FrSky X12s Horus

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Japie.G, 2 sep 2016.

  1. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    371
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    Fijn, ook weer ontzenuwt. Niet dat ik er heel veel moeite mee gehad zou hebben om niet van EU LBT naar FCC te kunnen, maar het is wel fijn dat je ook gewoon kunt upgraden naar nieuwere versies. In mijn Taranis Plus (van 2015) heb ik ook gewoon de EU LBT firmware gezet (kwam af fabriek/winkel met EU firmware).
     
  2. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    113
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Hoi, kun je wat meer gegevens sturen? (waar; wanneer; hoe laat ...)
     
  3. Superior

    Superior

    Lid geworden:
    6 sep 2003
    Berichten:
    1.390
    Locatie:
    Zierikzee
  4. Rove

    Rove

    Lid geworden:
    22 jul 2010
    Berichten:
    49
    Locatie:
    Schagen
    Zou iemand mij kunnen vertellen wat het verschil is tussen een otx file en een eepe file? (Taranis X7 non eu 2.2)

    Alvast bedankt
     
  5. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.369
    Locatie:
    Groningen
    Otx is het nieuwe formaat voor 2.2 waar alle modellen en zender instellingen opgeslagen worden.
     
  6. Rove

    Rove

    Lid geworden:
    22 jul 2010
    Berichten:
    49
    Locatie:
    Schagen
    Tadango dank je wel! Dus eepe is het oude formaat. Leest 2.2 het eepe formaat wel?
     
  7. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.369
    Locatie:
    Groningen
    Er wordt een conversie gedaan dus geen probleem. Werkt al voor 99%
     
  8. Superior

    Superior

    Lid geworden:
    6 sep 2003
    Berichten:
    1.390
    Locatie:
    Zierikzee
    Ik kan trouwens nog steeds niet terug naar Frsky OS om terug te gaan naar EU LBT. Heb dit toch al verschillende keren gedaan. Vreemd??

     
  9. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.369
    Locatie:
    Groningen
    Hardware compact check uitzetten?
     
  10. Superior

    Superior

    Lid geworden:
    6 sep 2003
    Berichten:
    1.390
    Locatie:
    Zierikzee
    Heb ik al geprobeerd. Geen resultaat
     
  11. iTuur

    iTuur

    Lid geworden:
    15 okt 2009
    Berichten:
    550
    Locatie:
    Rhoon
    Ik heb wel eens problemen met bestanden die ik ge-unzipt heb op de Mac. Unzippen op een Windows machine lukt dan vaak wel...
     
  12. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    113
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Help...

    Horus OpenTx (EU-versie) en X8R (EU- versie) willen niet binden...

    Heb het volgende ontdekt:
    In mijn zender staat Firmware nr.: 2.2.02.2N362 (3e00d016)
    In "OpenTX 2.2.0 RC10 (N362) Improving your Tx" staat:

    Known issues:

    • The radios will report an incorect firmware number (2.2.02.2N362 instead of 2.2.0N362)

    • Companion installer may try to install itself in the wrong directory, see above.
    • The progress bar in companion when reading firmware from a Horus is broken and will reach 100% at only 25% progress. Just wait, the window will close when the process is finished.

    Hoe moet ik dit (onderstreepte) eigenlijk lezen? Gewoon een alternatieve firmware number weergave! En alles gewoon ok?
    Of heb ik vanwege dit "verkeerde nummer" toch iets verkeerds gedaan???

    Heb al best veel gedaan in de zender en vlgs. mij werkt alles goed, totdat ik m'n ontvangers niet kon binden...
     
  13. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.369
    Locatie:
    Groningen
    OpenTX heeft niets te maken met de verbinding / firmware. OpenTX is alleen het OS. Flash opnieuw FrTX EU versie en update de IXJT om zeker te zijn dat het zendmoduul EU is. Dan moet het werken.
     
  14. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.809
    Locatie:
    Raalte
    Indd, openTx heeft niets met het bindproces te maken. Das iets tussen zendmodule en ontvanger.

    Er zijn maar 3 opties waarom het binden niet werkt

    - je voert het bindproces verkeerd uit. (Verkeerde volgorde/verkeerde protocolmode enz)
    - ontvanger of zender kapot
    - zendmodule en ontvanger hebben geen corresponderende firmware.

    Optie 1 of Optie 3 is het meest waarschijnlijk.

    Optie 3 is uit te sluiten door FrOS op de juiste manier opnieuw er op te flashen, en evt ook je ontvanger te flashen

    Optie 1, beschrijf eens exact hoe je bindt, en met welke settings.
     
  15. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    113
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Dus jij denkt ook dat de aanwezigheid op mijn zender van een "incorect firmware number" NIET het gevolg is dat ik iets bij het flashen van OpenTx verkeerd heb gedaan???

    Ik weet zeker dat ik de keuze(als die daar is) "EU" gedaan heb!
    Moet nog uitzoeken hoe ik de IXJT moet updaten!
    Thx!
     
  16. Tadango

    Tadango Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 jun 2003
    Berichten:
    14.369
    Locatie:
    Groningen
    OpenTX versie nummer is gewoon een bug in de build, maakt niets uit. EU vinkje bepaald alleen maar of de D8 protocol modus verborgen moet worden of niet. Heeft verder geen invloed. Doe maar zonder de volgende keer ;)

    Daarnaast is alleen de versie in de IXJT van belang voor het binden, verder niets. IXJT flashen doe je door simpelweg FrTX te flashen (1.2.24 is de beste) en daarvan de .dfu te kiezen MET EU in de naam. Die 1 keer opstarten en je ziet dat de IXJT wordt bijgewerkt. Dan kan je weer OpenTX flashen en is alles klaar.
     
    Helron vindt dit leuk.
  17. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.809
    Locatie:
    Raalte
    EU vinkje kun je overigens verder beter gewoon uit laten
     
  18. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.809
    Locatie:
    Raalte
    Overigens, voordat je gaat reflashen enzo.. maak eens een filmpje van hoe je probeert te binden?
     
  19. Helron

    Helron

    Lid geworden:
    29 nov 2012
    Berichten:
    113
    Locatie:
    Bergen op Zoom
    Optie 1:
    Bindproces van een youtube-filmpje exact gekopieerd! Behalve dan dat ik de aansluiting met de ontv.accu anders heb gedaan!
    Zo heb ik het ieg. gedaan:
    - Zender via "Model" op "bind" (internal antenne) gedaan; zender gaat biepen.
    - ontvanger FS-knopje ingedrukt en daarna de accu aangezet/verbonden( heb een aan/uit knop tussen de accu en de ontvanger)
    - lichtjes flikkeren maar het resultaat blijft een rood lichtje
    - ontv. uit; zender "return" en opnieuw ontv. aan.
    Op het filmpje werd het overigens gedaan met een Taranis en een "flightcontroler"!

    Optie 3:
    Je bedoelt weer terugflashen naar FrOs 1.2.25? Dat ging vlgs. mij probleemloos, dat updaten.
    Op de X8R is uitwendig niet te zien dat het een EU-versie is. Is wel als zodanig door HK verkocht. Maar heb toch het vermoeden dat dat dan
    niet klopt en ben gaan kijken hoe dat flashen van de X8R naar de EU-versie gaat!
    Thx.
     
  20. Japie.G

    Japie.G

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    3.809
    Locatie:
    Raalte
    Dikke kans dat je dan een non-eu x8r hebt Eerst die even flashen dus ja! Op verpakking ook geen klein geel stickertje met EU?
     

Deel Deze Pagina