Graupner's 2,4Ghz HOTT systeem

Discussie in 'Model elektronica' gestart door prop-er, 12 okt 2010.

  1. Corrien

    Corrien Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    11.740
    Locatie:
    Maasland
    Bij de MC32 V1 worden de vensters boven de displays na verloop van tijd ondoorzichtiger. Er zijn gebruikers, die deze vensters verwijderen, maar dan worden de displays uiteraard kwetsbaarder.

    Het vervangen van deze vensters door een ander type wordt in Duitsland kosteloos uitgevoerd als de zender een keer voor service wordt ingestuurd. Misschien is het raadzaam om de zender dan meteen te laten updaten naar de MC32 pro versie (inbouw bluetooth module, lichtmetalen sliders in de zijwanden). De kosten hiervoor zou ik moeten nakijken, die heb ik niet paraat.
     
  2. kvlasblom

    kvlasblom

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.486
    Locatie:
    Heesch
    Ik hoorde gisteren toevallig van iemand op VLB Deelen hetzeldfde. Weet even niet meer wie het was.
     
  3. heligeert

    heligeert

    Lid geworden:
    16 dec 2005
    Berichten:
    124
    Locatie:
    West-Vlaanderen Belgie
    Hallo,
    Bedankt voor de reactie, ik ben blij dat het de display zelf niet is.
    Heb ondertussen contact gehad met een vertegenwoordiger van Graupner en die zal mij de 2 vensters bezorgen.
    Ik ga ze dan zelf vervangen,daar ik zelf technieker ben zie ik dit wel zitten.
    U hoort er nog van.
     
  4. slomo

    slomo

    Lid geworden:
    7 dec 2005
    Berichten:
    596
    Locatie:
    Meeuwen (België)
    Hmm, nu heb ik mijn eigen gefopt, denk ik:hammer:;)
    Ik was al enkele jaren in het bezit van een MX20 en nu was mijn oog gevallen op de nieuwe MC26.

    Dat ding gehaald en er al wat mee bezig geweest maar nu (ja nu pas) realiseer ik mij dat deze zender een nieuwere firmware heeft dan mijn oude MX20 die ik al lang niet meer geupdate heb.

    De reden van het niet updaten: dan moest ik ook alle ontvangers gaan updaten en dat betekent uitbouwen en telkens alle servo's afkoppelen. En ik heb nogal wat Hott ontvangers in gebruik...
    Daar kan ik nu dus toch niet meer onderuit.

    Tweede probleem: dan kan ik mijn MX20 niet meer gebruiken. De bedoeling was de oude zender als reserve te gebruiken maar dat zal dus niet meer lukken omdat een ontvanger maar aan één zender kan gelinkt worden of is er ergens een truc dat ik toch 2 zenders aan dezelfde ontvanger kan binden? Ja, natuurlijk de ontvanger telkens opnieuw binden gaat altijd maar daar heb ik geen zin in.(Zelfde reden als het niet updaten: luiheid;))

    Misschien dat iemand daarvoor een truc weet? En is het echt nodig (voor de veiligheid en goede werking) om alle ontvangers te updaten of is dit alleen nodig voor verbeterde of toegevoegde telemetriefuncties oid?
     
  5. Corrien

    Corrien Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    11.740
    Locatie:
    Maasland
    Een update heeft nooit invloed op de verbinding van zender naar ontvanger. Voor de telemetrie ligt dat anders.

    Je kunt er uiteraard voor kiezen om nu toch eens een keer alles te updaten. De winter duurt nog even, dus je hebt de tijd.

    Een ontvanger aan meerdere zenders binden gaat niet. De ontvanger slaat het ID op van de laatste zender, waarmee 't ie gebonden is, en wordt daarmee uiterst eenkennig en wil dus naar geen andere zender meer luisteren.
     
  6. slomo

    slomo

    Lid geworden:
    7 dec 2005
    Berichten:
    596
    Locatie:
    Meeuwen (België)
    He Jan bedankt! Ja, dacht het al....
    Ik ga je goede raad dan maar opvolgen :thumbsup:
     
  7. Nebukadzir

    Nebukadzir

    Lid geworden:
    15 jun 2011
    Berichten:
    954
    Locatie:
    Amsterdam
    Vraagje, kan deze ontvanger ook op een racequad gebruikt worden? Vanwege de minimale afmetingen van deze ontvanger wil ik hem gaan gebruiken op een 250 racequad.
     
