Aanschaf nieuwe lipo lader

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door Marc D, 10 okt 2016.

  1. FStrating

    FStrating

    Lid geworden:
    28 feb 2011
    Berichten:
    328
    Locatie:
    Veghel
    Vroeger in het NiCad tijdperk liep ik altijd te zeulen met een auto accu. Deze accu's gingen maar één jaar mee. Later ben ik tractie-accu's gaan gebruiken en deze hielden het wel ruim twee jaar vol. Een auto accu is niet geschikt om er voor een langere tijd een relatief lage stroom uit te trekken en gaan dan snel stuk. Ik zou zeker niet de accu van de auto gebruiken om pakketten te laden.
     
  2. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    25.842
    Locatie:
    Sassenheim
    En nu staat deze met afwijking B6AC te koop zonder de vermelding van de afwijking......
     
    ron van sommeren vindt dit leuk.
  3. Marc D

    Marc D

    Lid geworden:
    24 dec 2014
    Berichten:
    248
    Locatie:
    Medemblik
    er staat bij dat het een Chinese kloon betreft!
     
  4. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    25.842
    Locatie:
    Sassenheim
    Dus iemand moet maar raden dat een chinese kloon gelijk staat aan een model met afwijkingen?
    Persoonlijk vind ik het geen nette verkoop, het zou netter zijn als je de afwijkingen ook vermeld.
    Wettelijk is dit topic een keihard bewijs om bij constatering door de koper of misschien wel schade jou aansprakelijk te stellen omdat je van de gebreken af wist.
     
    ron van sommeren vindt dit leuk.
  5. Marc D

    Marc D

    Lid geworden:
    24 dec 2014
    Berichten:
    248
    Locatie:
    Medemblik
    Hou toch op man met je wettelijk aansprakelijk stellen. Alle laders wijken, en dat kan je van een kloon helemaal verwachten. Of kan ik nu Graupner ook "aansprakelijk"stellen omdat hun lader wijkt. Niet zo aanstellen. Koper was ervan op de hoogte. Dus deze deal is gewoon fair enough.

    ( Dit is trouwens niet de juiste plek om te discussiëren hierover. Verdere berichten ontvang ik graag in mijn PB box ) :koud:
     
    henry1979 vindt dit leuk.
  6. dries_neyrinck

    dries_neyrinck

    Lid geworden:
    14 aug 2013
    Berichten:
    2.170
    Locatie:
    Oordegem
    Dus omdat jij de eerste keer gefopt eraan was, moet een ander ook maar bloeden? Niet netjes.
    Be a man, berg dat ding op of containerparkje en koop ineens een deftige lader en heb plezier eraan!
    Goedkoop is soms duurkoop, neem die les mee en help anderen ook met die les. Het zal je veel meer opbrengen in de hobby dan een brakke okkazie te verkopen.
     
    ron van sommeren vindt dit leuk.
  7. henry1979

    henry1979

    Lid geworden:
    21 aug 2016
    Berichten:
    3
    Locatie:
    wolvega
    Mee eens
     
    ron van sommeren vindt dit leuk.
  8. Marc D

    Marc D

    Lid geworden:
    24 dec 2014
    Berichten:
    248
    Locatie:
    Medemblik
    jullie zijn grappig
     
  9. henry1979

    henry1979

    Lid geworden:
    21 aug 2016
    Berichten:
    3
    Locatie:
    wolvega
    Ik heb de skyrc q200 fijne lader zeer nauwkeurig getest met fluke multimeter kan hem aan bevelen
     
  10. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    26.485
    Locatie:
    Druten / NL
    Marc, op deze manier vind ook ik het niet correct. Maar als jij meldt dat LiPo laden niet goed gaat is er niets aan de hand. De lader is nog steeds goed te gebruiken voor Pb en NiMH.
     
  11. henry1979

    henry1979

    Lid geworden:
    21 aug 2016
    Berichten:
    3
    Locatie:
    wolvega
    Weer mee eens
     
  12. Rhelie

    Rhelie Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    9.251
    Locatie:
    Nootdorp
    Ik heb ergens gelezen dat je die laders kunt kalibreren, het balanceergedeelte.
     
