan toefluiten:rolleyes:

Veel plezier zondag
Henk
 
Laatst bewerkt:
Nog en leuk stukje vliegwerk.
[URL="
- World Air Games 2009 (Torino) Martin Müller[/URL]

Geweldig, super en blij tegelijkertijd dat het niet mijn trainingsinteresse heeft.


(Citaat: Willem van Hanegem)
Het zou wel een mooie afzeikert zijn om mijn 5 minuutert uit te vliegen met zo'n showerttt..................

Loet
 
Laatst bewerkt door een moderator:
ombouw 2.4 gHz

Dus je moet naast het kunnen vliegen ook nog ritmegevoel hebben!
Prachtig stukje vliegwerk.

Maar even terug naar de discussie. Heeft iemand al ervaring met de ombouw van een MX16 naar 2.4 gHz? Gezien de afgelopen 2 weekenden waarbij wederom het nodige door storingen (of turbulentie oid.) vroegtijdig NAP benaderde, zit ik ook te denken om het in hogere Hz regionen te gaan zoeken.
 
Stroomverbruik.

Arno Hacken heeft in een eerdere discussie aangegeven dat het stroomverbruik van servo’s sterk beinvloedt kan worden door het type ontvanger. Zo bleek het stroomverbruik van de digitale DS281 servo’s een stuk lager te zijn in combinatie met een SPCM ontvanger dan in combinatie met een analoge ontvanger. Reden om aan Arno te vragen wat we kunnen verwachten met 2.4 Ghz ontvangers. Hieronder de zeer verhelderende en informatieve reaktie die ik van Arno ontving:


Bei PPM werden die Daten mehr oder minder "analog" übertragen, was dazu führt, das sie am Flieger nur ungenau ankommen. Die DS281 sind Digis mit engem Totband, d.h. sie regeln schon bei kleinsten Abweichungen von der Sollposition nach. Wenn also die Stellgröße ungenau per PPM kommt (in zunehmender Entfernung immer schlimmer) ist das Servo dauernd am marschieren. SPCM überträgt digital. Was ankommt stimmt zu 100%. Deshalb hat das Servo weniger zu tun.

> Wie wird sich das auswirken bei 2.4 Ghz

Bei 2G4 wird das genauso sein wie bei SPCM. Digiservos werden sich genau gleich verhalten. Analogservos können je nach Framerate (bei manchen 2G4-Systemen etwas erhöht) mehr Strom verbrauchen als unter SPCM oder aber komplett versagen.


P.s. Ik heb geprobeerd om het te vertalen maar vond dit er niet duidelijker op worden dus heb het maar weggelaten.
 
Back
Top