  8. heligeert

    heligeert

    Lid geworden:
    16 dec 2005
    Berichten:
    124
    Locatie:
    West-Vlaanderen Belgie
    Hallo,
    Ik heb intussen de nieuwe glaasjes voor mijn mc 32 pro ontvangen,ik had gelukkig nog de tijd nog niet gehad om ze te plaatsen.
    Ik heb dit wekend een nare ervaring gehad met mijn zender,ik stond klaar op het veld met een gelukkig niet te duur toestel,ik geef gas en stijg tot op ongeveer 30 m. en vanaf dan geen besturing meer ik heb kunnen wachten tot het toestel op de grond lag met rokende motor.
    Wat blijkt nu ,toen ik mijn zender wilde uitschakelen bleef hij gewoon aan maar werkte niet meer,ik heb de accu moeten losmaken en terug vast en toen was alles weer in orde.Dus een goed onderhouden zender van 1200 euro stopt er zomaar mee tijdens de vlucht,ik weet het niet meer!!!!
    Iemand al rare dingen meegemaakt met zijn mc 32?
     
  9. kvlasblom

    kvlasblom

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.486
    Locatie:
    Heesch
    Dat is ENG! Ik vlieg met een MC-20...
     
  10. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    255
    Locatie:
    roterdam
    MZ24 ben aan het proberen om mijn zender te updaten naar de laatste versie
    echter ondanks alle nieuwe software updates van de PC software lukt dit niet!
    Bij de Update Studio als ik begin dan gaat deze van taak 5 in een keer door naar taak 7
    met de melding boot loader....nog wat.
    dit op verschillende pc geprobeerd maar geen suc6
    aansluiting direct met meegeleverde USB kabel.
    heb nog een v1.3 geloof ik en er is al v 1.55
    wie kan me helpen
     
    Laatst bewerkt: 25 feb 2018
  11. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    255
    Locatie:
    roterdam
    MZ 24 terug gestuurd naar Graupner zoeken zij het maar uit
    Ik hoor het wel van de service dienst
    gr Martin
     
  12. Peter wakka

    Peter wakka

    Lid geworden:
    27 jun 2016
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Alphen aan den rijn
    Ik heb het zelfde probleem weet jij al meer rotormania.
     
  13. kvlasblom

    kvlasblom

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.486
    Locatie:
    Heesch
    Ik probeer mijn GR-24 3XG te voorzien van een firmware update maar krijg telkens de melding Target device ID not found.
    Ik houd, terwijl de software zoekt, de SET knop ingedrukt en duw de stroomkabel erin, ik zie dat die LED even rood en groen laat zien, die gaat even later naar alleen rood en uiteindelijk krijg ik die foutmelding.
    Iemand een idee?
     
  14. kvlasblom

    kvlasblom

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.486
    Locatie:
    Heesch
    Het is gelukt.

    Antwoord hier gevonden.
     
  15. kvlasblom

    kvlasblom

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.486
    Locatie:
    Heesch
    Ik ben bezig met het instellen van de gyro op m'n GR-24 PRO met een MC-20 zender.
    Ik heb geen eerdere ervaring met gyro's.

    Nu heb ik gelezen dat ik geen trims mag gebruiken in de Phasetrims. Dat deed ik eerder echter wel, want op een 3-positie schakelaar had ik 3 phases in gebruik voor 3 posities van mijn flaps, en in ieder van die phasen had ik steeds meer down ingetrimd op met het hoogteroer.

    Ik heb een handig filmpje gezien waarin de phases op een schakelaar worden gebruikt om de gyro te bedienen, dat zou ik ook wel willen. Dus ik had bedacht dat precies zo te doen, en mijn flaps op een schuifschakelaar te zetten en die te mixen met hoogteroer. Maar ik bedacht mij net, dat dat misschien helemaal niet nodig is. De gyro zal (toch?) het hoogteroer zelf al gebruiken om een stijging te voorkomen wanneer ik de flaps omlaag zet. Klopt dit?

    Hoe stellen anderen dit in?