  13. Marc D

    Marc D

    Lid geworden:
    24 dec 2014
    Berichten:
    248
    Locatie:
    Medemblik
    dat kan ook.

    Maar waar hebben jullie het toch over ? Wordt er niet goed van. De koper was ervan op de hoogte, dan is het gewoon keurig geregeld.
     
  14. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    26.485
    Locatie:
    Druten / NL
    Dan was het wel correct.
     
  15. d3nn1s

    d3nn1s

    Lid geworden:
    21 feb 2013
    Berichten:
    692
    Hallo,
    Mijn laders (Imax B6) zijn kapot. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe betere lipolader eventueel duo lader... Ik rij vaak met 2x2S, of met 5S lipo's.
    Wat zouden jullie aanbevelen voor lader? Mijn budget is max.100€.
    Alvast bedankt voor de aandacht.
     
  16. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    391
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    @d3nn1s Weet niet wat het probleem is met je huidige laders? Qua aanbeveling voor aanschaf hangt het er helemaal vanaf hoe snel je wilt kunnen laden en dus hoe groot de accu's zijn qua capaciteit. Bij 5S heb je al snel wat meer vermogen nodig om sneller te kunnen laden, maar als de capaciteit maar 2200 mAh is dan kun je nog wel op 1C laden daarmee. Als die 5000 mAh is dan haal je misschien maar 0,5C en zit je al snel op de dubbele laadtijd. Daarnaast is de vraag of je een losse voeding hebt en zo ja, hoeveel vermogen/stroom die kan leveren.
     
  17. d3nn1s

    d3nn1s

    Lid geworden:
    21 feb 2013
    Berichten:
    692
    Mijn huidige laders hebben kortsluiting gehad denk ik. Poef zeiden ze toen ik de stekker in het stopcontact deed (2x met een kloon) en 1x toen ik de lipo aansloot op de lader (originele imax b6AC).
    De lipo's zijn allemaal 5000Mah. Ik wil er geen losse voeding bij. Een 50W lader lijkt mij zelf wel aan de lage kant. Ik wil ze met bvb fast charge in ongeveer 20/30min. vol hebben.
     
    Laatst bewerkt: 10 feb 2017
  18. Rhelie

    Rhelie Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    9.251
    Locatie:
    Nootdorp
  19. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    391
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    Met 5000 mAh wil je op 1C kunnen laden, dus 5A laadstroom. Qua vermogen zit je dan op zo'n 5S x 3,7V x 5A = 92,5 W minimaal, beter nog 105W (met 4,2V per cel gerekend). Dat er 6A op de Imax B6 staat wil alleen maar zeggen dat die bij minder cellen tot 6A kan laden. Zou je een dubbele lader van 300W kopen (met 150W per kanaal) dan heb je in principe voldoende. Alleen wat je vaak ziet zijn DC-DC laders, dus laders die 12-18V ingangsspanning nodig hebben en geen 230V ingang hebben... Met ingebouwde voeding zijn ze een stuk duurder. Als je nog geen DC voeding hebt dan raad ik aan eens te kijken voor een servervoeding, die zijn relatief goedkoop tov de losse kant en klaar voedingen, met vaak ook nog eens een hoger vermogen... Je kan er vaak wel meerdere laders op aansluiten, dus dan hoef je niet voor elke lader een eigen voeding te kopen...

    @Rhelie die 300W Turnigy is helaas wel maar één kanaal.
     
  20. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    26.485
    Locatie:
    Druten / NL
    Bij vrijwel alle laders zal de maximale laadstroom zakken met toenemend aantal cellen. Dat zegt de fabrikant/leverancier er niet bij. De laders kunnen niet tegelijk laden met maximale laadstroom en maximale laadspanning, één van de twee zal moeten toegeven om binnen maximaal vermogen te komen.
    Vermogen(in watt) is ook een/de beperkende factor dan.

    Voor het vergelijken van laders en voedingen ...
    www.scriptasylum.com
    → RC calculations [​IMG]
    electrical menu
    Lithium battery chargers
    selecteer jouw lader, klik calculate en voila, overzicht van charger limits in tabelvorm.
    en ook in het electrical menu
    Charger calculator
    Zeeeer handige site voor e-volk, loop maar eens door de diverse menu-items. Toevoegen aan favorieten?
     

Deel Deze Pagina