Auto blijft gasgeven

Discussie in 'Electro auto's' gestart door Rbn, 6 aug 2018.

  1. Rbn

    Rbn

    Lid geworden:
    6 aug 2018
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Nederland
    hi, heb een himoto mt201 van Monstercars en de auto werkte tot voor kort prima.
    Nu heb ik echter het probleem dat wanneer ik de accu verbind en de auto aanzet, deze blijft gasgeven zonder dat de afstandsbediening wordt gebruikt (zelfs als deze uitstaat geeft de auto vol gas)
    Heeft iemand enig idee hoe dit verholpen kan worden?
     
  2. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    5.979
    Locatie:
    Zwolle
    Heeft u een linkje naar de auto?
    De accu's in de auto en zender zijn vol?
    Soms zit er op de zender één of twee draaiknoppen voor de trim, heeft u deze niet perongeluk verdraait?
    Anders zou ik deze even in het midden zetten en opnieuw calibreren.
     
  3. Rbn

    Rbn

    Lid geworden:
    6 aug 2018
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Nederland
  4. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    26.507
    Locatie:
    Sassenheim
    Rbn vindt dit leuk.
  5. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.253
    Locatie:
    Hoogeveen
    Echt he!!!!!!!

    Regel nummer 1. Zet EERST de zender aan en verbind dan accu met de auto!!!!!

    NOOIT anders.

    Hoe staat de failsave ingesteld? Zit die erop?
     
    Scrap en renetl50 vinden dit leuk.
  6. Scrap

    Scrap

    Lid geworden:
    15 jun 2015
    Berichten:
    187
    Mee eens. Het gedrag lijkt op een auto waarvan de zender niet aanstaat. Zender wellicht leeg of bind verloren oid. Brandt het lampje op de ontvanger?
     
  7. Rbn

    Rbn

    Lid geworden:
    6 aug 2018
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Nederland
    De zender werkt weldegelijk (van de zender brandt het lampje). Ongeacht in welke volgorde ik de auto aanzet, zodra ik het knopje bij de auto aanzet geeft ie gas.

    Enige keer wanneer dit niet doet is als de witte stekkertjes los zijn, zie foto. Dan geeft de auto het knipperende lampje nog wel (vanzelfsprekend geeft de auto ook geen gas als de groene stekkertjes los zijn, maar dan knippert er helemaal niets)
    Met de zender kan ik niks afstellen behalve uit/aan, stuurrichting, snelheid auto, reverse. Alles ermee geprobeerd maar werkt niet.
    (Ik reageer niet altijd even snel, ben niet thuis namelijk)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  8. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    26.507
    Locatie:
    Sassenheim
    Maar stuurt die nog wel?

    Als de stuur het wel doet lijkt er niets aan de hand met het contact tussen zender en ontvanger, indienniet toch even opnieuw binden. Als re-binden niet werkt dan direct terug naar de winkel.
     
  9. Rbn

    Rbn

    Lid geworden:
    6 aug 2018
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Nederland
    Nee hij stuurt ook niet meer :-(
    Misschien domme vraag, maar hoe moet ik re-binden?
    Een dergelijke knop zit niet op de zender..
     
  10. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    26.507
    Locatie:
    Sassenheim
    Scrap vindt dit leuk.
  11. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.253
    Locatie:
    Hoogeveen
    Foto van de zender?

    Trim met draaiknoppen?
     
  12. Rbn

    Rbn

    Lid geworden:
    6 aug 2018
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Nederland
    Helaas, zodra ik de ontvanger aanzet gaat ie al voluit.

    Zie foto’s
     

    Bijgevoegde bestanden:

  13. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    26.507
    Locatie:
    Sassenheim
    Maar heb je wel de bindprocedure doorlopen? Dus na het aanzetten, knopje drukken dat het ledje gaat knipperen en dan de zender aanzetten en wachten? Doet die dan wel binden?
    Dat die op vol gas gaat doet er gewoon niet to, desnoods trek je even de stekker van de motor los.

    Maar lukt het bindproces dan wel? Gaat het lampje continu branden na de zender aangezet te hebben? En indien zo, doet de stuur het dan weer?
     
    Schots en Scheef en Scrap vinden dit leuk.
  14. Scrap

    Scrap

    Lid geworden:
    15 jun 2015
    Berichten:
    187
    Roelof geeft het juiste advies. Als dit niet werkt dan is waarschijnlijk je ESC naar de haaien. Handleiding is ook erg duidelijk Screenshot_20180811-111245.jpeg
     

Deel Deze Pagina