    Daarnaast een tweede vraag: de firmware van mijn zender moet geupdate worden, maar de website van Graupner lijkt volledig uit de lucht. Weet iemand ergens anders waar ik aan de nieuwste firmware kan komen? Ik heb nu versie 1.097.
     
  16. kvlasblom

    kvlasblom

    Lid geworden:
    9 jan 2007
    Berichten:
    1.486
    Locatie:
    Heesch
    De site van Graupner doet het weer en ik heb de update.
    Als iemand advies heeft over m'n setup hoor ik het heeeel graag :)
     
  17. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    255
    Locatie:
    roterdam
    Zender ondertussen retour gehad van Graupner.
    Was eigenlijk in 14 dagen klaar.
    USB printje vervangen kosten € 0,00 wel betalen voor opsturen. kijk dat is service met een grote G.
    En zelfs de laatste update was al geinstalleerd.
    gr Martin
     
  18. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    255
    Locatie:
    roterdam
    :mad::mad::mad: MZ24 pro update gaat niet :mad::mad::mad:
    Na vele uren proberen nog steeds dezelfde klacht als voor dat hij naar de graupner service is gestuurd.

    Betalen van de update kosten de update key gekregen .
    maar weer die "bootloader failed blablabla" code 1005.

    Alles geprobeerd zelfs de key met de hand ingetyped niks noppes nada.
    Wat is dat toch met graupner hele mooie systemen maar dit wil maar niet lukken
    internet staat er vol van dit moet toch beter kennen.

    Dacht dat alles was opgelost dus gaan we maar voor een MZ32 shoppen maar nu !!!!!

    gr Martin
     
  19. rotormania

    rotormania

    Lid geworden:
    18 jun 2008
    Berichten:
    255
    Locatie:
    roterdam
    UPDATE

    Let op dit is een leuk verhaal maar het werkt!
    Bij de Upgrade key komen wat files
    1 de upgrade key (HELE lange reeks van cijfer en letters)
    2 de Transmitter update programm v 1.1
    3 handleiding engels and duits.

    Lees verhaal hierboven dit werkt 9 van de 10 keer niet, je weet boot loader failure blablabla.
    Als het fout gaat moet je het programma Graupner studio opstarten en via emergency program versie MZ24 v1.055 terug zetten.

    Na dit een paar keer te zijn overkomen ging er een lichtje branden.
    bij de transmitter updater moet je de com poort kiezen en je zender aanzetten.
    Echter bij graupner studio com poort kiezen programma starten en als de melding verschijnt dan pas de zender aanzetten.
    Dit om de bootloader te activeren.

    "waarom moet dit niet bij de transmitter upgrader"
    Als de zender niet aanstaat kan je namelijk de product key niet in voeren.
    Maar omdat de zender aanstaat wordt ook de bootloader niet geactiveerd dus "boot loader failure melding"

    Toen ben ik het volgende gaan doen.
    Start transmitter update program met de MZ24 aan!
    Dan moet je de product key invoeren. dan next
    Nu kom je op het veld waar je de bin en het vdf file moet invoeren.
    STOP!!! laat dit veld niet ingevuld open staan.
    Ga nu naar de Graupner update studio (bij mij 4.8)
    Connect met de juiste poort instelling, nu is het programma transmitter upgrade v1.1 los gekoppeld van de zender
    want de Graupner studio is op die com poort actief.
    laad dan de MZ24 pro bin file 2.XXXX en zie de upgrade wordt uit gevoerd (let op raak niks aan van de zender)
    systeem wordt door de studio gereboot en dan ben je klaar.
    Zender uit en weer aan en zie Graupner MZ24pro.

    Voor het terug zetten van de orginele software de MZ24 v1.055 lukt dit ook terwijl Graupner Duitsland zeg dat het onmogelijk is.
    Echter met het bovenstaande moet je via de Graupner Studio wel de geluidfiles nog uploaden.
    Dit is bij mij door mij nu 5X gedaan want ik kon het niet geloven maar toch.
    Elke keer zonder fout melding van PRO terug na STANDAARD enz.

    Misschien hebben jullie er wat aan.Maar persoonlijk GRAUPNER DIT MOET TOCH WEL WAT NETTER WANT DIT KOST KLANTEN.
    Overigs de producten zijn TOP
    gr Martin
     

Deel Deze Pagina